S&W M&P 9 Shield

Glock a spol.
Drvoštěp

Příspěvek#61 » pát 22. dub 2016, 15:57

Je to divný, vypadá to na čuňácky zkrácenou pružinu ale CHYBA LÁVKY!!!
Našel sem v americe vobrázek:
Obrázek

kterej vypadá jako ten Tvůj.
Takže je to asi ok ale pánové od S&W.. Tomuhle říkáte korektní konstrukční řešení ukončení pružiny?
Styďte se!

funges

Příspěvek#62 » pát 22. dub 2016, 16:00

aha vidis, nenapadlo me se nejdriv podivat po netu, diky za to ... teda ale prasarna, to i Ruger za levnejsi penize to ma udelany slusne ... no nic :-/

marinakus

Příspěvek#63 » pát 22. dub 2016, 18:41

Funges : Mam to stejne. Vypada to trochu zfusovane ale zadne funkcni problemy zbrane jsem nezaznamenal.

Drvoštěp

Příspěvek#64 » pát 22. dub 2016, 18:50

mari ahoj! já mám ale takovou zkušenost, že co vypadá blbě má i sklony k blbnutí...

audis

Příspěvek#65 » pát 22. dub 2016, 21:38

je tu dobrá duše, která by mě nechala vystřelit? HK a okolí do 50 km. Nebo nevíte kde to mají na půjčení? děkuji.

marinakus

Příspěvek#66 » ned 24. dub 2016, 13:29

Drvoštěp : Nevím kolik z něj mám nastříleno, pár stovek ale mám víc zbraní, tak přesně nevím. Co vím ale určitě, že nebyla jediná závada.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#67 » stř 11. kvě 2016, 13:03

Tak si tuhle srandu taky v pondělí jdu koupit. Poprvé do ČR dorazila verze která je od výroby vybavená origo mířidlama s tritiem a jedním prodlouženým zásobníkem navíc. Už se nemůžu dočkat, s fullsize zatím skvělé zkušenosti, ale manželku dráždí že pod trikem je vidět boule, tak mi v podstatě nařídila koupit si na nošení něco menšího :D no kdo by takovému rozkazu nevyhověl no ne?

audis

Příspěvek#68 » stř 11. kvě 2016, 13:13

Jaké to má obchodní označení tebou popisovana verze? Ev. Cena? Normální nevím jaké verze vidím za 15 kKč.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#69 » stř 11. kvě 2016, 13:26

Audis: Obchodní označení nevím ale je to tato verze: http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/ ... rrorView_Y

Cena je ve střeleckém servisu 18990Kč, vím.. pálka jako prase ale na druhou stranu zásobník navíc 1000Kč a tritium 2100Kč. To se asi dá skousnout. V USA je rozdíl v ceně 100$ takže to těm 3100Kč rozdílu (15890Kč běžná verze) celkem odpovídá.

zUT

Příspěvek#70 » stř 11. kvě 2016, 22:38

Já jsem k běžné verzi dostal dva zásobníky (7 a 8 ran). K téhle jsou celkem 3?

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#71 » stř 11. kvě 2016, 22:42

Ano, celkem 3 kousky, 1x 7, 2x 8.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#72 » čtv 12. kvě 2016, 13:39

MKabar píše:Tak jsem si malem urval pazouru na zachytu zaveru na dvou Shieldech na IWA. To jde tak tezko na vsech?

M&P, nejen Shield mají něco čemu ve Smith&Wesson říkají "slide lock" tedy zámek závěru narozdíl od "slide release" např. u Glocka a většiny zbraní, což je vypouštěč závěru. Ve Smithu věří, že správný způsob shození závěru je potažením dozadu, protože je to univerzální způsob, funkční u všech zbraní. Přijde mi, že to má něco do sebe, protože při přebíjení jsou stejně potřeba obě ruce a po fláknutí zásobníku do zbraně mi nějak líp sedí rovnou v jednom pohybu potažení závěru než palcem vypouštění závěru. Je to ale na zvyklostech danného střelce, je třeba počítat, že série M&P to moc v tomhle ohledu neusnadňuje těm, co rádi vypouští páčkou.

zUT

Příspěvek#73 » čtv 12. kvě 2016, 21:46

Musím říct, že zvednout záchyt závěru při normálním stažení závěru (vzadu levou rukou) mi jde dost blbě.
Jde mi to jedině tak, že stáhnu závěr nadhmatem levou rukou (shora) a pak už to pravým palcem zvednu.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#74 » pon 16. kvě 2016, 14:17

Tak bych se tu rád pochlubil se svým novým mazlíkem. Udělal jsem zejména pár srovnávacích fotek mezi M&P 9 Fullsize a M&P 9 Shield. První postřehy jsou rozhodně lepší spoušť oproti fullsize, zřetelnější, na prst příjemnější a jak spuštění tak reset jsou ještě o kus dál oproti fullsize. Celkově jemnější chod spouště. Co jde prozměnu ztuha je závěr ale to se snad při střelbě ochodí. Celkově dílenské zpracování je super, stejně jako u fullsize, neřekl bych že je něco vyloženě odfláknuté. Na rozdíl od fullsize mám ale "omlácenou" hlaveň a závěr zvenku CIP značkama, ale s tím se dá žít. Verze co jsem koupil má 2x zásobník na 8 ran a 1x na 7. Má tritiová mířidla viz jedna z fotek. Pistole je to malá ale velikostně je to spíš kompakt, subkompakt je to už jen tím, že je to jeden a půl řaďák oproti čistokrevnému dvouřaďáku. Dobře se drží, s prodlouženým zásobníkem to je stejně pohodlné jako fullsize a to mám velké ruce. Nyní se už můžete pokochat fotkama.

IMG_7626.JPG

IMG_7612.JPG

IMG_7613.JPG

IMG_7625.JPG

Tady je vidět uložení pružin na hlavni, fullsize to má řešené lépe.

IMG_7617.JPG

Obrázek
Krmicí rampa (z anglického feed ramp) je u Shieldu více nakloněná a větší, celkově to tam lépe klouže proti fullsize.

Obrázek

Obrázek
Pružiny, fullsize má pružinu lépe zakončenou, Shield dost blbě, jak se tu už řešilo. Na druhou stranu přední strana vodicí tyčky je u Shieldu kruhová proti šestihranné u fullsize a snáze se zasazuje do závěru.

Obrázek

Obrázek
Obrázek
Tritiová mířidla v akci.

Doufám, že se fotky budou líbit a určitě poskytnou zajímavý náhled pod pokličku řady pistolí M&P. No a nakonec, pokud by měl někdo z Prahy nebo Teplic a okolí zájem o koupi Shielda a nebyl si jistý, dejte mi vědět a můžeme se potkat na střelnici.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

fixfokus

Příspěvek#75 » úte 17. kvě 2016, 22:05

Arnie: Mazel, gratuluju :-)
Zkoušel jsi dělat nějaké srovnání s Waltherem PPS (velikost/tloušťka, úchop, střelba...)?
Uvažuju o koupi W PPS M2, ale ta tvá sada se 3 zásobníky a trit. mířidly mě taky láká...

Zpět na