Nákupní povolení

kurvajz

Příspěvek#1651 » sob 14. led 2017, 20:00

Nezkoušel a ani bych tenhle krok takhle neudělal. Možná žádost o nákupku, ale pro mně je "odhlášení" zbraně natolik důležitá věc, že chci pěkně osobně vidět, že je vše vyřízeno k dennímu pořádku

pista1

Příspěvek#1652 » sob 14. led 2017, 21:47

Na jakýmkoliv czechpointu lze provést konverzi elektronickýho nákupka na papírový, ke kterýmu ti vystaví doložku s razítkem, že je pravý ;)

mikky

Příspěvek#1653 » sob 14. led 2017, 21:58

wigum: vidíš, a přitom to podepsaný PDF z datovky se, narozdíl od papíru, prakticky zfalšovat nedá :) navíc policajti tam často sedí jen třeba do dvou, do tří a pochybuju, že by ses někam dovolal třeba o víkendu...

kiv61: jo, funguje to. Poslal jsem DS šedivák a k tomu doporučeným dopisem PZ. Zatim se mi nikdo neozval, že by byl nějakej problém :)

kiv61

Příspěvek#1654 » sob 14. led 2017, 22:40

mikky: díky za info ale mám pouze firemní DS a tudy cesta pro mne tedy nevede.

kurvajz:
odhlašoval jsem již několik zbraní a tento úkon spočívá v tom, že do okénka podám PZ, OP a podepsaný šedivák čímž to celé končí .. Ostatně žádné potvrzení, že jsem tak správně coby zákona dbalý držitel ZP učinil , jsem nikdy nedostal.

Jeví se mi, že doporučený dopis se šedivákem (s ověřeným podpisem samozřejmě) + PZ je průkaznější úkon od kterého mám alespoň podací lístek z pošty když nic jiného. A jako bonus ( o který mi v tuto chvíli pravda jde především a proto to celé píši a ptám se jestli to již někdo nezkusil) nestrávím půl dne na Sdružení abych jen něco podal přes pultík a s úsměvem idiota po 1 minutě odešel ...

Derviš

Příspěvek#1655 » stř 18. led 2017, 18:30

Tak jsem dneska byl požádat o dvě nákupní povolení v Šumperku a rozhodně to na počkání nebylo - pánové se mi uchechtli (doslova) a prohlásili něco o příštím týdnu.

Vzhledem k tomu, že tam pojedu registrovat zbraň kat. C (opakovací kulovnici), tiše doufám, že už to budou mít hotové a že registrace ideálně proběhne na počkání, když je zbraň fungl nová.

Nu což, uvidíme.

SlashKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1656 » stř 18. led 2017, 19:08

Tyjo, to mi ani neřikej. Trochu jsme doufal, že to tam bude v klidu a jedno z těch lepších.
Nechápu, že to tam nejde. Asi je začnu prudit s datovkou a účtem pro platby :-D

Derviš

Příspěvek#1657 » stř 18. led 2017, 19:21

no jo, povídali něco o tom, že toho mají spoustu :) třeba vážně nekecali, i když podle toho, co tu někteří píšou, tak to není nic víc než nacpat data do počítače a vytisknout lejstro...

ppindian

Příspěvek#1658 » čtv 19. led 2017, 08:38

Včera jsem si byl vyzvednou nákupka na P4, Sdružení. Otvíračka v 8:00, V 8:15 když jsem přišel hala plná, asi 40 lidí. KOntrola vybytí se už dělá v samostatné místnosti vedle haly. Policistka někomu říkala ať si přijde ráno už v půl osmé, jak za bolševika na mandarinky :-).
Oni ke každé žádosti zakládají spis tak to asi drobet času zabere. Ale je fakt že žádost jsem podával někdy před vánoci a na nákupku mám datum 22.12., tak to asi bylo hotové ten týden co jsem to podával. Akorát každému říkají za dva týdny.
A taky policistka říkala že nárůst zájmu je obrovský.

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1659 » čtv 19. led 2017, 08:55

Má čerstvá zkušenost s NP Jihlava. Mám v ruce platné NP na pistoli samonabíjecí, z obchodu info, že zbraň dorazila. Přijedu do obchodu, vše probíhá hladce až do okamžiku kdy prodejce chce ověřit NP v CRZ a zadat prodej. Hláška v CRZ červeně " Není oprávněn nabývat zbraň kategorie B" Je 14.40 hod. na "zbraních už nikdo telefon nebere a prodejce papírové NP nezajímá. Tak že odcházím bez pistole. Druhý den jedu na PČR a dovídám se, že to není nic neobvyklého, že jim zadávání do CRZ občas "blbne". Po 2 minutách práce na PC se mi dostává ujištění, že už tam NP je a prodejce ho uvidí. Na můj dotaz, co kdybych tohle zjistil u prodejce na druhém konci republiky jen krčení ramen. A při odchodu doporučení, že než s NP někam pojedu, tak si na PČR pro jistotu ještě telefonicky ověřit, jestli je opravdu zadané v CRZ. A s výměnou vedoucí už v Ji nevydávají průkaz zbraně na počkání...... Prostě vylepšení služeb po všech stránkách.

marinakus

Příspěvek#1660 » čtv 19. led 2017, 08:57

kiv61 : Poslání šediváku spolu s PZ doporučeně poštou je bez problému. Je to podání jako každé jiné a takto ho lze ze zákona provést.

kiv61

Příspěvek#1661 » čtv 19. led 2017, 10:11

Díky.

Nakonec jsem Převod podal osobně když jsem jel v pondělí náhodou okolo a na Sdružení kupodivu nebyla téměř ani noha a za 10 minut jsem byl venku.

Aby řeč nestála jsem se dotyčné policistky tedy zeptal, jestli by to tou poštou nebylo i pro ně jednodušší. Odpověď byla dost zmatená, resp. alibistická cca takového znění:
"Ano lze poslat poštou šedivák i PZ ale pokud by se zásilka ztratila (sic!) došlo by zároveň ke 2 přestupkům na úseku Zbraní. 1. Ztráta PZ 2. Neohlášení převodu zbraně " ... Prostě takový typický ouřednický šiml .. :twisted:

cipis

Příspěvek#1662 » čtv 19. led 2017, 11:44

No, tak když to pošleš doporučeně, tak to nemůže být ani jedno z toho, protože máš doklad o poslání.

Prcek

Příspěvek#1663 » čtv 19. led 2017, 11:53

Ptal jsem se na to teď na policii, když jsem obnovoval ZP a žádal o NP. Pokud se cokoliv pošle doporučeně poštou, je doklad jen o tom, že "něco" bylo posláno, ale už není žádný doklad o obsahu obálky, zprávy, takže jde to, ale zodpovědnost je na odesilateli. Naopak, pokud se cokoliv pošle přes DS (tedy v případě, že to jde technicky), slouží výpis ze schránky i jako podklad pro policii, soud a pod. Mě konkrétně zajímalo nákupko a tam se shodli i s prodejcem. Ten se může podívat do CRZ, ale můj chtěl vidět i papír s tím, že kdybych byl z druhého konce republiky a zapomněl ho doma, tak by mu info z CRZ stačilo spolu s mými doklady. Kopie NP by měla stačit, takže to je například možné vyřídit přes DS a není třeba si pro něj chodit fyzicky. Schránka je zadarmo, na poště trvá vyřízení asi minutu.

kolemjdoucí

Příspěvek#1664 » čtv 19. led 2017, 13:08

Na poště? Vždyť ti do datovky přide el. podepsaný pdf - tam je všechno včetně ověření podpisu. Domluvil bych se s prodejcem, že mu pošlu mailem to pdf, případně celou datovou zprávu (.zfo). Za konverzi na poště musíš platit a to se pak fakt "vyplatí".

Prcek

Příspěvek#1665 » čtv 19. led 2017, 13:20

Vytvoření DS na poště ;) Plno lidí ji stále nepoužívá neb o této možnosti ani neví. Konkrétně kolem mě v práci tuhle variantu nezná nikdo, všichni běhají po úřadech osobně :roll:

Zpět na