Alfa Defender 9mm luger

Patrik
moderátor

Příspěvek#31 » stř 28. lis 2012, 22:54

Poznat to jde pokud to není v zápalu "boje" při nějaké akčnější střelbě.

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#32 » stř 28. lis 2012, 23:00

:) to sem myslel tím "téměř" :)

tokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#33 » čtv 29. lis 2012, 04:50

Aha,ale pokud by kuli vytlačila pouze zápalka nebo málo prachu v nábojnici tak by přeci pistole sama nepřebila.Takže by hned bylo patrné, že se něco poondilo.Nebo se může stát, že zbraň přebije a přesto je kule v hlavni?

cony

Příspěvek#34 » čtv 29. lis 2012, 07:33

Pokud máš náboj úplně bez prachu, na 99% zůstane kule v přechodovém kuželu, zbraň nepřebije a ani tam nedostaneš salší náboj. Zápalka nemá většinou energii protlačit střelu ani částí hlavně. Pokud je v nábojnici velice malé množství prachu, střela může zůstat uprostřed hlavně, zbraň většinou nepřebije a po přetažení a dalším výstřelu je vydutí na světě. Pak se může stát ještě taková věc, že ve střele není jádro, nebo je úplně volné a při výstřelu se plášť protrhne, zbraň normálně přebije a v hlavni zůstane kroužek zalisovaného plášťe. Při dalším výstřelu nová střela zažehlí plášť do hlavně. Náboj bez prachu většinou poznáš, je to jen takové "puff" doporučuji vyzkoušet, ať víš o co jde.

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#35 » čtv 29. lis 2012, 07:34

Dle mě je jen velmi málo pravděpodobné, že by pistole přebila, a i pokud ano, takovýto výstřel-nevýstřel je docela dost poznat. Mě se to stalo sice jen jednou na revolveru, ale tehdy mi hned bylo jasný co se děje..Tehdy se zápalka nezažehla prach ale kuli vyhodila až do přechodového kužele revolveru (kdyby byl někdo zvědavý, byly to tovární magtechy a ve vlhku jsem je neskladoval :D ) Kdybych tak poslal druhou, raději bych u nechtěl vědět co by to provedlo..

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#36 » čtv 29. lis 2012, 09:13

Přebít by to opravdu nemělo. V hlučném prostředí nemusíš slyšet nic a pokud si zafixuješ, že řešením všech problémů je nové nadrcnutí, je vydutí na světě. Nábojnice bude mít nápadně vytaženou zápalku z lůžka (ona se povytáhne vždy, ale při plném výstřelu je o čelo závěru doražena zpět). Pokud si nejsi vědom, že bys někdy měl "záhadně" nevyhozenou hilznu, tak už to asi bylo. Tedy pokud jde o případ náboje bez prachu.

Na funkci vydutí v zásadě nemá vliv, vadit to bude policajtům, pokud budou při pravidelné kontrole čučet do hlavní.

Patrik
moderátor

Příspěvek#37 » čtv 29. lis 2012, 09:28

ladaj píše:Na funkci vydutí v zásadě nemá vliv

Ale "může" mít neblahý vliv na zdravotní stav střílejicího.

tokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#38 » čtv 29. lis 2012, 10:44

a toho se právě bojím,že jde ve chvili použití zbraně o život střelci

tokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#39 » stř 5. pro 2012, 14:41

Ahoj,nevíte ještě kdo by mi mohl v mém okolí (Rakovnicko) udělat znalecký posudek na vydutou hlaveň? Budu popisovaný problém řešit s prodávajícím pomocí právníka, chtěl jsem se s prodávajícm ním rozumně domluvit a jelikož oprava i cestou do Brna a likvidací staré hlavně přijde na cca 5tis, chtěl jsem se s ním podělit o náklady a žádal jsem slevu 2500Kč. Bohužel jsem neuspěl.V Brně bude hlaveň až v 1/4 roku 2013 a nechci tak dlouho čekat na posudek.

