Odstřel holubů

DavidKrupi

Příspěvek#1 » sob 14. led 2012, 17:12

Všechny Vás zdravím.

Rád bych získal ZP nejen za účelem sportovní střelby, ale i proto, že chci v práci střílet holuby.

Dělám v cementárně, jsou tam hejna kolem 3000 kusů, tak je zapotřebí to trošku regulovat. Kolega je chodí střílet vzduchovkou.. Já myslím, že by byla vhodnější dlouhá malorážka, kterou by mi mohl táta darovat.

Nerad bych se ale dopustil nějakého neoprávněného použití zbraně. Otázka tedy zní, jakou skupinu bych na tento účel měl mít? Nabízí se Dčko, ale vlastně tu zbraň k výkonu povolání nutně nepotřebuji. Oprávnění k lovu za tímto účelem mi připadá trošku přitažené za vlasy... Je možné sjednat např. nějakou výjimku?

sided
moderátor

Příspěvek#2 » sob 14. led 2012, 17:18

Pokud chceš cokoli lovit, potřebuješ ZP skupiny C a Lovecký lístek. Jinak překračuješ zákon 1) tím že střílíš mimo střelnici 2) pytlačíš. Vyjímku, povolení od okresního úřadu budeš potřebovat i jako myslivec , protože fabrika je nehonební pozemek a je v zástavě.

Takže vzduchovce zdar.

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » pon 16. led 2012, 18:16

Nebo nějakou mechanickou zbraň kus nebo prak... Nebo (OT) nejakeho dravce, jako na letistich.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » pon 16. led 2012, 19:45

Nejsem si úplně jistý, ale není "lov" i jinou než palnou zbraní nelegální?

KamikazeCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » pon 16. led 2012, 20:42

Je, prece nemuzes jit do lesa a strilet srnky kusi...

sided
moderátor

Příspěvek#6 » úte 17. led 2012, 15:03

Hlavně lov čehokoli a čímkoli pokud nemáš lovecký lístek a povolenku k lovu je nelegální. Povolené způsoby lovu jsou další věc a na delší debatu. Takže i odstřel potkanů vzduchovkou je nelegální a protože holubi jsou lovná zvěř tak jde dokonce o pytláctví :roll: U vzduchovky alespon odpadá ten problém že střílíš mimo střelnici.

Takže na holuby v cementárně bych, po dohodě s majitelem nebo vedením podniku, vzal vzduchovku a nebo větrovku, třeba CZ200S nemá s holubem na 50metrů problém a spolehnul se na to že kde není žalobce........

Zpět na