Střelba ze zbraně před vystavením PZ

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#121 » sob 23. dub 2016, 14:04

Cipis> jsou tu i lidi, co to resi v ramci prvni zbrane :-)

cipis

Příspěvek#122 » sob 23. dub 2016, 20:43

Tak si mají najmout ochranku, když řeší nošení zbraně pozdě :D

Michal1

Příspěvek#123 » sob 23. dub 2016, 21:27

To měl být jen teoretický příklad, většina lidí běžně nenosí ani když může.

Enerccio

Příspěvek#124 » ned 24. dub 2016, 07:22

Mno, veliky problem to neni jen kuli ochrane, ale napriklad kuli tomu, ze sem kuli jedne pistoli musel ja resit skrin na zbrane docela rychle rychle protoze kuli cekani na PZ nemohu nosti a tym padem musi zustat zbran doma a tym padem ji musim zabezpecit. Sice k tomu neni potreba zrovna cert. skrin ale neverim jen tak nechat zbran v nakem supliku. Ostatne, krome zakona, nevidim zadny soudny duvod proc by se nemohlo nosit bez PZ pokus uz clovek na policii s tou zbrani byl. Vzdyt si to policaj muze telefonicky zjistit, ze clovek jen ceka na PZ.

notobi

Příspěvek#125 » ned 24. dub 2016, 08:55

s timhle přístupem až se někde stane průser tak to zase bude jen voda na mlýn víme komu :roll:

Enerccio

Příspěvek#126 » ned 24. dub 2016, 09:05

No je pravda ze na idnes by urcite bylo "Muz s zbrojnim prukazem strilel ze zbrane kterou nemel legalne" a v clanku nekde ve stredu napsane ze mel, jen cekal na PZ :lol:

marinakus

Příspěvek#127 » ned 24. dub 2016, 13:12

Pokud ti nevadí takové drobné detaily jako je porušení zákona o zbraních, je asi něco špatně.

Enerccio

Příspěvek#128 » ned 24. dub 2016, 13:44

to bylo na me? Ja sem jen reagoval na to ako dokazou media nafukovat a pak v clanku zjistis ze to bylo o nicem. Viz spravy typu "Mladik ohrozoval nekoho pistoli" a v clanku zjistis ze je plynova a tak podobne

ale nutnost cekat na PZ a pritom nemit moznost nosit je imho blbost zakonodarcu (to je ale hodne blbe slovni spojeni :mrgreen:)

notobi

Příspěvek#129 » ned 24. dub 2016, 23:53

Tak Tebe panáčku za SPOLEHLIVOU OSOBU fakt už nepovažuju a doufám, že si to srovnáš v hlavě a uvědomíš si jak se tu projevuješ

Caroprd111

Příspěvek#130 » pon 25. dub 2016, 06:14

Já ho třeba za spolehlivou osobu považuji, i kdyby zákon o zbraních formálně porušil...

Enerccio

Příspěvek#131 » pon 25. dub 2016, 06:44

Já jsem ale žádný zákon neporušil a ani neplánují.... Nevím proč si myslí že ano, Netuším proč to z mých příspěvků vůbec nějak vyplívá...

kolombo

Příspěvek#132 » pon 25. dub 2016, 06:58

No, zatím nám tu vyplývá, že ty i/y si dáváš tak trochu odhadem a že píšeš příspěvky jako o závod :-)

Espezetka

Příspěvek#133 » pon 25. dub 2016, 07:03

Enerccio píše: Ostatne, krome zakona, nevidim zadny soudny duvod proc by se nemohlo nosit bez PZ pokus uz clovek na policii s tou zbrani byl. Vzdyt si to policaj muze telefonicky zjistit, ze clovek jen ceka na PZ.

Takže když neuvidím, kromě zákona, jediný soudný důvod proč bych nemohla třeba krást, tak je to ok?

Už jsi asi na světě nějaký ten pátek, doteď jsi to bez zbraně vydržel, to se fakt svět za těch pár dní čekání navíc zboří?

Caroprd111

Příspěvek#134 » pon 25. dub 2016, 07:38

Pokus o přirovnání s krádeží (divím se, že nepřišla i vražda), hodně pokulhává... Je to proboha jen kartička, která z ty zbraně nedělá nic jinyho, než ta zbraň je i bez ní. Nemám zájem tady nabádat k porušování zákona, ale osobně bych nechtěl žít jen podle paragrafů...

MilanoX

Příspěvek#135 » pon 25. dub 2016, 07:39

Mě při každé registraci zbraně policista upozornil, že do vydání průkazu zbraně se zbraní nesmím střílet ani ji nosit. Naštěstí v Olomouci vydají PZ následující úřední den, ale i tak bych asi neměl chuť si zadělat na potencionální komplikace. Sice se mi ještě nestalo, že by někdo po mě někdy chtěl PZ, ale náhoda je blbec. Na střelnici se něco stane a problémy jsou na obzoru. A základní vlastností střelce by měla být i trpělivost, ne :-).

Zpět na