Inspektoráty pro zbraně

Phil

Příspěvek#166 » ned 16. čer 2013, 17:29

Tak já nechtěl aby to vyznělo, že si myslim, že se flákají. Jen jsem chtěl vědět jakou agendu mají.. Avšak dovolím si vyjádřit pochybnost o tom, že ty mladý holky co v Soukalově dělají, dělají kontroly obchodníků a podobně. IMO jsou to externí pracovníce. A kontroly provádí policisté, ne?

Bohuliby: díky :) Myslím že je lepší stav kdy něco trvá měsíc, než stav jako je v Německu že to nejde absolutně vůbec :) Ono nákupky si člověk třeba vezme rovnou dvě do zásoby :)

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#167 » ned 16. čer 2013, 17:54

Phil píše:Myslím že je lepší stav kdy něco trvá měsíc, než stav jako je v Německu že to nejde absolutně vůbec

Tak to zase prr. Omlouvat nevýkonnost či jiné problémy státní správy tím, že "by mohlo být hůř", to je cesta do pekel. Úředníci jsou tu pro nás, ne my pro ně, a byť to neradi slyší, dobře to vědí.
Např. aktuální stav v Praze mi přijde dost ostudný a občana zbytečně obtěžující - byť právě sloučení mělo zaručit rychlejší a efektivnější správu. Možná naivně ale stále doufám v nápravu stavu.

pepe123456

Příspěvek#168 » ned 16. čer 2013, 21:02

v pracovní době(návštěvní) by měli jen brát papíry a doklady.. a pak to mimo návštěvní dny zpracovávat a vyrábět..
k tomu samozřejmě kontroly, střelnice-zkoušky, hony, různé akce

v pátek státní správa nedělá přes oběd (jedno jestli město nebo flojdi..) po 13.30 tam nenajdeš skoro ani vrátnýho... protože si to "nadělaj" v týdnu (chytře)

Bohuliby

Příspěvek#169 » ned 16. čer 2013, 22:10

V Praze se to opravdu vše protáhlo až trojnásobně díky sloučením poboček, nevěřím v nápravu. V Modřanech opravdu nebývají fronty, ale vše trvá min. těch 14 dnů a dříve to nikdy není, to mám vyzkoušeno !

TG77

Příspěvek#170 » čtv 4. črc 2013, 11:23

Včera jsem byl odhlašovat a zárověn podávat nákupku v Křižíkové v Praze a byl jsem v šoku, smířenej s tím že budu čekat tejden jako pokaždé ale ouha nákupka na počkání za 10min. Je to ted na Křiž. standart nebo byla jen ta správná konstalace hvězd? Popř. neví někdo jestli dělají i PZ na počkání? Jaksi jsem se pozapoměl pozeptat jak jsem byl v rauši z toho že nákupka je na počkání :D

Phil

Příspěvek#171 » pon 8. črc 2013, 11:39

Info k inspektorátu v Soukalově

- 12.6. = žádost o ZP + nákupku
- 25.6. = ZP datum vystavení
- 1.7. = vydáno NP
- 1.7. = telefonát z inspektorátu

Původní info znělo 4-5 týdnů. Jak je vidět zvládli to za 2,5 ;)

TG77

Příspěvek#172 » pon 8. črc 2013, 16:16

Tak inspektorát v Křižíkově, PZ do deseti minut na počkání

Phil

Příspěvek#173 » pon 8. črc 2013, 16:58

Taky dobrý.. A neuděláš nic

KlokanXM

Příspěvek#174 » pon 29. črc 2013, 22:21

Tak vystřídali se tam na mně za těch několik návštěv asi všichni :-).

Nemůžu říct, že by byl někdo nepříjemnej. Vždy v pohodě a klidu. Jen ten způsob práce ... prostě pokud to bylo 18., a jen nefixlujou datumy kvůli vyhodnocování rychlosti, tak mohli zavolat nebo říct zavolejte si.

A né mně šokovat tim, že přijďte si až ....... a nechat mně u toho.

Když to jde jinde na počkání, proč né tady. Nebo aspoň do druhého dne. Peníze se za to platí všude stejný.

HighTower

Příspěvek#175 » stř 31. črc 2013, 13:25

Dneska Kŕižikova NP za 10min i s právní mocí. Vše je jen o lidech....

ravo001

Příspěvek#176 » pon 9. zář 2013, 09:55

Dnes v Břeclavi - výměna ZP kvůli změně bydliště - na počkání, poplatek 25Kč/skupina.
Také upravili platné nákupní povolení, doplnili aktuální udaje. Na počkání a zdarma.

jinda voyer

Příspěvek#177 » čtv 12. zář 2013, 09:52

Nevím, zda to sem patří, ale stejně se zeptám...za každou skupinu ZP je při jeho vyhotovení nutno zaplatit 500 CZK, je to tak? A musí to být v kolcích...ty se dají sehnat na každé poště? Nevíte někdo, jestli se za ně dá zaplatit na poštách platební kartou?

A ještě...žádost o nákupní povolení můžu podat hned v den, kdy si vyzvednu hotový ZP? Je možné si nechat vydat třeba dvě najednou? Co napsat do kolonky "důvod žádosti"? A jak popsat, když nevím, jakou zbraň na tu nákupku budu brát? Stačí napsat "krátká kulová zbraň"? Nebo tam musí být uvedená i ráže?

Jinak jdu na Soukalovu, takže ZP asi nijak rychle vyřízený nebude...máte zkušenosti s tím, zda nákupku jsou schopni vystavit na počkání?

Marwinus

Příspěvek#178 » čtv 12. zář 2013, 09:59

Ano, kolky na kazde poste. S kartou mas smulu, pokud nemas tu jejich postovni sporitelnu.
Ja si pri podavani zadosti o ZP podal hned dve nakupky. Na revolever a na pistoli. Stacilo napsat jen revolver a pistole. Nic vic nechteli a dostal jsem vse najednou.

jinda voyer

Příspěvek#179 » čtv 12. zář 2013, 10:03

Aha,takže žádost o nákupku je možné podat současně se žádostí o ZP, to jsem netušil, díky za info!

Za vystavení nákupky/průkazu zbraně se něco platí?

Marwinus

Příspěvek#180 » čtv 12. zář 2013, 10:10

Za prukaz zbrane je stovka. Tedy stovkovy kolek.

Zpět na