PERUN 15

Samonabíjecí pušky
erteple

Příspěvek#421 » pon 8. úno 2021, 13:37

Díky, uklidnili jste mě, psát jim tedy zatím nebudu :)

A co se týče toho testování - neviděl bych to nějak úplně špatně - pokud to nefunguje, tak dělat to pořád stejně za cenu následných oprav je právě ta špatná volba.. Navíc se mění 'detaily' jako pažba a předpažbí, ne vnitřek.. Tam by to už bylo horší... navíc za tu cenu s tím holt každý musí počítat a je i známé, že vnitřek je OK, ale ty doplňky jsou Čína...

zarozak

Příspěvek#422 » úte 9. úno 2021, 03:07

Každé zboží je po nějaké fázi odladění, stabilizaci a s přihlédnutím na budování dobrého jména firmy v určitý moment na svém vrcholu-ideální čas nakupovat.......potom nastupuje období, které se dle vývoje dělí na další kategorie.....buďto se jedná o uvědomění si, že takto to dál dělat nemůžu, protože bych zkrachoval z toho důvodu, že se výrobek prostě nesere(nastupuje vývoj kurvítek) nebo takto to dál dělat nemůžu neb na tom netrhnu absolutní maximum(nastupuje vývoj jak to kde ojebat, aby to ještě plnilo funkci i za cenu snížené životnosti).....anebo to, co je vidět bohužel nejčastěji- kombinace obou :lol:

CzechJoker

Příspěvek#423 » úte 9. úno 2021, 09:05

Možná už se nebezpečně blížíme k OT, ale risknu to - bavil jsem se s jedním prodejcem a ten mi tvrdil, že Perun šel s kvalitou příslušenství dolů. Že ty první byly osazené lepším předpažbím, lepší pažbou a teď je to všechno Čína. Jako pro mě by to problém nebyl, Perun i jakoukoliv jinou budgetovou AR-15 beru jako základ pro budoucí upgrade, ale je to skutečně tak? Může někdo, kdo zná první a poslední kusy toto potvrdit? Ono to odpovídá tomu, co píše zarozak a nemusí jít jenom o účelové snižování ceny, jak to známe z automotive, ale klidně i o nedostatek materiálu na trhu nebo zdražování dodavatelů a s tím i snaha o udržení ceny v nějakém pásmu.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#424 » úte 9. úno 2021, 09:57

No já mam pocit(ano, je to jen pocit, nikoli průzkum trhu), že pokud by pánové z Perunu pustili na trh holou flintu po vzoru Stag-15 Bones, ušetřili by si vrásky a spoustě lidí by dopřáli pocit, že neplatili za plasty které stejně vyhodí... A proodali by to i za tu cenu, co mají teď...

Choze

Příspěvek#425 » úte 9. úno 2021, 11:42

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#426 » úte 9. úno 2021, 13:54

CzechJoker píše:Možná už se nebezpečně blížíme k OT, ale risknu to - bavil jsem se s jedním prodejcem a ten mi tvrdil, že Perun šel s kvalitou příslušenství dolů. Že ty první byly osazené lepším předpažbím, lepší pažbou a teď je to všechno Čína. Jako pro mě by to problém nebyl, Perun i jakoukoliv jinou budgetovou AR-15 beru jako základ pro budoucí upgrade, ale je to skutečně tak? Může někdo, kdo zná první a poslední kusy toto potvrdit? Ono to odpovídá tomu, co píše zarozak a nemusí jít jenom o účelové snižování ceny, jak to známe z automotive, ale klidně i o nedostatek materiálu na trhu nebo zdražování dodavatelů a s tím i snaha o udržení ceny v nějakém pásmu.

Mno..tak první PERUN byl osazený předpažbím z číny ( Vector optics) a naprosto základními plasty(A2 grip + M4 basic stock), následně přešli na Turecké DLG které je ergonomicky o kus dál a nyní ještě bude osazený jiným předpažbím které už nemá mít neduhy co mělo předchozí a další krok by mělo být předpažbí domácí výroby. Takže, kde je degres, když vidím zatím jen postupný progres. Nechci spekulovat, ale spíš prodejce chce prodat něco jiného..

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#427 » úte 9. úno 2021, 17:10

CzechJoker : Prodejce který ti to řekl je ..... No to je jedno. Předpokládám že ti to řekl, protože se k němu Perun nemůže dostat bo nestihl objednat nebo je hluboko v seznamu a tak ti to pomluví aby tě ukecal na něco jinýho a prodal - klasika...

Perun se právě každou várkou posouvá. Nová várka bude mít prý ještě lepší předpažbí - info přímo od Toma Mazucha z Perunu.
Aktuálně se řeší výroba předpažbí tady v ČR, protože doprava, cla papíry a byrokracie vychází dost podobně jako když se to vyrobí tady.

grey.man

Příspěvek#428 » úte 9. úno 2021, 17:17

Taky mi jeden prodejce, který je nenabízí, říkal, ať zruším objednávku. Čína, špatná firma, špatnej servis, nestojí za ty peníze...

