terče při zkoušce na ZP
- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#16 » stř 20. črc 2011, 06:12

U nás se střílelo z již zmíněné, katastrofální CZ 82/83 a s tou mi to nešlo prostě nikdy ani, když jsem sloužil u PS. Čím se střílelo u vás.
Sice jsem dělal A; B; E, takže jsem se těšil, že budu střílet z malorážky, kde mi mimochodem na 25m nedělalo problém mít to v černém, no a brokovnice by byla lahůdka.
Bohužel nestalo se, střílel jsem jen z pistole

Myslím, že střílím docela slušně, ze střelnice znám rozhodně daleko horší

Ale to už jde naše debata asi trošku mimo....
-
Self-Def-Enthusiast - Příspěvky: 86
- Self-Def-Enthusiast
Příspěvek#17 » stř 20. črc 2011, 07:12
My jsme strileli z CZ 75. Do toho cernyho se fakt trefili temer vsichni. Jen par zalepek bylo mimo cerne na tech 10 metru.
Z CZ 83 jsem nikdy nestrilel, nemuzu tedy srovnat ani nemam predstavu, jak to (ne)strili
Ja rozhodne nerikam, ze kdo nikdy nestrilel ze zbrane, mel by tam jit v klidku, ze to da. Dokud to nezkusite, nemuzete vedet, jak vam to pujde a jestli to mate v krvi - takze pro vsechny zajemce jen doporucuju jit na strelnici, pujcit si pozadovane bambitky a natrenovat si to...
P.S.: Zdaleka ne kazdymu to jde, je potreba to vyzkouset, kamosku jsem vzal na strelnici a na asi 15 metru (tu vzdalenost si vybrala sama, ja ji rikal, at jde bliz) z peti ran nebyla ani jedna dira v terci...
Z CZ 83 jsem nikdy nestrilel, nemuzu tedy srovnat ani nemam predstavu, jak to (ne)strili

Ja rozhodne nerikam, ze kdo nikdy nestrilel ze zbrane, mel by tam jit v klidku, ze to da. Dokud to nezkusite, nemuzete vedet, jak vam to pujde a jestli to mate v krvi - takze pro vsechny zajemce jen doporucuju jit na strelnici, pujcit si pozadovane bambitky a natrenovat si to...
P.S.: Zdaleka ne kazdymu to jde, je potreba to vyzkouset, kamosku jsem vzal na strelnici a na asi 15 metru (tu vzdalenost si vybrala sama, ja ji rikal, at jde bliz) z peti ran nebyla ani jedna dira v terci...
- KITTbx
Příspěvek#18 » stř 20. črc 2011, 07:32
Zdravím,
no tak to je potom jiná. CZ 75 je proti CZ 82/83 absolutní luxus
Já vzal CZ 85 po skoro 20 letech od vojny do ruky ještě než jsem dělal ZP a na 10-15m jsem střílel do černého, nějaký ten měsíc poté, jsem s CZ 83, nebyl schopen řádně střílet, tak jsem donesl ukázat terč, jak jsem střílel s CZ 85, že nejsem taková střelecká lama
CZ 82/83 je pro mne (nejen pro mne) špatně uchopitelná zbraň.
Jinak souhlasím
no tak to je potom jiná. CZ 75 je proti CZ 82/83 absolutní luxus

Já vzal CZ 85 po skoro 20 letech od vojny do ruky ještě než jsem dělal ZP a na 10-15m jsem střílel do černého, nějaký ten měsíc poté, jsem s CZ 83, nebyl schopen řádně střílet, tak jsem donesl ukázat terč, jak jsem střílel s CZ 85, že nejsem taková střelecká lama

