Makarov
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- Bruno
Příspěvek#151 » stř 7. pro 2011, 22:49
Tak náboje do pistole ČZ 82 jsou ze spékaných pilin.Střela je velice tvrdá,a proto vydírá klasický vývrt.Makarov má klasický vývrt.ČZ 82 v ráži 9mm Court má polygonální vývrt.To znamená laicky řečeno,že hrany vývrtu nejsou tak ostré jako u klasického.Vývrt je zkrátka jiný.
K těm mířidlům u Maka chci dodat.Ano jsou malá,to má svůj důvod.Tu červeně zvýrazněnou mušku jsem si udělal kvůli pudové střelbě,kdy se nemíří,ale pouze se střelec řídí podle mušky.
Jinak se mi zdají mířidla i když jsou malá,dostatečně čitelná.
Pánové,nic ve zlém.nemáte náhodou problém se zrakem ?
K těm mířidlům u Maka chci dodat.Ano jsou malá,to má svůj důvod.Tu červeně zvýrazněnou mušku jsem si udělal kvůli pudové střelbě,kdy se nemíří,ale pouze se střelec řídí podle mušky.
Jinak se mi zdají mířidla i když jsou malá,dostatečně čitelná.
Pánové,nic ve zlém.nemáte náhodou problém se zrakem ?
- mmaass
- Bruno
- kralik
- johnnyjak
Příspěvek#157 » pát 9. pro 2011, 14:18
Co se týká mířidel u Makarova. Můj názor je ten, že se s těmi na moderních obranných zbraních (zvlášť pokud jsou vybaveny tritiovými body) nemůžou příliš rovnat. Samozřejmě pokud bych zbraň chtěl jen na klidovou střelbu, kde je spousta času na správné zamíření, asi to nehraje roli a drobnější mířidla můžou být dokonce výhodou. Jakmile ale přijde rychlost a ztížené světelné podmínky, jsem vděčný za hrubější obrazec a víc světla okolo mušky.
Nicméně nebýt horší dostupnosti levných nábojů (oproti 9x19), asi bych Makarova už taky měl doma
.
Nicméně nebýt horší dostupnosti levných nábojů (oproti 9x19), asi bych Makarova už taky měl doma

- mmaass
Příspěvek#158 » pát 9. pro 2011, 14:26
Pred trema dny sem si poridil na PM, pouzdro od Dasty. Ktery model to je presne netusim, jelikoz jsem prisel do CID a sahl jsem po nem, ale jedna se o vnitrni pouzdro. Pred chvili jsem se schvalne koukl do hlavne a zjistil jsem, ze je tam opravdu spousta bordelu, dokonce mensi jakoby kulicka toho bordelu byla i v zaveru kde je videt udernik 

- Bruno
Příspěvek#161 » pát 9. pro 2011, 15:13
TO:mmaass
Vyndej zápalník.Otři ho,a také vyčisti komoru ve kterém zápalník je uložený.To je velice důležité.
V komoře nebo se také říká kontejner může být vazelína.Je veliká chyba například do té komory kapat olej atd.Vyčistit třeba propláchnutím nějakým čističem na mastnotu.Zápalník potom slabounce potři olejem.Jinak se toho nezbavíš.To je právě ono.Mazat ano,ale ne přemazávat.
Ta vazelína v kontejneru je z důvodu konzervace.Jak jsem už předeslal, rozebrat co jde a vyčistit od konzervantů.
Vyndej zápalník.Otři ho,a také vyčisti komoru ve kterém zápalník je uložený.To je velice důležité.
V komoře nebo se také říká kontejner může být vazelína.Je veliká chyba například do té komory kapat olej atd.Vyčistit třeba propláchnutím nějakým čističem na mastnotu.Zápalník potom slabounce potři olejem.Jinak se toho nezbavíš.To je právě ono.Mazat ano,ale ne přemazávat.
Ta vazelína v kontejneru je z důvodu konzervace.Jak jsem už předeslal, rozebrat co jde a vyčistit od konzervantů.
- mmaass
Příspěvek#162 » pát 9. pro 2011, 17:37
To Bruno:
Diky za radu, ta se bude urco hodit, jelikoz ted aspon vim jak se starat o udernik a ten kontejner. Ale mel jsem tam jakoby pred kontejnerem bordel z pouzdra. O tom bordelu jsem predtim psal. Ze po trech dnech noseni, se mi v hlavni a pred tim kontejnerem odkud vylejza na cca 1mm udernik mel bordel. Ze mi to pouzdro jakoby pousti do hlavne ,,minivlakna,, ktere ji zasiraji a postupne se dostavaji az k uderniku.
Diky za radu, ta se bude urco hodit, jelikoz ted aspon vim jak se starat o udernik a ten kontejner. Ale mel jsem tam jakoby pred kontejnerem bordel z pouzdra. O tom bordelu jsem predtim psal. Ze po trech dnech noseni, se mi v hlavni a pred tim kontejnerem odkud vylejza na cca 1mm udernik mel bordel. Ze mi to pouzdro jakoby pousti do hlavne ,,minivlakna,, ktere ji zasiraji a postupne se dostavaji az k uderniku.
- Bruno
Příspěvek#164 » pát 9. pro 2011, 23:43
Ještě k těm mířidlům.V žádném případě jsem se nechtěl někoho dotknout.Když jsem kdysi začal střílet závodně,tak byly na závodech převážně pistole.ČZ 50,70 ráže 7,65,nebo ČZ 52 a Tokarev ráže 7,62.Tyto pistole měly všechny mířidla jako Makarov.S drobnými odchylkami.Vím že spousta střelců měla problém vidět stejněn ostře hledí,mušku a terč.Většina viděla dobře mířidla,ale hůře už terč.Tedy střed terče.I když brýle nepotřebovali ani na dálku nebo čtení.Tento problém ale někteří měli,a bylo jich dost.Někteří se to snažili vyřešit tím,že si pořídili brýle s půl dioptrií.Všem to ale nepomohlo.Postupem času když se začaly oběvovat pistole s možností stavitelného hledí to už bylo o něčem jiném.Hodně střelců si seřizovalo mířidla na spodní okraj mezinárodního pistoláku.A problém byl vyřešen.Netvrdil bych že zmíněné pistole byly včetně Makarova s drobnými mířidli " na klidovou střelbu, kde je spousta času na správné zamíření " Byly to služební a vojenské zbraně,a tam se určitě nepočítalo s klidovou střelbou atd.Spíš naopak.
- mmaass
Příspěvek#165 » sob 10. pro 2011, 04:52
To Bruno:
No asi to bude tim, ze je uplne nove, takze neco ,,ven,, pustit musi, ale ten napad s kartackem mi prijde jako velice dobrej, zitra to vyzkousim. Jinak celkove s tim pouzdrem jsem spokojeny, zbran do nej nadherne padne, a pod kosili vubec neni videt a je prijemne na telo, po pul hodine clovek pomalu ani neciti, ze tam neco ma.
No asi to bude tim, ze je uplne nove, takze neco ,,ven,, pustit musi, ale ten napad s kartackem mi prijde jako velice dobrej, zitra to vyzkousim. Jinak celkove s tim pouzdrem jsem spokojeny, zbran do nej nadherne padne, a pod kosili vubec neni videt a je prijemne na telo, po pul hodine clovek pomalu ani neciti, ze tam neco ma.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí