ZKM 456, mod 4 -rýhy v hlavni

Dlouhé zbraně .22LR

vladivostok

Příspěvek#1 » pon 14. lis 2011, 17:24

Zdravím,
mám možnost koupit ZKM 456, v pěkném stavu. Jediný problém jsou příčné rýhy u ústí hlavně, viz. obrázek. Je to problém? Dají se odstranit, mají vliv na přesnost, popř. mělo by jejich odstranění vliv na přesnost? Čím by mohly být způsobeny? Koupit takovou zbraň za 6.000,-Kč?

Díky předem za odpovědi.
Obrázek

Artifex

Příspěvek#2 » pon 14. lis 2011, 18:54

Už u Mosinů se odvrtávaly hlavně, pokud to bude lítat šejdrem tak se o ty 3mm jak se mi to zdá že je rýha hluboko dá ústí vrtnout.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » pon 14. lis 2011, 19:25

Od čeho to může být? Nějaké ocelové "chránítko" ústí při čištění?

sided
moderátor

Příspěvek#4 » pon 14. lis 2011, 19:34

456ka za 6000,-..... to už je celkem dost, předpoládám že prodávající deklaruje nějaký soustřel tak at ho předvede. Pokud se vejde na 50 metrů 5ti ranama do velký zálepky tak žádný rýhy neřeš. Jestli ne, je něco špatně a počkej si na jinou.

vladivostok

Příspěvek#5 » pon 14. lis 2011, 20:16

Zbraň je prý přesná, puškohled na ní není a majitel vypadá s ní s puškohledem ani nestřílel, takže ten soustřel na 50m bude jen těžko dokazovat. Bude to chtít jen věřit, zkusím požádat o slevu na 5.000,-Kč, jak mi bylo doporučeno jedním puškařem.
Jak se jinak díváte na ZKM456. Máte kladné zkušenosti. Abych to uvedl na pravou míru, v sobotu jsem dělal zkoušky na ZP, předtím jen vzduchovka, takže do toho teprve začínám pronikat, ale podle zdrojů z internetu asi bude 456 oproti 451 či 2 kvalitnější a mladší 8-)
Jaké byste doporučili střelivo. Na SB jsem co se týče kulového od jednoho myslivce u závěrek neslyšel zrovna chválu, spíše naopak, dokonce prý šlo v jedné situaci o život, tedy minimálně o obličej.
Díky za rady začátečníkovi.

TREW

Příspěvek#6 » stř 1. srp 2012, 07:08

Tak jak jsi dopadnul, koupill jsi? Ohledně střeliva doporučuji Blazer, používám je do krátké i dlouhé malorážky a jsem spokojen se soustřelem a hlavně se spolehlivostí, mám obě zbraně samonabíjecí.

Zpět na