zkouška na nečisto

Připomínky k hlavní části serveru
praalien

Příspěvek#1 » pát 17. úno 2012, 20:07

možná nejde o chybu ale zkoušku na nečisto jsem na těchto stránkách dělal asi už 30x a z toho jsem měl asi v 25 pokusech vždy tyto 2 otázky :

21. V trestním zákoně je o nutné obraně stanoveno, že
a) čin jinak trestný, kterým někdo v sebeobraně odvrací napadení nebezpečným pachatelem, není trestným činem. O nutnou obranu jde i tehdy, byla-li obrana nepřiměřená útoku,
b) čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem, není trestným činem. Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku,
c) čin jinak trestný, kterým někdo zneškodní nebezpečného ozbrojeného pachatele, který porušuje zájem chráněný tímto zákonem, není trestným činem. Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana účinná.
22. V trestním zákoně je o krajní nouzi stanoveno, že
a) čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající nebezpečí většímu množství občanů, kteří jsou chráněni tímto zákonem, není trestným činem. Nejde o krajní nouzi, jestliže bylo možno toto nebezpečí odvrátit jinými prostředky,
b) čin jinak trestný, kterým někdo zabraňuje pachateli v páchání trestného nebo jiného činu, který je uveden v tomto zákoně, není trestným činem. Nejde o krajní nouzi, jestliže bylo možno pachateli v páchání činu zabránit jiným způsobem,
c) čin jinak trestný, kterým někdo odvrací nebezpečí přímo hrozící zájmu chráněnému trestním zákonem, není trestným činem. Nejde o krajní nouzi, jestliže bylo možno toto nebezpečí za daných okolností odvrátit jinak anebo způsobený následek je zřejmě stejně závažný nebo ještě závažnější než ten, který hrozil, anebo byl ten, komu nebezpečí hrozilo, povinen je snášet.

sided
moderátor

Příspěvek#2 » sob 18. úno 2012, 00:15

Není to chyba, tyhle otázky jsou v každém testu proto je na ně důraz.

Gobey

Příspěvek#3 » sob 18. úno 2012, 00:39

Jsou dulezite, ale nejsou v kazdem ostrem testu. Pred rokem sem je nemel. Sk. A B E

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » sob 18. úno 2012, 14:51

Já vím, už to pár lidí zmiňovalo. Já dělal zkoušky dvakrát a měl jsem je pokaždé. Asi to odstraním, ať to nikoho nemate.

EDIT: Je to pryč. Navíc jsem při té příležitosti zjistil, že tyto otázky odkazovaly ještě na starý trestní zákon, takže jsem to aktualizoval.

eM

Příspěvek#5 » úte 6. lis 2012, 19:23

Chtěl bych nadhodit jednu malou věc (u našich zkoušek to ale zmiňovalo víc lidí), kterou by možná stálo za to doplnit. A není to žádná složitost: Zkouška nanečisto velmi hezky simuluje skutečný osvědčení až na jeden detail. Skupiny se křížkují na skutečném formuláři naopak (co nechci škrtám, ne co chci jako zde). Dřív to bylo jedno, ale nyní už není změna skupin přímo před zkouškou přípustná = uchazeč musí domů. A je to smutný pohled :(

Pokud by se to zohlednilo i na stránkách a doplnila třeba i ta hvězdička s dodatkem jako na skutečném formuláři, možná by to taky mohlo trochu pomoci. Nechápat prosím mylně jako kritiku - za stránky patří velké díky ;) musím ještě napsat příspěvek do děkovací knihy. (Ale to musím nejprve chytit tu správnou náladu, otevřít lahvinku, zamáčknout slzu dojetí, chvíli počkat abych na ono oko opět viděl...)

Jo a EDIT (když už budím zombie témata):

MarK píše:...Já dělal zkoušky dvakrát a měl jsem je pokaždé...

Já ji tam měl aktuálně taky a dokonce mám pocit (na 80%), že byla v archu s otázkama dolepená navíc přes nějakou jinou otázku.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » úte 6. lis 2012, 23:33

eM píše:Zkouška nanečisto velmi hezky simuluje skutečný osvědčení až na jeden detail. Skupiny se křížkují na skutečném formuláři naopak (co nechci škrtám, ne co chci jako zde).

No vidíš, já mám skoro pocit, že to právě dřív na vyhodnocení bylo opačně než na přihlášce. Každopádně jsem to hned upravil, díky za upozornění.

eM píše:Nechápat prosím mylně jako kritiku - za stránky patří velké díky ;) musím ještě napsat příspěvek do děkovací knihy.

Konstruktivní kritika je vítána.
Vím, že právě zkouška nanečisto by zasloužila přepracování, ale pracuje se i na mnoha jiných věcech zatím.

Zpět na