No, uživatelé a reální vlastníci mají dle všeho jinou zkušenost :)

Killing joke

Příspěvek#429 » úte 9. úno 2021, 18:51

O servisu jsem četl jen maximalní chválu a to jsem hledal špínu.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#430 » úte 9. úno 2021, 19:19

grey.man píše:Taky mi jeden prodejce, který je nenabízí, říkal, ať zruším objednávku. Čína, špatná firma, špatnej servis, nestojí za ty peníze...

No, uživatelé a reální vlastníci mají dle všeho jinou zkušenost :)

No otázka je, kolik těch uživatelů a majitelů tady vidíš... ;-)

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#431 » úte 9. úno 2021, 19:33

To hejtování některými prodejci prostě musíte umět filtrovat - Proto někteří chodí s levnou AR a šíří všude že mají TOP, když jim to prodejce nakecal....

Aktuálně mám nula reklamací na desítky prodaných, výjma jednoho povoleného gaskey.
Servis Perun řeší posláním ND nebo dojedou sami když je to možné.

Já vám řeknu OT tajemství jak to funguje a proč to spousta prodejců neprodává a hejtuje (McFly snad promine).

Když Perun začal, nikdo ho nebral vážně a čekalo se jak to dopadne u prvních lidí. Také proto, že marže na puškách je mnohem menší než byla většina obchodníků zvyklá a tak obecně nebyl zájem ani nabízet nebo brát na sklad. Opatrnost byla na místě, protože to mohl být taky pěknej průser. To už z historie známe. Mě Peruni přivezli na žádost jeden kus na prozkoumání. Ač ze zkušeností s levnými ARkami jsem byl v podstatě od začátku proti tohle prodávat, jsem poslal první objednávku. Pušky naštěstí dorazily rychle a stejně tak rychle zmizely. První kus jsem prodal za nákup s doživotním přístupem ke střelivu za nákup s jediným požadavkem - hodně střílet aby se rychle vědělo jak si bude puška stát. Aktuálně má asi 13k ran a stále jede. Střelivo barnaul... Když vyšlo najevo za první měsíc,že puška dá v pohodě 2k ran což nastřílí 90% majitelů za dva roky, rozptýlilo to obavy z již kolujících keců že se pušky serou a nevydrží ani 500ran. Je potřeba si také uvědomit komu Perun s puškami vlezl do zelí a komu přítomnost levných AR není po chuti. Začal jsem pušky objednávat po desítkách kusů i když už se vědělo že dodávky budou váznout. Zákazníky jsem na ně vůbec neměl, ale riskl jsem to. Většina prodejců se probudila prostě pozdě a to především poté, co spokojení zákazníci začali šířit zkušenosti a i jim se to najednou začalo jevit jako dobrý prodejní artikl byť s menšími maržemi. Jenže v té době už se plnil pořadník převážně z koncových zákazníků s objednávkami přímo u výrobce a pak jen pár obchodníky. Pušky v začátku nabízel sám Perun, já a ještě dva obchodníci. Tímto jsme vychytali většinu zájmu. Dodací lhůty tak během tří týdnů narostly na několik měsíců. Většina obchodníků je zvyklá objednávat až jim dojde objednávka a u většiny dovozců bývá zboží skladem, takže nebyl problém. Perun však takto nefunguje a je třeba objednávat dopředu. To bohužel, pro některé bohudík, většina propásla. Takže když pak přišel požadavek na pušku just in time, Perun jim sdělil že jsou v pořadníku na 500+ místě. Takže dostupnost na dlouhé měsíce. Logicky nemůžou zákazníkovi říct tohle OT story, ale raději řeknou že je Perun sračka, nestojí za to a jiné pomluvy. Proto někde Peruny jsou, když se zrovna podaří vyrobit, a jinde v podstatě nehrozí že by byly.

CzechJoker

Příspěvek#432 » úte 9. úno 2021, 19:43

Díky za reakci, jen jsem se zeptal a info od toho prodejce neberu zase tak vážně. Nakonec mám jinou zbraň v délce, kterou Perun nedělá a nestěžuju si. (Ani není na co, střelnice jsou zavřené...)

Destructor

Příspěvek#433 » úte 9. úno 2021, 21:07

A vyrabi vubec neco, nebo jen kupuje dily ruzne po svete a dava to dohromady?

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#434 » úte 9. úno 2021, 21:23

PERUN nic nevyrábí, ale skládá z dílů z celýho světa.

Střelec

Příspěvek#435 » úte 9. úno 2021, 22:11

Hlavní části zbraně jsou CZ výroba nebo taky odjinud? To, že hlavně od nás jsou, to jsem postřehl, ale zbytek nevím.

Zpět na