Evropský zbrojní průkaz

IvosC

Příspěvek#76 » úte 3. črc 2012, 17:57

Ale k nošení k případné obraně v Německu dle našeho zákona tě to neopravňuje (tak jak zde byla ta dlouhá debata), anebo ano?

mercedes777

Příspěvek#77 » úte 3. črc 2012, 18:23

Nosit zbran v nemecku lze pouze ve vyjimecnych pripadech (dokazat ohrozeni), anebo spojeno s povolanim.
"Waffenbesitzkarte" prenaseni zbrane na strelnici nebo na strelecke zavody, "Waffenschein" noseni zbrane k osobni kontrole. No a ja mohu prevazet zbran z "CZ na strelnici a zpet". Zrusil jsem trvale bydliste v nemecku.

Toto mi ale staci, v nemecku se jeste prozatim niceho neobavam, ikdyz rusaci a turci tady nosi zbrane nacerno.

IvosC

Příspěvek#78 » úte 3. črc 2012, 19:40

Díky, jen to potvrzuje to, co tady Carlossovi prakticky všichni tvrdíme od začátku ...

Carloss

Příspěvek#79 » úte 3. črc 2012, 20:05

Já se nepřel o to, jak to je.. Já se přel o nějaká "asi" a "jak víme"... Obdobně jsem nikdy netvrdil, že by něco někde v zahraničí mělo platit podle našich regulí. Mě zajímalo jak se věci v zahraničí skutečně mají dle jejich regulí, ne nějaké JPP. Teď tu máme popsánu jistou zkušenost přímo ze života. To je to, co považuji za relevantní, popsal strasti s ouřadama u nás i u nich, a jak se z toho aspoň částečně dostat. A to je moc fajn a za to patří dík...

Je ještě zvláštní, jak se vše globalizuje, ale jak různé státy zcela odlišně přistupují ke srovnatelným rizikům. Zajímalo by mě, o co je člověk bezpečnější v okamžuku napadení v německu, ve srovnání s náma. Když se něco semele, tak je přece naprosto fuk, ve kterém státě to je. Zde spatřuji nechutné selhání, nebo lobby... ouředníků nejrůznějších institucí EU. Ale to je OT.

mercedes777

Příspěvek#80 » stř 4. črc 2012, 00:58

V nemecku plati, co neni dovoleno, je zakazano. A ti blbouni se toho zarputile drzi.
Jedine DDRoni jsou nekteri jako my, nauceni ze socializmu podlezat a obchazet, co se da.
Ale zakony jsou napsany podobne, jako u nas. Urednik muze dovolit, ale nemusi, ale to jsem jiz psal.
Jako nekteri soudruzi v CZ. Ptal jsem se byvaleho horliveho komunistickeho policajta, ktery je ted nacelnik na zbranich, co bych mel udelat, abych mohl dostat povoleni jako zberatel zbrani. On mi rekl ze neni povinen davat takova povoleni, coz je podle zakona pravda, a v jeho rajone neda takove povoleni nikomu. Takze zase urednicka a k tomu jeste bolsevicka zvule. :lol:

Praci cest!!! :D

Georg

Příspěvek#81 » čtv 5. črc 2012, 21:42

Asi máš dost blbej xicht, že ti tak hezky odpověděl :lol: . Být tebou, tak to tam ani nezkouším :D

Gobey

Příspěvek#82 » pát 6. črc 2012, 18:47

Zdravím,

rozumím - li tomu správně, tak abych mohl jet na Slovensko s puškou, potřebuji v tomto pořadí:

- vyřídit si EZP
- zapsat do něj danou konktérní zbraň
- mít pozvánku od pořadatele akce
- na hraničním přechodu se prokázat EZP a pozvánkou

Tolik ze stránek SK MZV: http://www.mzv.sk/servlet/content?MT=/A ... 70003D291A

Jenom mi není jasné, zda to musí být jen sportovní akce nebo hon. Uvažuji o účasti na reneaktingové akci (IIWW) s Lee Enfield Mk. III, a netuším, zda se do toho vlezu či nikoliv.

Díky za praktickou radu

Honza

Carloss

Příspěvek#83 » pát 6. črc 2012, 18:57

Je tam jasně napsáno, že sportovní akce, nebo hon. Na hraničním přechodu asi nikoho nenajdeš, tak asi bude nutné vyhledat místně příslušné odd. policie.

