Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

Bruno

Příspěvek#151 » stř 7. pro 2011, 22:49

Tak náboje do pistole ČZ 82 jsou ze spékaných pilin.Střela je velice tvrdá,a proto vydírá klasický vývrt.Makarov má klasický vývrt.ČZ 82 v ráži 9mm Court má polygonální vývrt.To znamená laicky řečeno,že hrany vývrtu nejsou tak ostré jako u klasického.Vývrt je zkrátka jiný.
K těm mířidlům u Maka chci dodat.Ano jsou malá,to má svůj důvod.Tu červeně zvýrazněnou mušku jsem si udělal kvůli pudové střelbě,kdy se nemíří,ale pouze se střelec řídí podle mušky.
Jinak se mi zdají mířidla i když jsou malá,dostatečně čitelná.
Pánové,nic ve zlém.nemáte náhodou problém se zrakem ?

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#152 » čtv 8. pro 2011, 07:31

2Bruno:
To, ze clovek napise, ze miridla jsou titerna/mala/mrnava atd. (kazdej vi, ze je to tak), prece jeste neznamena, ze jsou nedostacujici ;)

anton

Příspěvek#153 » čtv 8. pro 2011, 14:14

Problém se zrakem ? Nevím jak tobě, ale mě černá barva s černou barvou splývá ...

Bruno

Příspěvek#154 » čtv 8. pro 2011, 18:47

No já ty mířidla vidím ostře.Tak čím to asi je ? Když jsem střílel závodně,tak jsme před střelbou mušky očuzovali,nebo jsme mušku přejeli černou fixou.Černé hledí černá muška.Střed mezinárodního pistoláku černý.Tak že ?

anton

Příspěvek#155 » čtv 8. pro 2011, 19:07

Já ty mířidla taky vidím ostře, ale jen do té doby než se s nima podívám proti černé, pak už vidím jen černo :)

kralik

Příspěvek#156 » čtv 8. pro 2011, 22:48

obavam se ze jsem se moc nedozvedel...... nicmene mohu prohlasit, ze 150 ran bude asi pohadka.... u Fega63 - coz je ten stejny pripad (a to bych rekl ze Mak je kvalitnejsi) to po 2000 neni k poznani... tedy pro bezne ucely....

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#157 » pát 9. pro 2011, 14:18

Co se týká mířidel u Makarova. Můj názor je ten, že se s těmi na moderních obranných zbraních (zvlášť pokud jsou vybaveny tritiovými body) nemůžou příliš rovnat. Samozřejmě pokud bych zbraň chtěl jen na klidovou střelbu, kde je spousta času na správné zamíření, asi to nehraje roli a drobnější mířidla můžou být dokonce výhodou. Jakmile ale přijde rychlost a ztížené světelné podmínky, jsem vděčný za hrubější obrazec a víc světla okolo mušky.
Nicméně nebýt horší dostupnosti levných nábojů (oproti 9x19), asi bych Makarova už taky měl doma ;) .

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#158 » pát 9. pro 2011, 14:26

Pred trema dny sem si poridil na PM, pouzdro od Dasty. Ktery model to je presne netusim, jelikoz jsem prisel do CID a sahl jsem po nem, ale jedna se o vnitrni pouzdro. Pred chvili jsem se schvalne koukl do hlavne a zjistil jsem, ze je tam opravdu spousta bordelu, dokonce mensi jakoby kulicka toho bordelu byla i v zaveru kde je videt udernik :?

Kublajchán

Příspěvek#159 » pát 9. pro 2011, 14:33

Prostor pro zápalník lze čistit uchošťourem navlhčeným olejem.

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#160 » pát 9. pro 2011, 14:51

Jo, to vim, jen me stve, ze za 3 dny je tam tolik bordelu :o

Bruno

Příspěvek#161 » pát 9. pro 2011, 15:13

TO:mmaass
Vyndej zápalník.Otři ho,a také vyčisti komoru ve kterém zápalník je uložený.To je velice důležité.
V komoře nebo se také říká kontejner může být vazelína.Je veliká chyba například do té komory kapat olej atd.Vyčistit třeba propláchnutím nějakým čističem na mastnotu.Zápalník potom slabounce potři olejem.Jinak se toho nezbavíš.To je právě ono.Mazat ano,ale ne přemazávat.
Ta vazelína v kontejneru je z důvodu konzervace.Jak jsem už předeslal, rozebrat co jde a vyčistit od konzervantů.

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#162 » pát 9. pro 2011, 17:37

To Bruno:
Diky za radu, ta se bude urco hodit, jelikoz ted aspon vim jak se starat o udernik a ten kontejner. Ale mel jsem tam jakoby pred kontejnerem bordel z pouzdra. O tom bordelu jsem predtim psal. Ze po trech dnech noseni, se mi v hlavni a pred tim kontejnerem odkud vylejza na cca 1mm udernik mel bordel. Ze mi to pouzdro jakoby pousti do hlavne ,,minivlakna,, ktere ji zasiraji a postupne se dostavaji az k uderniku.

Bruno

Příspěvek#163 » pát 9. pro 2011, 23:02

TO:mmaass
Aha, já to špatně pochopil.Tak to pouzdro zevnitř vykartáčuj.Třeba kartáčkem a zuby.Já mám také pouzdro na Maka od Dasty.Také vnitřní.Mě to nedělá.Asi náhoda.

Bruno

Příspěvek#164 » pát 9. pro 2011, 23:43

Ještě k těm mířidlům.V žádném případě jsem se nechtěl někoho dotknout.Když jsem kdysi začal střílet závodně,tak byly na závodech převážně pistole.ČZ 50,70 ráže 7,65,nebo ČZ 52 a Tokarev ráže 7,62.Tyto pistole měly všechny mířidla jako Makarov.S drobnými odchylkami.Vím že spousta střelců měla problém vidět stejněn ostře hledí,mušku a terč.Většina viděla dobře mířidla,ale hůře už terč.Tedy střed terče.I když brýle nepotřebovali ani na dálku nebo čtení.Tento problém ale někteří měli,a bylo jich dost.Někteří se to snažili vyřešit tím,že si pořídili brýle s půl dioptrií.Všem to ale nepomohlo.Postupem času když se začaly oběvovat pistole s možností stavitelného hledí to už bylo o něčem jiném.Hodně střelců si seřizovalo mířidla na spodní okraj mezinárodního pistoláku.A problém byl vyřešen.Netvrdil bych že zmíněné pistole byly včetně Makarova s drobnými mířidli " na klidovou střelbu, kde je spousta času na správné zamíření " Byly to služební a vojenské zbraně,a tam se určitě nepočítalo s klidovou střelbou atd.Spíš naopak.

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#165 » sob 10. pro 2011, 04:52

To Bruno:
No asi to bude tim, ze je uplne nove, takze neco ,,ven,, pustit musi, ale ten napad s kartackem mi prijde jako velice dobrej, zitra to vyzkousim. Jinak celkove s tim pouzdrem jsem spokojeny, zbran do nej nadherne padne, a pod kosili vubec neni videt a je prijemne na telo, po pul hodine clovek pomalu ani neciti, ze tam neco ma.

Zpět na