Jakou zbraň pro LOS , ale i pro mířenku?

Moderátor: LOS vedení

Albert

Příspěvek#16 » úte 13. lis 2012, 22:36

Nosím SHADOW skoro 5 let s nábojem v komoře a spuštěným kohoutem, nevidím v tom žádný problém. Jako pojistný mechanizmus bohatě postačí spuštěný kohout, tudíž dlouhý chod a vyšší odpor spouště.
(v IPSC i LOS startuje SHADOW s náboje v komoře přesto že blokaci nemá a nevím že by v tom byl nějaký problém)

kuba

Příspěvek#17 » stř 14. lis 2012, 12:28

Patrik píše:http://www.czub.cz/cz/catalog/79-pistole-cz/PST/CZ_75_SP-01_SHADOW.aspx
V porovnání se standardním modelem CZ 75 SP-01, není CZ 75 SP-01 Shadow vybavena blokací zápalníku, což umožnilo částečné snížení odporu spouště a pomohlo zlepšit průběh jejího chodu.

aha diky! myslel jsem vzdycky je ze je to nromalni 75 :) co se tyce pojistek..

KarlosP

Příspěvek#18 » stř 14. lis 2012, 14:50

Albert píše: Jako pojistný mechanizmus bohatě postačí spuštěný kohout, tudíž dlouhý chod a vyšší odpor spouště.

Otázka je, co by se stalo, kdyby ti pistole vypadla a dopadla na tvrdou podlahu na spuštěný kohout. Obávám se, že bez blokace by vystřelila. Asi bych bez blokace nosil na bezpečnostním ozubu. Ale jistě to nevím, naštěstí jsem to zatím nevyzkoušel. :-)

flameus

Příspěvek#19 » stř 14. lis 2012, 16:57

Zbraň na 99% nebudu nosit a pokud ano,, nedej bože :-))) tak nebudu mít náboj v komoře. Ne že bych to neuměl nosit, ale každý si zodpovídá za svou zbraň a já mám ze zbraně respekt. Otázka zní jakou zbraň na los popř. na mířenku (25 m, 50 m),když né shadow. A rád bych aby to byly názory z vlastní zkušenosti.Děkuji

flameus

Příspěvek#20 » stř 14. lis 2012, 17:01

PaF píše:2flameus

Otazkou je, jestli 24-28k za Shadow je to, co chces ci potrebujes? Za ty penize se klidne daji poridit zbrane 2, zejmena z druhe ruky. Napr. G26, Springfield XD subcompakt, CZ Rami,....atd. do male pistole LOS a na noseni a klasickou starsi CZ 75 v SA upravenou na mirenku. Za 25k to jde poridit oboje a budes vybaven mnohem lepe pro oba zamery... Zejmena nositelnost Shadow je na povazenou.

DÍKY ZA NÁZOR URČITĚ TO JEŠTĚ PROMYSLÍM JENOM MÁM STRACH ABYCH NEKOUPIL ŠPATNĚ Z DRUHÉ RUKY.

Joe

Příspěvek#21 » stř 14. lis 2012, 20:01

Za mě: Shadow je dobrá zbraň na sportovní střelbu. Jestli se ti líbí, určitě neuděláš blbost, když si ji koupíš.
Terčový miřidla se dělají na kdeco, kdybys to pak s mířenkou myslel vážně. Pro začátek se Shadowem trefovat dá, a pak se uvidí ;)
Málokdo zůstane u první zbraně...

Navon

Příspěvek#22 » stř 21. lis 2012, 14:16

Musí ti ta zbraň sedět. Vyzkoušej jich co nejvíc. Základní volba se mi zdá jako CZ75 a klony (Jericho, shadow) a Glock - Glocky jsou docela dost přesné. Na mířenku zkus zda by ti vyhovovala miřidla Steyru, ten má hodně dobrý miřidla, jak na přesné zamíření tak na rychlé.

kuba

Příspěvek#23 » stř 21. lis 2012, 20:59

na mirenku urcite neco s jednoccinou spousti. takze glock, steyr, MP9, vsechno odpada :) teda pokud to myslis vazne :)

Navon

Příspěvek#24 » stř 21. lis 2012, 23:55

...a co revolver?

flameus

Příspěvek#25 » čtv 22. lis 2012, 06:23

ne dekuji tyto zbrane me neberou :mrgreen:

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#26 » čtv 29. lis 2012, 14:40

Dotaz byl: "Na mirenku a na LOS", nikoliv "na mirenku, na LOS a na noseni".

Uvedu takovou petici zbrani:
a) CZ 75 TS
b) CZ 75 SP-01 Shadow
c) CZ 75 SP-01
d) K100
e) Glock 17

Od shora dolu to je serazene podle toho, jak moc je to vhodne na mirenku, pripadne LOS az po to, co je vhodne spis na noseni. Ale se vsim se da strilet vsechno. Napriklad G17 obsadil v Poharu LOS 2012 prvni 3 mista. Jen na tu mirenku uz to neni zadna slava.

flameus

Příspěvek#27 » čtv 29. lis 2012, 16:40

Takže díky všem za příspěvky rozhodl jsem se že si koupím zbraň na LOS a pak časem i na mířenku.
Glock 17 a 19 jsem měl v ruce a jsou na mě moc velký nedrží se mi zrovna dobře (malá ruka),pak jsem střílel s Walther P99 , PPQ a ty mi seděli pěkně.Vzhledem k ceně Walther PPQ 13200 kč tak jsem se rozhodl pro něj.Co se týká ČZ tak jsem nenašel v okolí nikoho kdo by mi jí doporučil ani v krámech ji moc nedoporučují, ale pravda je že se z nich nestřílí špatně, někdo mi říkal že ČZ to dělá tak že první jakost jde do USA, druha jakost jde na východ, a třetí zůstává u nás. Nevím co je na tom pravdy.Takže díky a střelbě zdar :lol:

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#28 » čtv 29. lis 2012, 18:31

Co se úchopu týče, jsem na tom podobně, Glock mi moc neseděl (byť jsem ho nakonec pořídil :mrgreen: ), ale Walther P99 dobře (u něj mi naopak vadilo vypouštění zásobníku).
Nakonec jsem se svojí menší dlaní skončil (zatím) u HK P30L, která má imho jednu z nejlpších rukojetí na trhu (s možností nezávislé úpravy velikostí zleva, vzadu a zprava). Cenově je to ale bohužel trochu výše než ostatní "plasťáky". Pokud jsi z ozbrojených složek a můžeš dostat Walthera za tu zvýhodněnou cenu, je to určitě zajímavá volba ;)

flameus

Příspěvek#29 » čtv 29. lis 2012, 19:24

No možná tu teď řeknu něco, :mrgreen: co asi ví málo kdo, ale tato sleva platí pro vojáky , policie ale i pro Hasiče stačí jim jenom služební průkaz stejně jako ostatním složkám a samozřejmě ZP+NP. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#30 » čtv 29. lis 2012, 19:28

Zapomnel jsem dodat... Poradit ti muzeme co chceme. I kdyby existovala jedna jedina nejlepsi pistole na svete a byla nejlevnejsi, furt to neznamena, ze musis poridit zrovna tu... Nemusi ti proste sedet...

Takze krome teorie doporucuju zkouset, zkouset, zkouset...

Zpět na