AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- Kubas09
Příspěvek#2491 » ned 6. bře 2022, 10:59
Zdravím
rád bych se tu zeptal zkušenějších. Mám AR15, kde jsem dokupoval seřiditelný gasblock od BestPatronu a vše fungovalo jak má. Teď jsem namontoval kompenzátor Miculek a od té doby mi zbraň špatně podává náboje do komory a jak kdyby zavorník šel špatně a náboj vždycky “skřípne” při podání do komory. Může to být tím kompenzátorem, že je zapotřebí seřídit gasblock na něj? Děkuju za rady 

1C9D06EF-88EB-4E5E-AA33-28EE4D878497.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Příspěvek#2493 » ned 6. bře 2022, 12:15
Eagg: Neni pochyb, ze ta JP bude bezkonkurencne kvalitou jinde, musim priznat, ze jsem se na JP vlastne vubec nedival, bral jsem to tak, ze je to pro me zbytecne. Co me na tom stve, je 16 hlaven, kterou spise nechci, v 16 jsem drzel akorat Savage Recon a je to proste dlouhe. Na druhou stranu, naucit se s tim strilet taktiku asi pujde, kdyz kouknu na videa, jak s tim strili jini, jen to nebude asi ideal, naopak na mirence pokud nebudu mit olsovy ruce to bude zase top. Jenze to se ukaze az na dlouhe strelnici, kde budu jednou za cas.
- izerS18
Příspěvek#2494 » ned 6. bře 2022, 12:27
Budeš s tím vymetat domy a čistit chodby? Odpovím NE (teda snad NE s ohledem na to, co se děje). Pokud jsi z Prahy, dojet do BP a zkus si tu pušku. Já střílím s písťáky, takže ta JP je pro mě lehká jako pírko.
Když se teď podíváš na nabídku skladem, není zrovna vhodná doba úplně rozmýšlet, co koupit, když tedy chceš mít pušku doma co nejdříve... Dříve by šlo lépe najít skoro 100% shodu pro to, co chceš, dnes je to o tom, že musíš koupit co je nebo čekat (kdo ví jak dlouho)
Když se teď podíváš na nabídku skladem, není zrovna vhodná doba úplně rozmýšlet, co koupit, když tedy chceš mít pušku doma co nejdříve... Dříve by šlo lépe najít skoro 100% shodu pro to, co chceš, dnes je to o tom, že musíš koupit co je nebo čekat (kdo ví jak dlouho)
- Haluziak
- risa2000
- Kubas09
Příspěvek#2500 » ned 6. bře 2022, 18:36
Haluziak píše:Kubas09 píše:Může to být tím kompenzátorem, že je zapotřebí seřídit gasblock na něj? Děkuju za rady
Řekl bych že jo, že to chce seřídit, vypadá to jako short stroke.
Když dáš do magu jen jeden náboj, zachytí ti závěr? Nezměnil si střelivo?
První náboj mi z magu jde na pohodu (jak ho tam dám "ručně" natažením natahovací páky tak do komory zajede na pohodu). Jen pak dojde k výstřelu a druhý náboj se už takhle kousne. Zkoušel jsem střílet cca 15x a jen asi 2x šly vystřelit dva náboje. Jinak vždycky v pohodě odpálím jen ten první, který si dám přes páku manuálně do komory a druhý už se sekne. Jinak střelivo furt střílím stejné S&B 55grs.
- Kubas09
- Eagg
Příspěvek#2505 » pon 7. bře 2022, 11:00
Tak uz sem se aj ja zblbnul do pusek. Ne svoji vlastni vinou ale vinou moji zlate zenusky, ze prej na obranu domova
Ona tomu vic rozumi nez ja. Nechci uplne zachadzet do detailu myslenkovych pochodu, proc, za jakym ucelem atd. ale spis chci poradit.
Puska musi mit ovladaci prvky i pro levo strilejiciho.
Jestli pist nebo klon je mi to jedno. hlavne kvalitni puska, raze 223 ideal kdyby zrala aj 5,56 NATO naboje ktere v pripade vojnove invaze se budou valet vsude
(paranoik co?)
Takze vyuziti.
- Primarne urcene na obranu domova
- max 16" hlaven. Nebranim se ani 10,5 libi se mi schmeisser. ale ten asi bude carbine co?
- urcite chci plynovy system Middle
- Jestli pist nebo klon je mi to jedno
Na pusku s prislusenstvym mam 100 tisic.
Dulezita poznamka.
nemuzu cekat mesice kym se mi vyroby typu antreg.
proste dneska davam nakupko a tento tyden ji chci mit doma.
Kdyz se situace uklidni bude vyuzivana na strelnici, sportovou strelbu, mozna si zablbnu na sutazich.
V podstate "paranoju" ve mne vyvolala moje Zenuska, nebo spis kazda matka je Tigrice ktera brani svoje deti. Ja sem jen sepsal nastroj na obranu do tecnickych parametru ktore by mnela puska mit.
Dik za radu, pomoc, nazor. mozna diskusi.
Zdar a cuus

Puska musi mit ovladaci prvky i pro levo strilejiciho.
Jestli pist nebo klon je mi to jedno. hlavne kvalitni puska, raze 223 ideal kdyby zrala aj 5,56 NATO naboje ktere v pripade vojnove invaze se budou valet vsude

Takze vyuziti.
- Primarne urcene na obranu domova
- max 16" hlaven. Nebranim se ani 10,5 libi se mi schmeisser. ale ten asi bude carbine co?
- urcite chci plynovy system Middle
- Jestli pist nebo klon je mi to jedno
Na pusku s prislusenstvym mam 100 tisic.
Dulezita poznamka.
nemuzu cekat mesice kym se mi vyroby typu antreg.
proste dneska davam nakupko a tento tyden ji chci mit doma.
Kdyz se situace uklidni bude vyuzivana na strelnici, sportovou strelbu, mozna si zablbnu na sutazich.
V podstate "paranoju" ve mne vyvolala moje Zenuska, nebo spis kazda matka je Tigrice ktera brani svoje deti. Ja sem jen sepsal nastroj na obranu do tecnickych parametru ktore by mnela puska mit.
Dik za radu, pomoc, nazor. mozna diskusi.
Zdar a cuus
Naposledy upravil(a) Eagg dne pon 7. bře 2022, 11:10, celkem upraveno 1 x.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí