Střelecká sluchátka

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » pon 14. zář 2009, 17:10

Spíš tam budou nějaké přepážký blokující přímý chod zvukových vln, ale přesto něco propouštějící...

Netrefijev

Příspěvek#17 » úte 15. zář 2009, 04:48

Myslím si, že je tam přepážka, která uzavře otvor při střelbě, ale při mluvení zůstává otevřená.
Ale ta cena :shock: 495kč za špunty, které stejně po cca 20 použití jsou jak jetel a jdou do koše, je fakt závratná.

Poradce02

Příspěvek#18 » úte 15. zář 2009, 07:23

Za ty peníze by to snad mělo vydržet /silikony /, jde o to, že to může dobře posloužit. Mě osobně sluchátka při střelbě brokovnicí zavazí.Používám silikony špunty, na střelbu OK ale mluvené slovo je problém.Zřejmě se ta přepážka uzavře reakcí na tlakovou vlnu zvuku nastavenou na určitou výšku ale to je jen odhad.

Poradce02

Příspěvek#19 » čtv 22. říj 2009, 17:08

Je někde na netu srovnání střeleckých elektronických sluchátek a jejich parametrů? Docela by mě to zajímalo i recenze, jelikož co jsem si dosud četl o nškolika značkách a tam jsou popsány jen problémy, reklamace a naštvaní klienti.

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#20 » pát 23. říj 2009, 12:04

myslíš jako jestli je někde na netu něco jako tohle? ;) :

http://www.napieruk.com/images/ShootFor ... n_test.pdf

Poradce02

Příspěvek#21 » pát 23. říj 2009, 13:58

Ano, je to přesné, dobrý odkaz pro orientaci v střeleckých sluchátkách a ochraně sluchu vůbec. Pokud budou i další jen dobře.Některé typy jsem ještě ani neviděl.

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#22 » pát 23. říj 2009, 14:38

Taky jsem na některé koukal jako puk. A ještě víc jsem koukal, když jsem viděl jejich hodnocení, od některých bych to nečekal

Patrik
moderátor

Příspěvek#23 » pát 23. říj 2009, 21:29

To jsem rád, že jsem jsem zas jednou nevyhodil peníze zbytečně za Peltory sportac, já jsem s spokojen.

Poradce02

Příspěvek#24 » sob 24. říj 2009, 08:42

Právě jsem si je chtěl koupit a i když mají úžší profil mušle i tak se mi zdají silné. Chci se poptat, zda nenaráží a nezavazí o pažbu na dlouhých zbraních /brokovnice/ Mě spíše zaujaly ty vnitřní chrániče uší ale ta cena. Jinak jak jsem hledal našel jsem ještě něco podobného, dělají to na míru dle odlitku ucha a používají to hudebníci a zpěváci a DJ.
http://www.ochranasluchu.cz/produkty.php

Patrik
moderátor

Příspěvek#25 » sob 24. říj 2009, 12:11

Z dlouhých moc nestřílím, nejvíc tak malorážku, občas mosina, ale při střelbě jsem si nevšim, že by mi něco překáželo.

alibaba

Příspěvek#26 » sob 24. říj 2009, 19:48

Na strileni ja osobne pouzivam normalmi umele spunty ,co stoji desitka par dolaru to co vidite jak prodavaji je strasne predrazeny spunt . Mimochodem ja tyhle spunty pouzival i v praci abych utlumil hluk stroju , ono to snizuje asi na 30 decibelu a jestli jste si vsimli amici je pouzivaji v tech svych valkach jako povinne vybaveni vojaka . Spunty dobre tlumi ten nahly zvukovy naraz do bubinku a ti co zde lovi maji spunty na provazku kolem krku a pred vystrelem si jimi zacpou usi- no a mi jsme meli pri praci na hlucnych strojich povinne pouzivat nejake tlumice hluku. Pri strileni nemam rad ty radio-sluchatka ,vzdy si nesu po kapsach tyhle spunty z nejake penove hmoty a nikdy nestrilim bez teto ochrany a vubec mi nevadi vypalit stovky ran za odpoledne a stale po tom dobre slysim .

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#27 » sob 24. říj 2009, 21:59

Dobře použitelné je to je potud, než člověk musí komunikovat. Pak je to nepříjemné. Z pozice rozhodčího jsem přechod na elektronická sluchátka (Peltor TacSport a SoundTrap) velmi ocenil.

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#28 » sob 24. říj 2009, 22:05

Alibaba: Ty špunty do uší ti sice hluk tlumí, ale i tak ti ten hluk ničí sluch. Ptáš se jak je to možné? Jednoduše. Když si jen zacpeš uši, tak se zvuk přenáší i přes kost kolem ucha. Proto jsou sluchátka kolem celých uší a jsou mnohem vhodnější jako ochrana sluchu. Špunty mám taky, ale nosím je jako naprostou nouzovku

alibaba

Příspěvek#29 » ned 25. říj 2009, 01:37

Ja zde nemam zadne argumenty proti tomuto . Kolikrat jsem makal na hlucnych drevoobrabecich a kovo obrabecich strojich a pouzival jsem spunty do usi a sluchatka najednou a pak se to nejak nechalo vydrzet . A je tez pravda ze to mohu takto pouzit pri strelbe z pusky . Na druhe strane jsem v tomto nepritel vsech totalitnich vlad co nedovoluji volny nakup tlumicu na strelne zbrane a tim se prakticky vyresi problem hluku . Kde vystrel z patron co pouziva militarismus zni jako vystrel z flobertky a akorat co slysime velmi dobre je to prasknuti jak kulka leti nadzvukovou rychlosti ,ale to slysime i u vzduchovky kdyz diabola jde nadzvukovou rychlosti , pokud mame munici so leta kulka podzvukovou rychlosti s tlumicem jako u pistole je to slyset asi jako malorazka . A ja se musim smat myslivcum az si poridi tlumice a "subsonickou"
munici jejich kulovnice budou dobre jako luk . :lol: :lol:

sided
moderátor

Příspěvek#30 » ned 25. říj 2009, 11:58

Mám SportTacy a nosím je jenom na venkovní střelnici a na závody kde potřebuju slyšet okolo. Na vnitřní střelnici si myslím že jsou na hranici únosnosti, tam používám obyčejné DeWalt které tlumí o moc líp. Pokud se sejdou v Kapslovně dvě kulovnice tak je to opravdu znát.

Zpět na