CZ 82/83 je pro mne (nejen pro mne) špatně uchopitelná zbraň.
Jinak souhlasím

- tslaby
Příspěvek#19 » ned 18. pro 2011, 13:20
Před týdnem jsem udělal zkoušku pro skupiny B,D,E. Stříleli jsme taky z CZ 83 v ráži 7.65 a mě to celkem vyhovovalo, střílel jsem z ní poprvé a měl jsem tři zásahy z pěti v černým, ostatní dva kousek pod. Krásně se mi držela v ruce. Střelbu jsem se učil na CZ 75 D-COMPACT a s tou jsem měl daleko horší výsledky. No a z malorážky jsem kupodivu taky nestřílel, byl jsem poslední na řadě a to už správce malorážku odnesl.
- automobilista
- automobilista
Příspěvek#20 » sob 24. pro 2011, 20:02
no, myslím si, že jsou tři způsoby jak nenastřílet na zkoušce
1. Nervozita a spěch při střelbě, přitom času je dost. Co je platný, že se střílí s kadencí tatatata, ale trefí se velké kulové.
2. Mačkání spouště jako u foťáku systémem >>cvak a je to<<, už se tady na fórech stokrát radilo začátečníkům, že mají nechat překvapit výstřelem. Mířit na cíl a přitom pomalu jet se spouští k sobě a ono to dá ránu samo.
3. Nedostatek praxe, Určitě je potřeba chodit s někým zkušeným na střelnici, učit se, učit se, učit se. A až zájemce je schopen se jakž takž trefit do terče, podat si teprve přihlášku.
Že by nějak moc záviselo na typu zbraně si osobně nemyslím. Zájemce o ZP by se neměl nechat překvapit ani s případnými problémy se selhaným střelivem. Takže musí mít něco (dost) nastřílíno.
Přípravu nepodceňovat. Když jsem dělal zkoušky, nenastříleli dva z dvaceti. Střílelo se glockem.
1. Nervozita a spěch při střelbě, přitom času je dost. Co je platný, že se střílí s kadencí tatatata, ale trefí se velké kulové.
2. Mačkání spouště jako u foťáku systémem >>cvak a je to<<, už se tady na fórech stokrát radilo začátečníkům, že mají nechat překvapit výstřelem. Mířit na cíl a přitom pomalu jet se spouští k sobě a ono to dá ránu samo.
3. Nedostatek praxe, Určitě je potřeba chodit s někým zkušeným na střelnici, učit se, učit se, učit se. A až zájemce je schopen se jakž takž trefit do terče, podat si teprve přihlášku.
Že by nějak moc záviselo na typu zbraně si osobně nemyslím. Zájemce o ZP by se neměl nechat překvapit ani s případnými problémy se selhaným střelivem. Takže musí mít něco (dost) nastřílíno.
Přípravu nepodceňovat. Když jsem dělal zkoušky, nenastříleli dva z dvaceti. Střílelo se glockem.
- MarK
- Mejra
- KITTbx
Příspěvek#23 » ned 25. pro 2011, 07:16
No z malorážkou bez opory OK, s oporou jak kdo, ono to není pro každého totéž a není to automaticky lepší s oporou, ale to se týká hlavně větších zbraní.
Úchop, držení a střelba dlouhou zbraní je, (alespoň pro mne výrazně) snazší než s krátkou.
Ale pořád nepovažuji CZ 82/83 za ergonomickou zbraň = je bachratá a střílí se mi zní hrozně.
Zlatá CZ 50
Úchop, držení a střelba dlouhou zbraní je, (alespoň pro mne výrazně) snazší než s krátkou.
Ale pořád nepovažuji CZ 82/83 za ergonomickou zbraň = je bachratá a střílí se mi zní hrozně.
Zlatá CZ 50

- Mejra
Příspěvek#24 » ned 25. pro 2011, 11:44
Bez opory je to někdy lepší než bez ní? To bych neřekl.. Vždyt u opory stačí nasměrovat zbraň a máčknout.. A pokud se zbraň přidrží k opoře pevně, tak je eliminován jakýkoliv chvěv..
Bez opory se třese jakákoliv zbraň po chvíli každýmu.. Někomu hned
Střílím od 10 let ze vzduchovky a pár let z malorážky a stejně bez opory to nemám tak promáklý, aby to nebylo občas s chybou..
Na střelnici při zkouškách jsme se mohli opřít o svislý sloupek, takže levá ruka pod zbraní chycená o sloupek a zadní zvedala na určení směru a nebylo pochyby o úspěchu.. Tenkrát nás dělalo zkoušky na B 5lidí a všichni takto dali a padali pěkný hodnoty..
Ještě poznámka k pistoli.. Dost jde o to z čeho se střílí.. Já mohl bud CZ75 nebo nějakou cal6.35.. S tou 75 to dal každý do černého.. S 6.35 byli problémy a někdo i netrefil.. Nakonec to dalo všech 10 lidí, ale jde o tu zbraň.. A jak tak čtu tak se divím, že všude není striktně CZ75.. Je to škoda..
Bez opory se třese jakákoliv zbraň po chvíli každýmu.. Někomu hned

Střílím od 10 let ze vzduchovky a pár let z malorážky a stejně bez opory to nemám tak promáklý, aby to nebylo občas s chybou..
Na střelnici při zkouškách jsme se mohli opřít o svislý sloupek, takže levá ruka pod zbraní chycená o sloupek a zadní zvedala na určení směru a nebylo pochyby o úspěchu.. Tenkrát nás dělalo zkoušky na B 5lidí a všichni takto dali a padali pěkný hodnoty..
Ještě poznámka k pistoli.. Dost jde o to z čeho se střílí.. Já mohl bud CZ75 nebo nějakou cal6.35.. S tou 75 to dal každý do černého.. S 6.35 byli problémy a někdo i netrefil.. Nakonec to dalo všech 10 lidí, ale jde o tu zbraň.. A jak tak čtu tak se divím, že všude není striktně CZ75.. Je to škoda..
- KITTbx
Příspěvek#26 » ned 25. pro 2011, 20:14
Hele není opora jako opora, že.
Když chytnu dobře vyváženou flintu tak po určitou dobu prostě třes nemám, jde o to čekání, delší doba a konec, flinta dolů vydejchat a zase další pokus, ale jak říkám jak kdo.
Když někdo z dlouhou neumí, je mu i podepření k ničemu.
(nebavíme se tu o speciálech pochopitelně)
Jinak souhlas.
NJN, také si myslím, že by se mohl stanovit jakýsi standard pro krátkou, jelikož například u nás byla příprava z CZ 82 Makarov a střílelo se z CZ 83 7,65 Br.
Když chytnu dobře vyváženou flintu tak po určitou dobu prostě třes nemám, jde o to čekání, delší doba a konec, flinta dolů vydejchat a zase další pokus, ale jak říkám jak kdo.
Když někdo z dlouhou neumí, je mu i podepření k ničemu.
(nebavíme se tu o speciálech pochopitelně)
Jinak souhlas.
NJN, také si myslím, že by se mohl stanovit jakýsi standard pro krátkou, jelikož například u nás byla příprava z CZ 82 Makarov a střílelo se z CZ 83 7,65 Br.
- Artifex
Příspěvek#27 » ned 25. pro 2011, 20:36
No, to vám dali toho browninga spíš aby vám to líp šlo protože je vůči střelci jemnější, nekope tolik, nemyslím že by rozdíl v ráži způsoboval rozdíl v soustřelu protože jsou i rozdíly v chování zbraní v té samé ráži, vem si do jedné ruky třeba walthera P99 a do druhé GP K100 a vystřel, rozdíl bude více než patrný i když do nich naláduješ stejné náboje ze stejné várky.
- Mejra
Příspěvek#28 » pon 26. pro 2011, 01:51
Musím říct, že ta CZ75 nekopla ani trochu.. se mi tak zdálo..
A na tu 6.35 nadávali že kope víc.. Tak nevím..
Ale jak komu co sedne nu..
Já sám ted mám 6.35 a pak revolver .38.. No s tou 6.35 bych nedal nic na zkouškách
Taky půjde kšá.. A asi přijde CZ 75 i s kadetem..
A na tu 6.35 nadávali že kope víc.. Tak nevím..
Ale jak komu co sedne nu..
Já sám ted mám 6.35 a pak revolver .38.. No s tou 6.35 bych nedal nic na zkouškách

Taky půjde kšá.. A asi přijde CZ 75 i s kadetem..
- Artifex
Příspěvek#29 » pon 26. pro 2011, 04:05
6,35ka je naopak docela přesná, střílen jeden zásobník plus jedna z komory, tak jak běžně nosím, na 15m, mířeno na spodek černého, dvě uletěly nahoru... a mám pocit že by to šlo ještě líp, střílel jsem s tím asi po 4 měsících kdy jsem na prcka nesáhl takže i na 15m jde zvládnou s klidem headshot, s 6,35kou snad žádný jiný zásah cenu nemá, když je to slabé, musí to být přesné a to i když CZ 45 má DAO spoušť.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí