Čištění zbraní

Co jinam nepatří...
McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1486 » úte 14. pro 2021, 17:19

abeceda píše:já jsem to dával jako hlavní téma... kde jsem psal že glock - 19 gen5

Ano a to jsem ti smazal a přesunul sem kde je 99 stran o čištění což jsi ignoroval a v rozporu z pravidly založil nesmyslné vlákno..

JirkaCV

Příspěvek#1487 » úte 14. pro 2021, 18:38

Na Balistol mi nesahejte. Nesmrdí, naopak voní. Z 80% ho používám na kůži (opasek). A nikdo si nestěžoval, že nevoním.

Navíc je eko a bio.

rumburak18

Příspěvek#1488 » úte 14. pro 2021, 18:45

A nedělá nic pokožce.
A existuje i Ballistol repelent :-P

skagerak

Příspěvek#1489 » úte 14. pro 2021, 19:19

Akorad kdyby se strilelo olovem (bez plaste a pod) tak resit cisteni od olova...

jinak proste kartacek hadriky a td ... glocky nezridka fungujou desetitisice ran bez cisteni.....

mazani pak dle mazaciho schematu viz navod
Ale cas od casu "odstrojit" zavwr a vsw vycistit a suche slozit...

Killing joke

Příspěvek#1490 » úte 14. pro 2021, 20:41

Já používám víceméně Konkor a Ballistol. Občas pro dobrý pocit BoreTech Eliminator.
Jinak Ballistol je super i na hliníková žebra chladiče procesoru do počítače. Chladič pak vypadá jako nový.

risa2000

Příspěvek#1491 » úte 14. pro 2021, 21:24

Používáte někdo Gunshield CLP od Redcon one? K první pistoli mi to nabídli tak, že to nešlo odmítnout, ke druhé mi to přidali jako pozornost, takže se mi to doma začíná hromadit :). Vyskytuje se to často s reklamní polepkou obchodu. Čistím s tím všechny hlavně, vypadá to OK.

Jako olej používám ten, co jsem dostal s Hellcatem, taky vypadá OK. Jedinou chemii, co jsem si dokoupil, byl Copper Remover (Breakthrough), kvůli záběhu hlavně, aby to bylo podle receptu, ale jinak všechno čistím tím CLP.

abeceda

Příspěvek#1492 » stř 15. pro 2021, 18:39

a co ten nanoprotech?

JirkaCV

Příspěvek#1493 » stř 15. pro 2021, 19:36

Jak má něco v názvu "nano", rozsvítí se mi v hlavě žlutá varovná kontrolka. Netvrdím, že je to špatný, jenom se mi nelíbí jejich marketing.

Klicky

Příspěvek#1494 » úte 21. pro 2021, 14:41

abeceda píše:a co ten nanoprotech?

Já používám nanogrease na mazání kontaktních ploch, ostatní řeší Balistol, hlaveň Boretech. Ale imho kdybych všechno namatlal Balistolem tak to vyjde nastejno, ale levnějc :D

Klicky

Příspěvek#1495 » úte 21. pro 2021, 14:44

Když už jsem tady, co se týče různých kontaktních ploch ve zbrani (vodící lišty, vnější části hlavně, atd.) Kolik by tam člověk měl nechat oleje? Nastříkat, nechat chvíli a otřít? Nebo nechat něco málo bez otření?

Choze

Příspěvek#1496 » úte 21. pro 2021, 15:44

Já jediný kde čekám, tak je hlaveň. Rozeberu, stříknu do hlavně a věnuju se zbytku, kde jen stříknu a hned čistím. K hlavni se vrátím, až mám vše ostatní čisté.

Však si to můžeš zkusit sám, jak rozpouští nečistoty ihned a jak po delší době působení.

audis

Příspěvek#1497 » úte 21. pro 2021, 16:38

vnější a vnitřní části: očistit, nebo očistit olejem co máte na zbraně, vytřít do sucha letmo. Odborně řečeno volej nikdy pouhým utíráním nejde zcela odstranit, zůstane chtěný nepatrný olejový film.

mazací místa dle výrobce zbraně (např. vodící drážka závěru): kapka oleje do každé drážky. Po sborce a vyzkoušení funkce zbraně (odborně řečeno ramplováním závěru) dojde mimoděk k chtěnému odborně řečeno rozmatlání kapky po celé funkční délce drážky.

Vladimir9

Příspěvek#1498 » úte 21. pro 2021, 17:54

Jeden prodejce zbraní, mi nedávno řekl : "Zbraň má při střelbě mlaskat" A položil na stůl svoji pistoli, ze které začal vytékat olej. Tak takto prosím odborně řečeno nee.

Klicky

Příspěvek#1499 » úte 21. pro 2021, 18:18

Vladimir9 píše:Jeden prodejce zbraní, mi nedávno řekl : "Zbraň má při střelbě mlaskat" A položil na stůl svoji pistoli, ze které začal vytékat olej. Tak takto prosím odborně řečeno nee.

Dobrý tak daleko jsem ještě nezašel :-D

Klicky

Příspěvek#1500 » úte 21. pro 2021, 19:04

Choze píše:Já jediný kde čekám, tak je hlaveň. Rozeberu, stříknu do hlavně a věnuju se zbytku, kde jen stříknu a hned čistím. K hlavni se vrátím, až mám vše ostatní čisté.

Však si to můžeš zkusit sám, jak rozpouští nečistoty ihned a jak po delší době působení.

Jo jo hlaveň dělám stejně, ostatně v návodu na použití u Boretechu to je takhle napsáno. Mě šlo spíš o ty třecí plochy jestli se tam má nechávat kapka oleje nebo jestli se to má utírat.

Zpět na