Ochrana sluchu
- maribor
Příspěvek#16 » stř 22. čer 2011, 20:16
Já bych skuchátka ani špunty nejraději nepoužíval. Když nabiju,natáhnu,zamířím a vystřelím,chtěl bych slyšet tu ránu,tu "perdu" z mé zbraně. Ať všichni z okolí se pořádně cuknou a leknou,střílím přece já! Mám pocit,že si "nasazením sluchátek" připravujeme o tak 30 procent o ten pravý a správný zážitek ze střelby. Bohužel to škodí zdraví,tak používám taky...ale nerad.... 

- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#18 » stř 22. čer 2011, 21:12
Kdysi jsem si zapomnel nasadit hluchatka na Trigger Brno (tenkrat se to jeste jmenovalo Gun Club, ci tak nejak). Jedna rana z P99 (9mm L) a jeste za hodinu mi zvonilo v usich. Holt ti filmovi hrdinove, co bez hluchatek vysypou v uzavrenych prostorach ja nevim kolik zasobniku a pak si klidne mezi sebou povidaji, to jsou jini pasaci! 

- Bucek
Příspěvek#24 » stř 14. bře 2012, 21:03
Zjistil jsem, že mi asi nestačí obyč sluchátka co půjčují u nás na střelnici, a tak jsem si pořídil Peltor Optime III pro citlivá ouška.Podle výrobce tlumí až 110 dB, což je úplně ideální.Horší je, že nevypadám jako dřevorubec (to by nevadilo), ale spíš jako Marťan.Přesahují snad i šířku ramen
...tedy ne že by bez nich byl vzhled o tolik lepší 

- Georg
Příspěvek#25 » čtv 15. bře 2012, 17:25
jomekabi píše:Kdysi jsem si zapomnel nasadit hluchatka na Trigger Brno (tenkrat se to jeste jmenovalo Gun Club, ci tak nejak). Jedna rana z P99 (9mm L) a jeste za hodinu mi zvonilo v usich.
9 mm Luger ?

Používám Peltor Optime II a jsem spokojen. Že jsou velké oproti špuntům ? No a ? Co pak jsem na nějaké přehlídce krásy ? Teda ony ty Peltory i tak nejsou škaredé, ale hlavně, že splní svůj účel. Malé špunty jsou sice nesrovnatelně skladnější a lehčí, ale už jsem jich pár ztratil, vytratil, zapoměl a pod., takže jedině "klasické" sluchátka

- Vaki
Příspěvek#26 » pát 16. bře 2012, 15:06
Osobně používám špuntíky, výhodou je že je mohu nosit neustále u sebe (malá krabička na opasek) a tak není problém zajít na střelnici kdy mě napadne
Samozřejmě střílím jenom 9mmL a pro něco hlasitějšího by to asi nebylo dostatečné.
Když jsem je kupoval ptal jsem se na názor prodejce v Detexu (ČB) a byl jsem v šoku dyž mi vyjmenovával co všechno za sluchátka má/může sehnat. Zejména pro myslivce nejrůznější elektronické filtry, zesilovače zvuků nebo integrované bluetooth pro přehrávání hudby z mobilu
Ta myšlenka že si nekdo sedí na posedu, má zašpuntěné uši hraje mu hudba a náhle se mu ozve zesílený zvuk prodírání křovím a on už páli mě trošičku desí
(čímž zdravím všechny myslivce mezi náma a všechno v dobrém)

Když jsem je kupoval ptal jsem se na názor prodejce v Detexu (ČB) a byl jsem v šoku dyž mi vyjmenovával co všechno za sluchátka má/může sehnat. Zejména pro myslivce nejrůznější elektronické filtry, zesilovače zvuků nebo integrované bluetooth pro přehrávání hudby z mobilu

Ta myšlenka že si nekdo sedí na posedu, má zašpuntěné uši hraje mu hudba a náhle se mu ozve zesílený zvuk prodírání křovím a on už páli mě trošičku desí

- mobil-man
Příspěvek#27 » pát 16. bře 2012, 16:15
Také používám špunty na venkovní i vnitřní střelnici, ale kdybych měl střílením trávit více času, tak si pořídím sluchátka. Špunty zas tak dobře netlumí, ale na druhou stranu aspoň to nezní jako střelba z malorážky v případě některých extrémně odhlučněných sluchátek:)
- Vaki
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX