S&W M&P 9 Shield
Glock a spol.
- Drvoštěp
- ArnieX
Příspěvek#67 » stř 11. kvě 2016, 13:03
Tak si tuhle srandu taky v pondělí jdu koupit. Poprvé do ČR dorazila verze která je od výroby vybavená origo mířidlama s tritiem a jedním prodlouženým zásobníkem navíc. Už se nemůžu dočkat, s fullsize zatím skvělé zkušenosti, ale manželku dráždí že pod trikem je vidět boule, tak mi v podstatě nařídila koupit si na nošení něco menšího
no kdo by takovému rozkazu nevyhověl no ne?

- ArnieX
Příspěvek#69 » stř 11. kvě 2016, 13:26
Audis: Obchodní označení nevím ale je to tato verze: http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/ ... rrorView_Y
Cena je ve střeleckém servisu 18990Kč, vím.. pálka jako prase ale na druhou stranu zásobník navíc 1000Kč a tritium 2100Kč. To se asi dá skousnout. V USA je rozdíl v ceně 100$ takže to těm 3100Kč rozdílu (15890Kč běžná verze) celkem odpovídá.
Cena je ve střeleckém servisu 18990Kč, vím.. pálka jako prase ale na druhou stranu zásobník navíc 1000Kč a tritium 2100Kč. To se asi dá skousnout. V USA je rozdíl v ceně 100$ takže to těm 3100Kč rozdílu (15890Kč běžná verze) celkem odpovídá.
- ArnieX
Příspěvek#72 » čtv 12. kvě 2016, 13:39
MKabar píše:Tak jsem si malem urval pazouru na zachytu zaveru na dvou Shieldech na IWA. To jde tak tezko na vsech?
M&P, nejen Shield mají něco čemu ve Smith&Wesson říkají "slide lock" tedy zámek závěru narozdíl od "slide release" např. u Glocka a většiny zbraní, což je vypouštěč závěru. Ve Smithu věří, že správný způsob shození závěru je potažením dozadu, protože je to univerzální způsob, funkční u všech zbraní. Přijde mi, že to má něco do sebe, protože při přebíjení jsou stejně potřeba obě ruce a po fláknutí zásobníku do zbraně mi nějak líp sedí rovnou v jednom pohybu potažení závěru než palcem vypouštění závěru. Je to ale na zvyklostech danného střelce, je třeba počítat, že série M&P to moc v tomhle ohledu neusnadňuje těm, co rádi vypouští páčkou.
- zUT
- ArnieX
Příspěvek#74 » pon 16. kvě 2016, 14:17
Tak bych se tu rád pochlubil se svým novým mazlíkem. Udělal jsem zejména pár srovnávacích fotek mezi M&P 9 Fullsize a M&P 9 Shield. První postřehy jsou rozhodně lepší spoušť oproti fullsize, zřetelnější, na prst příjemnější a jak spuštění tak reset jsou ještě o kus dál oproti fullsize. Celkově jemnější chod spouště. Co jde prozměnu ztuha je závěr ale to se snad při střelbě ochodí. Celkově dílenské zpracování je super, stejně jako u fullsize, neřekl bych že je něco vyloženě odfláknuté. Na rozdíl od fullsize mám ale "omlácenou" hlaveň a závěr zvenku CIP značkama, ale s tím se dá žít. Verze co jsem koupil má 2x zásobník na 8 ran a 1x na 7. Má tritiová mířidla viz jedna z fotek. Pistole je to malá ale velikostně je to spíš kompakt, subkompakt je to už jen tím, že je to jeden a půl řaďák oproti čistokrevnému dvouřaďáku. Dobře se drží, s prodlouženým zásobníkem to je stejně pohodlné jako fullsize a to mám velké ruce. Nyní se už můžete pokochat fotkama.
Tady je vidět uložení pružin na hlavni, fullsize to má řešené lépe.

Krmicí rampa (z anglického feed ramp) je u Shieldu více nakloněná a větší, celkově to tam lépe klouže proti fullsize.

Pružiny, fullsize má pružinu lépe zakončenou, Shield dost blbě, jak se tu už řešilo. Na druhou stranu přední strana vodicí tyčky je u Shieldu kruhová proti šestihranné u fullsize a snáze se zasazuje do závěru.

Tritiová mířidla v akci.
Doufám, že se fotky budou líbit a určitě poskytnou zajímavý náhled pod pokličku řady pistolí M&P. No a nakonec, pokud by měl někdo z Prahy nebo Teplic a okolí zájem o koupi Shielda a nebyl si jistý, dejte mi vědět a můžeme se potkat na střelnici.
IMG_7626.JPG
IMG_7612.JPG
IMG_7613.JPG
IMG_7625.JPG
Tady je vidět uložení pružin na hlavni, fullsize to má řešené lépe.
IMG_7617.JPG
Krmicí rampa (z anglického feed ramp) je u Shieldu více nakloněná a větší, celkově to tam lépe klouže proti fullsize.
Pružiny, fullsize má pružinu lépe zakončenou, Shield dost blbě, jak se tu už řešilo. Na druhou stranu přední strana vodicí tyčky je u Shieldu kruhová proti šestihranné u fullsize a snáze se zasazuje do závěru.
Tritiová mířidla v akci.
Doufám, že se fotky budou líbit a určitě poskytnou zajímavý náhled pod pokličku řady pistolí M&P. No a nakonec, pokud by měl někdo z Prahy nebo Teplic a okolí zájem o koupi Shielda a nebyl si jistý, dejte mi vědět a můžeme se potkat na střelnici.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- fixfokus
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX