Použití střeliva Hollow Point

Paulus

Příspěvek#241 » ned 1. kvě 2016, 18:55

Přesně jsi mi to vzal od úst :)

Necituj bezprostředně předcházející příspěvek! Pravidlo č.7 Protože je to během krátké doby potřetí, přidávám varování. Peggy

marinakus

Příspěvek#242 » ned 1. kvě 2016, 18:59

To je možné, jenže zůstane to pochopeno asi tak stejně jako v tématu jestli se včelkou v komoře nebo ne. Prostě odborníci ví vždy vše nejlépe.

Piggy

Příspěvek#243 » ned 1. kvě 2016, 19:06

ArnieX píše:Definice šokové střely není nadbytečná ale spíše chybná. Mělo by být v zákoně napsáno, že jsou zakázány ty střely, kterým se po zásahu cíle zvýší průměr.
V zásadě máš pravdu, vyjádřil jsem se nepřesně.
Nicméně všechny expandující střely (a ani nemusí mít dutinu ve špičce) jsou podmnožinou střel "se zvýšeným ranivým účinkem" a definice šokové střely v zákoně (resp. v normě, odkud byla převzata) z nejasného důvodu popisuje jen jedno z mnoha konstrukčních řešení, přímo mi přijde jako opsaná z patentové přihlášky střely Federal Hydra-Shok.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#244 » ned 1. kvě 2016, 20:01

Paulus: Bože...

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#245 » ned 1. kvě 2016, 20:59

Piggy: Jsou podmnožinou střel se zvýšeným ranivým účinkem, ale nejsou "URČENÉ" ke zvýšení ranivého účinku, proto v tomhle ohledu je zákon nepřesný a dává zbytečný prostor pro kličky. Já bych uvítal buď jednoznačný zákaz a nebo jednoznačné povolení. Současný stav je na prd. Trochu škoda, že s dnešní moderní technologií ještě nikdo nepřišel se střelivem, které bude mít jen pozitivní účinky bez zvýšení ranivosti proti běžnému střelivu FMJ. Případně nějaké neletální střelivo, které ale spolehlivě přebije.

kolombo

Příspěvek#246 » ned 1. kvě 2016, 21:11

???

Myslíš střelivo, kde se, po zásahu, budeš cítit lépe, než nepostřelený ? Nebo jaké pozitivní výsledky myslíš ???

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#247 » ned 1. kvě 2016, 21:48

Kolombo: Jen pozitiva pro které bylo JHP a podobné druhy střeliva vyvinuty. Negativem a vedlejším účinkem je vyšší ranivost. Nemyslel jsem střelivo po jehož zásahu se budeš cítit skvěle. Ale takové, které bude minimálně penetrovat tkání a ideálně se zastaví v nebo ihned za útočníkem. Nebude se odrážet od pevných překážek. A mnohá další pozitiva...

KubaDostal

Příspěvek#248 » pon 2. kvě 2016, 06:42

ArnieX: to je prostě fyzika, zákon zachování energie, střela buď energii předá a potom způsobí větší poškození tkání a nebo nepředá a potom pokračuje v letu za cílem. Tohle moc ohnout nepůjde.

dave1354

Příspěvek#249 » pon 2. kvě 2016, 07:39

Ale kdepak. JHP má proti slabě chráněným lidem nebo zvířatům jen pozivita. Doprčic, na jedný straně se všude řeší, jestli 9mm je ,,dostatečně zastavující'' a na straně drůhé se zvýšení ranivosti považuje za nevýhodu? Nevýhoda je to jen z pohledu zákon a proto výrobci střeliva patrně nemají jakýkoli zájem vyvíjet nějaké super neodrazivé-přesto-neexpanzivní-a-bez-zvýšené-ranivosti střely pro těch nekolik menších trhů, kde se sice zbraně i střelivo lidem prodávaj, ale JHP ne.. teda vlastně, ne do krátkejch ale jo do dlouhejch, no prase aby se v tom vyznalo :)

franta599

Příspěvek#250 » ned 31. črc 2016, 06:28

Chtel bych se zeptat jak je to se střelivem kategorie "A" konretne se zvyšenou ranivostí když budu mit u sebe kratkou v ni šuplik se standartníma FMJ od SB a na opasku nebo v kapse druhy šuplík s jasnym Áčkovym střelivem mužu to střelivo "přenášet" v zásobníku od kratké nebo už vložení do zasobníku krátke střelne je už špatně ?

Sedmej

Příspěvek#251 » ned 31. črc 2016, 07:41

franta599: pokud jsi nedostal od policie Vyjimku, je spatne uz to, ze takove naboje vlastnis. A je uplne jedno jestli je mas v kapse nebo ve zbrani.
http://zbranekvalitne.cz/legislativa/na ... dej-zbrane

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#252 » ned 31. črc 2016, 07:53

To není pravda! Náboje JHP jsou A pouze pro krátké zbraně. V takovém případě není tedy nic trestného je vlastnit, pouze je není možné střílet legálně z krátké zbraně. IMHO mít je napáskované v zásobníku který není vložen do zbraně je stejný jako je mít v jakémkoliv jiném obalu či kapse. Defacto i kdyby byly nabité ve zbrani - dokud je nevystřelíš tak jsi nic nespáchal.
Pokud se pletu zcela upřímně prosím poučte mne příslušnými zákony.

Sedmej

Příspěvek#253 » ned 31. črc 2016, 08:19

McFly: jo máš pravdu. myslel jsem, že se baví čistě o krátke, když řešil nošení. pokud má dlouhou na takové náboje, může je vlastnit legálně. ale není to tak, že je můžeš koupit po předložení PZ?

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#254 » ned 31. črc 2016, 08:21

PZ při nákupu střeliva předkládáš pouze když máš ZP jen skupiny E, kdy smíš nabývat střelivo pouze do zbraně kterou držíš/vlastníš.

Sedmej

Příspěvek#255 » ned 31. črc 2016, 12:59

McFly: to vím, mám jen E. jen jsem čekal, že když je nějaká munice zakázaná pro krátké zbraně, že se nějak kontroluje komu se prodává.

Zpět na