Nákupní povolení
- kurvajz
- mikky
Příspěvek#1653 » sob 14. led 2017, 21:58
wigum: vidíš, a přitom to podepsaný PDF z datovky se, narozdíl od papíru, prakticky zfalšovat nedá
navíc policajti tam často sedí jen třeba do dvou, do tří a pochybuju, že by ses někam dovolal třeba o víkendu...
kiv61: jo, funguje to. Poslal jsem DS šedivák a k tomu doporučeným dopisem PZ. Zatim se mi nikdo neozval, že by byl nějakej problém

kiv61: jo, funguje to. Poslal jsem DS šedivák a k tomu doporučeným dopisem PZ. Zatim se mi nikdo neozval, že by byl nějakej problém

- kiv61
Příspěvek#1654 » sob 14. led 2017, 22:40
mikky: díky za info ale mám pouze firemní DS a tudy cesta pro mne tedy nevede.
kurvajz:
odhlašoval jsem již několik zbraní a tento úkon spočívá v tom, že do okénka podám PZ, OP a podepsaný šedivák čímž to celé končí .. Ostatně žádné potvrzení, že jsem tak správně coby zákona dbalý držitel ZP učinil , jsem nikdy nedostal.
Jeví se mi, že doporučený dopis se šedivákem (s ověřeným podpisem samozřejmě) + PZ je průkaznější úkon od kterého mám alespoň podací lístek z pošty když nic jiného. A jako bonus ( o který mi v tuto chvíli pravda jde především a proto to celé píši a ptám se jestli to již někdo nezkusil) nestrávím půl dne na Sdružení abych jen něco podal přes pultík a s úsměvem idiota po 1 minutě odešel ...
kurvajz:
odhlašoval jsem již několik zbraní a tento úkon spočívá v tom, že do okénka podám PZ, OP a podepsaný šedivák čímž to celé končí .. Ostatně žádné potvrzení, že jsem tak správně coby zákona dbalý držitel ZP učinil , jsem nikdy nedostal.
Jeví se mi, že doporučený dopis se šedivákem (s ověřeným podpisem samozřejmě) + PZ je průkaznější úkon od kterého mám alespoň podací lístek z pošty když nic jiného. A jako bonus ( o který mi v tuto chvíli pravda jde především a proto to celé píši a ptám se jestli to již někdo nezkusil) nestrávím půl dne na Sdružení abych jen něco podal přes pultík a s úsměvem idiota po 1 minutě odešel ...
- Derviš
Příspěvek#1655 » stř 18. led 2017, 18:30
Tak jsem dneska byl požádat o dvě nákupní povolení v Šumperku a rozhodně to na počkání nebylo - pánové se mi uchechtli (doslova) a prohlásili něco o příštím týdnu.
Vzhledem k tomu, že tam pojedu registrovat zbraň kat. C (opakovací kulovnici), tiše doufám, že už to budou mít hotové a že registrace ideálně proběhne na počkání, když je zbraň fungl nová.
Nu což, uvidíme.
Vzhledem k tomu, že tam pojedu registrovat zbraň kat. C (opakovací kulovnici), tiše doufám, že už to budou mít hotové a že registrace ideálně proběhne na počkání, když je zbraň fungl nová.
Nu což, uvidíme.
- SlashKO
- Derviš
- ppindian
Příspěvek#1658 » čtv 19. led 2017, 08:38
Včera jsem si byl vyzvednou nákupka na P4, Sdružení. Otvíračka v 8:00, V 8:15 když jsem přišel hala plná, asi 40 lidí. KOntrola vybytí se už dělá v samostatné místnosti vedle haly. Policistka někomu říkala ať si přijde ráno už v půl osmé, jak za bolševika na mandarinky
.
Oni ke každé žádosti zakládají spis tak to asi drobet času zabere. Ale je fakt že žádost jsem podával někdy před vánoci a na nákupku mám datum 22.12., tak to asi bylo hotové ten týden co jsem to podával. Akorát každému říkají za dva týdny.
A taky policistka říkala že nárůst zájmu je obrovský.

Oni ke každé žádosti zakládají spis tak to asi drobet času zabere. Ale je fakt že žádost jsem podával někdy před vánoci a na nákupku mám datum 22.12., tak to asi bylo hotové ten týden co jsem to podával. Akorát každému říkají za dva týdny.
A taky policistka říkala že nárůst zájmu je obrovský.
- selag
Příspěvek#1659 » čtv 19. led 2017, 08:55
Má čerstvá zkušenost s NP Jihlava. Mám v ruce platné NP na pistoli samonabíjecí, z obchodu info, že zbraň dorazila. Přijedu do obchodu, vše probíhá hladce až do okamžiku kdy prodejce chce ověřit NP v CRZ a zadat prodej. Hláška v CRZ červeně " Není oprávněn nabývat zbraň kategorie B" Je 14.40 hod. na "zbraních už nikdo telefon nebere a prodejce papírové NP nezajímá. Tak že odcházím bez pistole. Druhý den jedu na PČR a dovídám se, že to není nic neobvyklého, že jim zadávání do CRZ občas "blbne". Po 2 minutách práce na PC se mi dostává ujištění, že už tam NP je a prodejce ho uvidí. Na můj dotaz, co kdybych tohle zjistil u prodejce na druhém konci republiky jen krčení ramen. A při odchodu doporučení, že než s NP někam pojedu, tak si na PČR pro jistotu ještě telefonicky ověřit, jestli je opravdu zadané v CRZ. A s výměnou vedoucí už v Ji nevydávají průkaz zbraně na počkání...... Prostě vylepšení služeb po všech stránkách.
- kiv61
Příspěvek#1661 » čtv 19. led 2017, 10:11
Díky.
Nakonec jsem Převod podal osobně když jsem jel v pondělí náhodou okolo a na Sdružení kupodivu nebyla téměř ani noha a za 10 minut jsem byl venku.
Aby řeč nestála jsem se dotyčné policistky tedy zeptal, jestli by to tou poštou nebylo i pro ně jednodušší. Odpověď byla dost zmatená, resp. alibistická cca takového znění:
"Ano lze poslat poštou šedivák i PZ ale pokud by se zásilka ztratila (sic!) došlo by zároveň ke 2 přestupkům na úseku Zbraní. 1. Ztráta PZ 2. Neohlášení převodu zbraně " ... Prostě takový typický ouřednický šiml ..
Nakonec jsem Převod podal osobně když jsem jel v pondělí náhodou okolo a na Sdružení kupodivu nebyla téměř ani noha a za 10 minut jsem byl venku.
Aby řeč nestála jsem se dotyčné policistky tedy zeptal, jestli by to tou poštou nebylo i pro ně jednodušší. Odpověď byla dost zmatená, resp. alibistická cca takového znění:
"Ano lze poslat poštou šedivák i PZ ale pokud by se zásilka ztratila (sic!) došlo by zároveň ke 2 přestupkům na úseku Zbraní. 1. Ztráta PZ 2. Neohlášení převodu zbraně " ... Prostě takový typický ouřednický šiml ..

- Prcek
Příspěvek#1663 » čtv 19. led 2017, 11:53
Ptal jsem se na to teď na policii, když jsem obnovoval ZP a žádal o NP. Pokud se cokoliv pošle doporučeně poštou, je doklad jen o tom, že "něco" bylo posláno, ale už není žádný doklad o obsahu obálky, zprávy, takže jde to, ale zodpovědnost je na odesilateli. Naopak, pokud se cokoliv pošle přes DS (tedy v případě, že to jde technicky), slouží výpis ze schránky i jako podklad pro policii, soud a pod. Mě konkrétně zajímalo nákupko a tam se shodli i s prodejcem. Ten se může podívat do CRZ, ale můj chtěl vidět i papír s tím, že kdybych byl z druhého konce republiky a zapomněl ho doma, tak by mu info z CRZ stačilo spolu s mými doklady. Kopie NP by měla stačit, takže to je například možné vyřídit přes DS a není třeba si pro něj chodit fyzicky. Schránka je zadarmo, na poště trvá vyřízení asi minutu.
-
kolemjdoucí - Příspěvky: 895
- kolemjdoucí
- Prcek
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa