Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

Spock lone wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#181 » stř 30. lis 2011, 14:52

Já osobně v tom žádný další přínos také neviděl, takže jsem si tam místo toho nechal na zakázku udělat poličky.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#182 » stř 30. lis 2011, 15:15

Osobně to používám jen jako další přihrádku, nezamykám (jen jsem si na to musel přilepit malé madlo, protože to jinak bez zasunutého klíčku jde jen těžko otevřit).

Patrik
moderátor

Příspěvek#183 » čtv 1. pro 2011, 08:03

Snad podle starých zákonů musely být náboje a část zbraně bez které nešlo se zbrani střílet (závěr apod.) uloženy odděleně.

emde

Příspěvek#184 » čtv 1. pro 2011, 08:53

Mám skříň WSA 9 a provedení vnitřní schránky je k smíchu i pláči zároveň :lol: :cry: , šla by otevřít i bez jakéhokoliv nástroje.

jack-3d

Příspěvek#185 » čtv 1. pro 2011, 14:26

Pokukuji po trezoru WSA 7 (pro větší už nenajdu vhodné místo), Bedimex jej mají za necelých 6 tisíc což je paráda (našel jsem jej dokonce i v Glóbusu, ale za 8300). No ale pokud je k pláči, tak něvím no, co je přesně za problém?

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#186 » čtv 1. pro 2011, 15:03

Pokud tím emde myslí opravdu jen tu vnitřní schránku, pak problém není žádný. Jak jsem říkal, stejně není důvod ji používat k ochranně čehokoli, zákonný ani praktický.

jack-3d

Příspěvek#187 » čtv 1. pro 2011, 16:35

Jasný jde o tu schránku uvnitř (mně spíš vadí, že tam nejsou nějaké poličky). Jinak je tedy WSA 7 ok a doporučili byste mi jí?

Reyes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#188 » čtv 1. pro 2011, 18:25

Dneska jsem si přivezl domů WSA-5 a myslím že je to OK. Papíry to splňuje, rozměry jsou OK - širší WSA-7 bude jen lepší. Ta vnitřní schránka je subjektivně asi tak na úrovni tohoto http://www.trezor.cz/prenosne-pokladny/ ... sel-3.html
Poličky budu řešit zátěžovým epoxidovým lepidlem, tak snad se zadaří.

Reyes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#189 » pát 2. pro 2011, 11:37

Ještě jedna věc k těm trezorům. WSA-5 má udávanou hloubku vevnitř 33cm, no jo, jenže to je s otevřenejma dvířkama, který zaberou dalších 5cm, takže reálná použitelná hloubka je jen 28cm... předpokládám že stejně to bude s těma rozměrama i u WSA-7 a dalších trezorů tohoto výrobce. Většině lidí je to asi vcelku jedno, protože když bych tam chtěl mít jen zbraně a pár nábojů v papírovejch krabičkách, tak si toho ani nevšimnu... ale aby pak někdo nebyl stejně jako já překvapenej že se tam vodorovně nevleze třeba muniční bedýnka od 7,62x51 ;)

jack-3d

Příspěvek#190 » pát 2. pro 2011, 12:17

Reyes: Díky za info, jsem tedy víceméně rozhodnut. Teď už mi zbývá jen vyřešit jak dostanu 80kg železnou skříň do 3 patra bez výtahu, pač mi psali z Bedimexu, že zásilku dopraví jen za vchodové dveře.

Reyes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#191 » pát 2. pro 2011, 12:40

Sám asi těžko, ale ve dvou to učitě nebude problém, my jsme těch 65kg zvládli do 1 patra po točitejch schodech bez problému na jeden zátah ;) ... sice je to těžký, ale díky rozměrům se to nese daleko líp než třeba nějaká postel nebo něco takovýho.

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#192 » pát 2. pro 2011, 13:09

jack-jednoduše: nevadí tomu klopení do libovolné polohy, takže ho postupně do schodů střídavě překlápíš "na hlavu" a "na nohy". Díky páce zvedáš jen poloviční hmotnost, WSA-5 (lehčí) jsem takhle vykulil do patra téměř sám, žena přidržovala jen symbolicky. Jsem jediný, kdo si do WICO trezoru nechal dát elektronický zámek?

emde

Příspěvek#193 » ned 4. pro 2011, 16:35

Dlouho jsem váhal mezi WSA7 a WSA9 a cca 2 dny po zakoupení WSA9 jsem zjistil, že už je mi nějaká malá :lol: .

Musel jsem kotvit do zdi. Také se vám prázdná skříň při otevření dveří převrací dopředu :?:

Také jsem uvažoval o nějakých poličkách do WSA. Šup sem s fotkama :!:

Kupoval jsem přes internet, ale platba hotově při předání. Můj prodejce byl solidní a udává vnitřní hloubku 25 cm.

Zámek mám na klíč, protože mi bylo líto peněz za něco, co si umím ale nesmím udělat sám :cry: .

Carloss

Příspěvek#194 » úte 27. pro 2011, 21:56

Mě tak napadá: Jsem-li držitelem více než dvou zbraní kat. B, musím mít příslušné zabezpečení (odpovídající schrnánku) právě proto, že nosit (tedy mít v jeden okamžik pod kontrolou tím, že je mám u sebe) mohu nejvýše dvě zbraně kat. B. Jestli tomu rozumím, vlastně by mělo platit to, že nemusí být nutně na tři zbraně. Pokud mám tři pistole, stačí schránka na jednu, ne? Pochopitelně odpovídající příslušným parametrům.

smety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#195 » úte 27. pro 2011, 22:30

Myšlenka zajímavá, to jo... ale když už pořizuju pro jednu, není lepší, aby se vešli i tři či více?

Zpět na