Gobey

Příspěvek#84 » pát 6. črc 2012, 23:01

Tak jsem nasel SK zakon o zbranich a je to jen hon nebo sportovni akce :(

(2) Držiteľ európskeho zbrojného pasu môže vyviezť bez predchádzajúceho súhlasu členského štátu Európskej únie pri ceste cez dva alebo viac členských štátov Európskej únie zbraň uvedenú v 6 ods. 1 písm. a) až c) alebo dlhú samonabíjaciu palnú zbraň, ktorej zásobník a komora môže pojať najviac tri náboje a strelivo do tejto zbrane na účely výkonu práva poľovníctva alebo zbraň uvedenú v § 5 ods. 1 písm. a) až f) a v § 6 a strelivo do tejto zbrane na účely účasti na podujatí, ktorého súčasťou je športová streľba, ak je táto zbraň zapísaná v európskom zbrojnom pase a ak preukáže účel svojej cesty; to neplatí pri ceste do členského štátu Európskej únie, ktorý zakázal nadobudnúť do vlastníctva a držať takúto zbraň, alebo ktorý jej nadobudnutie do vlastníctva alebo držanie podmieňuje povolením. V tomto prípade sa musí vykonať záznam v európskom zbrojnom pase.

Carloss

Příspěvek#85 » sob 7. črc 2012, 07:15

To máš ale zase pro změnu odstavec o vývozu. Krom toho v tomto ustanovení vnímám jistý rozpor v tom, že si slovenský zákon přivlastňuje právo (z části) určovat pravidla v jiných zemích (EU). České ustanovení je v tomhle přecijen jasnější.

mercedes777

Příspěvek#86 » sob 7. črc 2012, 12:01

@ CARLOSS
Ja bych to bral jako radu, ne jako privlastnovani prava.
S tim zaznamem do EZP to ale asi neni pravda, nebot predseda me nemecke strelecke organizace volal nejakemu blbeckovi, zda se musi neco zapisovat do EZP a on mu odpovedel ze staci potvrzeni, ktere jsem zverejnil drive.
Aby se v te unii cert vyznal, chteji spolecne finnancni ochranne valy a nedokazou se domluvit na jednom po.... zakonu o zbranich.

@Gobey
Policajti na zbranich, kde patrim, rikali ze na takove historicke akce, nebo filmovani (se zbranemi) je treba take povoleni a teda se domnivam, ze kdyz ti zrizovatel akce napise pozvani, tak by to nemel byt problem.
Rikali ze tam meli dozor nad celou akci a byli zhruzeni, jak se tam se zbranemi zachazi. :lol:

@MarK
A ty vozis pistolku k nedokvasenym Nemcum? Myslim tim Rakusakum. :lol: Jak je to tam?

PS: Jinak uz mam krasavici tady a v pondeli jdu testovat nemeckou strelnici.

Carloss

Příspěvek#87 » sob 7. črc 2012, 13:12

Mno... sri, ale zákon je zákon a platí. Leč vždy platí, že se řídím zákony země, kde se právě vyskytuji. Některé země v některých oblastech částečně nebo zcela přistoupili na nějaké ty mezinárodní dohody. V oblasti zbraní a střeliva se nás to týká pouze co do vzájemného uznávání některých zkušebních značek... Jinak nula...

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#88 » sob 7. črc 2012, 13:27

Mercedes: Nevozím a nezkoušel jsem to - bydlel jsem na koleji a teď na sdíleném bytě, to se těžko zabezpečuje.
Navíc bez auta se na střelnci stejně jen těžko dostanu, takže nepotřebné.

IvosC

Příspěvek#89 » sob 7. črc 2012, 17:21

mercedes777 píše:Aby se v te unii cert vyznal, chteji spolecne finnancni ochranne valy a nedokazou se domluvit na jednom po.... zakonu o zbranich.

OT: Nepřivolávej to :-( Ve chvíli, kdy se to rozhodnou sjednotit, tak jedině na úroveň Británie, v lepším případě Německa (což není o mnoho lepší) - ale zcela jistě ne na úroveň ČR, tím si jsem plně jist A to si doufám nikdo nepřejeme :-( Doufám, že se EU rozpadne dřív, než to tam někoho napadne ...

kralik

Příspěvek#90 » sob 7. črc 2012, 19:59

take si myslim.. narizeni z brusele je vetsinou pekny "zhorsovak"

Zpět na