Ochrana sluchu

maribor

Příspěvek#16 » stř 22. čer 2011, 20:16

Já bych skuchátka ani špunty nejraději nepoužíval. Když nabiju,natáhnu,zamířím a vystřelím,chtěl bych slyšet tu ránu,tu "perdu" z mé zbraně. Ať všichni z okolí se pořádně cuknou a leknou,střílím přece já! Mám pocit,že si "nasazením sluchátek" připravujeme o tak 30 procent o ten pravý a správný zážitek ze střelby. Bohužel to škodí zdraví,tak používám taky...ale nerad.... :x

Missak

Příspěvek#17 » stř 22. čer 2011, 20:36

no a párkrát si střel s kosou s kompenzátorem na kryté střelnici a sluchátka potřebovat nebudeš :twisted: , myslím, že i naslouchátko ti bude k ničemu :thumbdown:

jomekabi

Příspěvek#18 » stř 22. čer 2011, 21:12

Kdysi jsem si zapomnel nasadit hluchatka na Trigger Brno (tenkrat se to jeste jmenovalo Gun Club, ci tak nejak). Jedna rana z P99 (9mm L) a jeste za hodinu mi zvonilo v usich. Holt ti filmovi hrdinove, co bez hluchatek vysypou v uzavrenych prostorach ja nevim kolik zasobniku a pak si klidne mezi sebou povidaji, to jsou jini pasaci! ;)

Zetor

Příspěvek#19 » pát 13. led 2012, 18:26

Máte někdo zkušenost s těmito špunty:
http://www.hunting-shop.cz/produkty/str ... 4-R-NO311/
Díky moc

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#20 » pát 13. led 2012, 18:51

Máš špatně zkopírovanou adresu.

Patrik
moderátor

Příspěvek#21 » pát 13. led 2012, 20:30

Artifex

Příspěvek#22 » pát 13. led 2012, 20:46

http://www.armyeshop.cz/detail-ochrana- ... 2009160706 Já mám tyto a nemůžu si stěžovat, jsou nafurt, stačí je umývat.

Bohuliby

Příspěvek#23 » stř 29. úno 2012, 00:21

Mám klasické Peltor a pracovní Johnsered ( Husqvarna ), není v tom žádný rozdíl, pokud ti nevadí, že vypadáš jako dřevorubec.

Bucek

Příspěvek#24 » stř 14. bře 2012, 21:03

Zjistil jsem, že mi asi nestačí obyč sluchátka co půjčují u nás na střelnici, a tak jsem si pořídil Peltor Optime III pro citlivá ouška.Podle výrobce tlumí až 110 dB, což je úplně ideální.Horší je, že nevypadám jako dřevorubec (to by nevadilo), ale spíš jako Marťan.Přesahují snad i šířku ramen :) ...tedy ne že by bez nich byl vzhled o tolik lepší :lol:

Georg

Příspěvek#25 » čtv 15. bře 2012, 17:25

jomekabi píše:Kdysi jsem si zapomnel nasadit hluchatka na Trigger Brno (tenkrat se to jeste jmenovalo Gun Club, ci tak nejak). Jedna rana z P99 (9mm L) a jeste za hodinu mi zvonilo v usich.

9 mm Luger ? :lol: To já si jednou půjčil malou DUOvku r. 6,35mm a na otevřené střelnici si s ní chtěl párkrát vystřelit. V domnění, že je to rána jako od malorážky, kdy při střelbě z malorážky (používám čínskou samonabíecí karabinu a ZKM 456 - tedy dlouhé) sluchátka nepoužívám. Hmmm :roll: , první rána a už jsem utíkal pro ty sluchátka :lol:
Používám Peltor Optime II a jsem spokojen. Že jsou velké oproti špuntům ? No a ? Co pak jsem na nějaké přehlídce krásy ? Teda ony ty Peltory i tak nejsou škaredé, ale hlavně, že splní svůj účel. Malé špunty jsou sice nesrovnatelně skladnější a lehčí, ale už jsem jich pár ztratil, vytratil, zapoměl a pod., takže jedině "klasické" sluchátka ;)

Vaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#26 » pát 16. bře 2012, 15:06

Osobně používám špuntíky, výhodou je že je mohu nosit neustále u sebe (malá krabička na opasek) a tak není problém zajít na střelnici kdy mě napadne :) Samozřejmě střílím jenom 9mmL a pro něco hlasitějšího by to asi nebylo dostatečné.

Když jsem je kupoval ptal jsem se na názor prodejce v Detexu (ČB) a byl jsem v šoku dyž mi vyjmenovával co všechno za sluchátka má/může sehnat. Zejména pro myslivce nejrůznější elektronické filtry, zesilovače zvuků nebo integrované bluetooth pro přehrávání hudby z mobilu :)

Ta myšlenka že si nekdo sedí na posedu, má zašpuntěné uši hraje mu hudba a náhle se mu ozve zesílený zvuk prodírání křovím a on už páli mě trošičku desí :D (čímž zdravím všechny myslivce mezi náma a všechno v dobrém)

mobil-man

Příspěvek#27 » pát 16. bře 2012, 16:15

Také používám špunty na venkovní i vnitřní střelnici, ale kdybych měl střílením trávit více času, tak si pořídím sluchátka. Špunty zas tak dobře netlumí, ale na druhou stranu aspoň to nezní jako střelba z malorážky v případě některých extrémně odhlučněných sluchátek:)

Vaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#28 » sob 7. črc 2012, 19:28

Špunty do uší jsou fajn, alezačínám zvažovat nákup nějakých hezkých sluchátek. Momentálně jsem našel sluchátka Deben Pro-Tect Stereo která mě zaujala. Nemáte někdo nějaké osobní zkušenosti?

Prying

Příspěvek#29 » stř 11. črc 2012, 11:31

Kupoval jsem troje Debeny a žádnej zázrak. Útlum se mi nezdá nic moc a ne jedněch mi přestal fungovat zvuk úplně. Daleko radši používám klasický Peltory.

Vaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#30 » stř 11. črc 2012, 12:29

Ok, díky za info. Né že by mě to potěšio, ale když už chci investovat do sluchadel, šetřit asi nemá cenu

Zpět na