Pár hloupých dotazů od začátečníka

Vladka

Příspěvek#211 » úte 6. říj 2009, 17:51

bobr: ... vynasnažím se :mrgreen:
Missak: ... já si myslela, že jsi to Ty :) Jj, ona praxe je stokrát lepší než teorie :) A ... kujuuu ;)

Missak

Příspěvek#212 » úte 6. říj 2009, 17:55

teorie nebo praxe, v podstatě je důležité obojí a jde to ruku v ruce. ale hlavně záleží na přístupu, a ten je prostě u některých jedinců ........ na to jim ten zbroják raději nevydávat. :evil:

Vladka

Příspěvek#213 » úte 6. říj 2009, 18:13

Missak: ... jsem se asi špatně vyjádřila :) Tu praxi jsem myslela tak, že pokud o praxi budu "jen" číst na fórech a neosahám si ji ve skutečnosti, tak mi taky bude k ničemu ;) I když ji budu mít nastudovanou ... A k těm přístupům určitých jedinců - :?

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#214 » úte 6. říj 2009, 18:24

Rozumný přístup ;)
A vítej ;)

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#215 » úte 6. říj 2009, 18:57

No vida jak se nám ta střelecká obec hezky rozrůstá. A když říkám hezky tak myslím hezky :oops:

Vítej :)

Kamil Pce

Příspěvek#216 » pát 13. lis 2009, 14:56

Zdravím,
mám pár otázek k výkladu zákona, prosím o radu zkušených :|

"Zbraň nenabitá náboji v zásobníku" - když je zásobník vyjmutý ze zbraně a je s napáskovanými náboji, je to ještě držení?

Méně než 3 zbraně musím zabezpečit proti ztrátě, zneužítí, odcizení. Pokud mám doma 2 zbraně, a jednu uloženou na jiném místě (v bytě rodičů zamčenou v šuplíku), dopouštím se přestupku? (nebo moji rodiče?)

Díky, Kamil

Kurt

Příspěvek#217 » pát 13. lis 2009, 15:56

Kamil Pce: je-li zásobník mimo zbraň, a ve zbrani není náboj, je zbraň nenabitá.

K uložení se názory budou různit, leč dle mého soudu je nutné mít více, než dvě zbraně zabezpečené v uzamykatelném ocelovém zařízení.....
Zjednodušeně tedy tři v trezoru, dvě v krabici od bot.
Pokud jsou v bytě rodičů vhodně zabezpečeny proti zneužití, ztrátě a odcizení, nejde o přestupek.

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#218 » pát 13. lis 2009, 16:14

S tím zabezpečením bych to řekl jinak. V zákoně je jasně napsané, že méně než tři zbraně je nutno mít vhodně zabezpečené. Dokud se nic nestane, tak byla zbraň zamčená v šuplíku nebo opřená ve skříni vhodně zabezpečená. Jakmile ji někdo čmajzne nebo s ní udělá průser aniž by musel překonávat nějakou větší překážku, tak už vhodně zabezpečená zjevně nebyla

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#219 » sob 14. lis 2009, 08:19

Kamil Pce píše:Pokud mám doma 2 zbraně, a jednu uloženou na jiném místě (v bytě rodičů zamčenou v šuplíku), dopouštím se přestupku? (nebo moji rodiče?)
Pokud máš souhlas rodičů, tak se přestupku nedopouštíš. Ale musíš ji "vhodně zabezpečit proti zneužití". Limit platí pro 2 zbraně v jedné domácnosti.

bobr
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#220 » sob 14. lis 2009, 08:32

já byhc řek že paltí 2 zbraně pro vlastníka a je jedno kde je máš jestli v různých barácích anebo v jednom trezoru - já to pořešilskříní na zbraně od safe tronicu a mám klid - teda kromě toho že už je malá :)

admix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#221 » sob 14. lis 2009, 09:08

bobr: bohuzel se obavam, ze mas pravdu ..

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#222 » sob 14. lis 2009, 19:19

Pokud se dobře pamatuji, bylo někde vyjádření MV, že početní limity na uskladnění zbraní se vztahují na jednoho držitele ZP a jedny prostory/nemovitost.

jomekabi

Příspěvek#223 » ned 15. lis 2009, 01:40

Mam podobny dotaz, i kdyz z jineho soudku:

Kdyz budu mit nektere zbrane doma a jine na strelnici (trezorova mistnost, vlastni skrin), musim na policii nahlasit, kde je ktera zbran ulozena?

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#224 » ned 15. lis 2009, 02:30

To je snad tvoje věc, kde je máš (bezpečně) uloženy.
Nevybavuju si ze zákona takovou povinnost ani u zbraní kat. A.

jomekabi

Příspěvek#225 » ned 15. lis 2009, 02:45

Taky to tak vidim, zeptal jsem se pro jistotu. Dik za odpoved.

Zpět na