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#40 » stř 5. pro 2012, 15:27

A jak znalecký posudek prokáže, že už to bylo před koupí? Když ani ty sám za to nedáš ruku do ohně? Jakkoli je náboj bez prachu nejpravděpodobnější varianta, nelze vyloučit ani svléknutou košilku.

Pokusil bych se spíš ušetřit na cestě, výměnu nechat udělat u někoho místního. Nebo jestli má alfa vlastní rozvoz zbraní, tak si s nimi domluvit i svoz na opravu...

tokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#41 » stř 5. pro 2012, 16:03

Já z ní vystřílel rovnou stovku,ani náboj navíc.Ruku do ohně za to samozřejmě dát nemohu,ale pokud by během střelby selhal náboj, nenatáhl by se závěr, což se mi ani jednou nestalo,vše bylo OK.Na vydutí jsem přišel až při následném čištění.Bohužel je to má první zbraň,nemám na ni ani kupní smlouvu pouze doklady o převodu atd.. pro policii.Kontaktoval jsem místní firmu a tam mě právě odkázali na výrobce, cena opravy vyjde levněji u něj i když započítám 1500Kč na benzín tam a zpět.Čekám jen a ž hlaveň přivezou od dodavatele, to má být někdy v 1/4 roku 2013.Proto bych rád získal kontakt na nějakého znalce bližšího mému bydlišti, který by mě na tu hlaveň udělal posudek.Musí přeci poznat jak je to vydutí staré, zda bylo způsobeno před onou serií 100 ks střeliva

tempest

Příspěvek#42 » stř 5. pro 2012, 16:05

Jestli chápu dobře Ladajovu poznámku: Dokaž, že jsi vystřílel jen stovku a dokaž že se to tobě nestalo...

mocima

Příspěvek#43 » stř 5. pro 2012, 16:12

Tokin: a podle ceho by mel ten znalec poznat jak je stare vyduti?
Jsou to jen vyhozene penize. Proste to ber jako zivotni zkusenost ze lidi jsou mrchy, vyklasli se na ego, porid si novou hlaven a strilej.

tokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#44 » stř 5. pro 2012, 16:21

Tak jako životní zkušenost to určitě beru,sranda mě vyjde na 5tis komplet i s cestou....Lidi jsou fakt sv...ě,co nadělám,narazil jsme holt na pacholka,kterému jsou prachy přednější než zdraví.Podle p.Pekaříka z Brna je to zdraví nebezpečné z takovéto zbraně střílet.Jemu to bylo holt putna,když mi ji prodával.Dvojnásob pak proto,že prodejce pracuje u Městské policie...co si pak o nich člověk má myslet.

mobil-man

Příspěvek#45 » stř 5. pro 2012, 22:08

Kdyz odbocim od problemu, tak se obavam, ze i se znaleckym posudkem by bylo velmi tezke tento spor vyhrat.
viz. OZ:

Kód: Vybrat vše

§ 596
Má-li věc vady, o kterých prodávající ví, je povinen kupujícího při sjednávání kupní smlouvy na ně upozornit.
§ 597
(1) Jestliže dodatečně vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady; jde-li o vadu, která činí věc neupotřebitelnou, má též právo od smlouvy odstoupit.
(2) Právo odstoupit od smlouvy má kupující i tehdy, jestliže jej prodávající ujistil, že věc má určité vlastnosti, zejména vlastnosti kupujícím vymíněné, anebo že nemá žádné vady, a toto ujištění se ukáže nepravdivým.

I vzhledem k chybejici kupni smlouve, by se jednalo o vase tvrzeni proti tvrzeni prodavajiciho, nebo snad muzete dokazat (svedek, email), ze vas na vadu neupozornil? To uvazuji i za predpokladu, ze by nejaky znalec jednoznacne rekl, ze vada na veci byla uz pri predavani...
Jak je videt, i mezi strelci se najdou zmetci.

Zpět na