Los - (Ne)vhodné pouzdro
Moderátor: LOS vedení
- cmk
- E-Ryc
- cnt
Příspěvek#50 » pát 30. lis 2012, 10:52
Zdravim.
Zavod LOSu, kde se to stalo, byl v Zalanech 22.4.2012. Byl jsem s dotycnym strelcem ve squadu. Primo na pouzdro jsem nevidel, ale po taseni (rekl bych, ze to byl Bladetech, kdyztak mne nekdo opravte) si prostrelil steheni kapsu u kalhot. Horsi ale bylo, ze ho to natolik rozhodilo, ze nez si to kdokoli, vcetne rozodciho, uvedomil, otocil se s pistoli proti prihlizejcimu zbytku squadu.
Poradatelum se vubec nedivim, nerad bych se znovu ucastnil podobne strelby.
Zavod LOSu, kde se to stalo, byl v Zalanech 22.4.2012. Byl jsem s dotycnym strelcem ve squadu. Primo na pouzdro jsem nevidel, ale po taseni (rekl bych, ze to byl Bladetech, kdyztak mne nekdo opravte) si prostrelil steheni kapsu u kalhot. Horsi ale bylo, ze ho to natolik rozhodilo, ze nez si to kdokoli, vcetne rozodciho, uvedomil, otocil se s pistoli proti prihlizejcimu zbytku squadu.
Poradatelum se vubec nedivim, nerad bych se znovu ucastnil podobne strelby.
- nico
Příspěvek#51 » pát 30. lis 2012, 13:00
PaF píše:Tu chybu urcite jde udelat, ale dle meho to neni problem pouzdra ale jednoznacne strelce.
Ano, vždycky je to chyba střelce. Ale snad je docela jasné, že některá pouzdra jsou k těmto "chybám střelce" tolerantnější, něž pouzdra jiná. A některá k těmto chybám naopak mohou i přispívat.
- Churchill
Příspěvek#52 » sob 1. pro 2012, 04:28
Ten incident se stal s pouzdrem Blackhawk Serpa. Neprostřelil si stehenní kapsu, ale kapsu na zadku. A jestli se otáčel se zbraní nebo ne si budu muset zkouknout na videu. Bo já si nic takovýho nepamatuju.
Jinak se plně ztotožňuju s názorem, že pouzdra s pojistkou jsou užitečná pro ozbrojené složky při neskrytém nošení. Pro skryté nošení mi to přijde k prdu. Obecně - proč zvyšovat (byť třeba jen potenciální) riziko tím, že budu něčím zaměstnávat ukazováček?
Pouzdra Serpa i IMI mají to tlačítko zhruba ve stejných místech, proto - jak už bylo řečeno - bych to s tím vychvalováním IMI neviděl tak žhavý.
Toť můj názor.
Jinak se plně ztotožňuju s názorem, že pouzdra s pojistkou jsou užitečná pro ozbrojené složky při neskrytém nošení. Pro skryté nošení mi to přijde k prdu. Obecně - proč zvyšovat (byť třeba jen potenciální) riziko tím, že budu něčím zaměstnávat ukazováček?
Pouzdra Serpa i IMI mají to tlačítko zhruba ve stejných místech, proto - jak už bylo řečeno - bych to s tím vychvalováním IMI neviděl tak žhavý.
Toť můj názor.
- cmk
Příspěvek#53 » sob 1. pro 2012, 10:24
Takhle... At si kazdej nosi co chce. Je to ciste kazdyho osobni vec. Jestli si chce pistoli zamknout k pouzdru na zamek, at to klidne udela.
Ale na zavodu uz to neni jen uplne jeho vec. Tesne za nim na strane silny ruky ma rozhodciho. Tahat bude na 100% (na rozdil od ulice, kde se tahat ten den bude na 0.001%).
Ale na zavodu uz to neni jen uplne jeho vec. Tesne za nim na strane silny ruky ma rozhodciho. Tahat bude na 100% (na rozdil od ulice, kde se tahat ten den bude na 0.001%).
- snoopy36
Příspěvek#54 » sob 1. pro 2012, 14:27
Ach jo 4 stránky o ničem. Je právo pořadatelů dát výjimku (stopku) některému vybavení, etc. Jen je vhodné to dát dopředu vědět. Ad pouzdra, když je někdo debil a neumí se střelnou zbraní zacházet vystřelí při tasení z jakéhokoliv pouzdra. Když se dodržují bezpečnostní pravidla nevystřelí nic!!!!!!!!!!!! Zakažte náboj v komoře a bude se moc používat libovolné pouzdro a bude se natahovat. Samozřejmě pistole. Revolver sem netahám ani neřeším. Ruku na srdce, kolik z vás nosí v civilu v komoře? moc lidí ne. Někteří ty špuntovky nenosí vůbec, tak se nedurděte a už to vyřešte.
- MarK
- kuba
- snoopy36
- Harmitsch
Příspěvek#58 » sob 1. pro 2012, 20:37
Kuba ale psal "80% lidi co znam co nosi", a ne "80% lidi co znam". Kdyz za sebe napisu, ze 100% lidi o kterych vim ze nosi nosi s nabojem v komore, tak to jsou 2 lidi
Co je spatne nosit s nabojem v komore? (treba DA u meho SIGa je dostatecna pojistka nechteneho vystrelu). Ve situaci kdy se rozhodnes pouzit zbran rozhoduji sekundy (a mene) - a i cas potrebny k natazeni muze rozhodovat "o zivote a smrti" (pokud neni strelec prebornik ICS). Staci elementarni pokus "kolik ubehnu metru, nez tasis, natahnes a vystrelis".
Kdyz uz se nekdo rozhodne nosit v konkretnim pouzdre, musi i taseni porad trenovat. Pokud se to nedela, muze dojit k neumyslnemu vystrelu vinou nezvladnuti manipulace. Ale to uz se tusim resilo v jinem threadu
Co je spatne nosit s nabojem v komore? (treba DA u meho SIGa je dostatecna pojistka nechteneho vystrelu). Ve situaci kdy se rozhodnes pouzit zbran rozhoduji sekundy (a mene) - a i cas potrebny k natazeni muze rozhodovat "o zivote a smrti" (pokud neni strelec prebornik ICS). Staci elementarni pokus "kolik ubehnu metru, nez tasis, natahnes a vystrelis".
- snoopy36
Příspěvek#59 » ned 2. pro 2012, 11:00
na nošení v komoře není nic špatně, pokud člověk danou zbraň ovládá a bezpečně s ní manipuluje. Špatná manipulace je bohužel vidět skrz PČR a o armádě ani nemluvě. Natož pak spektrem různým civilních zabijáků, kteří absolvovali různé odborné zabijácké kurzy. Pokud umíš se zbraní zacházet rozdíl tasení a natáhnutí a nebo v komoře je cca vteřina. Spousta lidí ve stresu ani neví v jakém stavu pistoli mají, i když si ji před tím natáhnou. Ale to je každého věc, jen se snad nebudeme muset potkat. Poukázal jsem na srovnání "handicapu" pouzder při LOSu a zvýšení nácvyku a manuální zručnosti při manipulaci se zbraní. Ale každého věc.....
- PaF
Příspěvek#60 » ned 2. pro 2012, 15:38
No, myslim, ze nosit moderni zbrane bez naboje v komore je anachronismus. Nic proti tom, ale kazdy strelec by mel mit moznost volit, "jak kdo nosi". Je to ostatne osvedcena LOSi mantra, netreba nic menit.
Ja mam tedy obvykle v 5-6 komorach
, ale pistole nosim dusledne s nabojem v komore, prave abych v tom nemel hokej.... A je pravda, ze jen kvuli tomu nemam 1911, protoze tu nejak s nabojem v komore nosit nechci...
Ja mam tedy obvykle v 5-6 komorach
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX