Délka pažby sportovní kozlice

admix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » stř 16. pro 2009, 22:34

Uffff :shock: Umrel bych jeste behem prvni fotky na nejake hrozne vykrvaceni :mrgreen:

Patrik
moderátor

Příspěvek#17 » čtv 17. pro 2009, 02:24

Mephisto: přes den mně živí dřevo jen v jiné podobě, takže po nocích - cca 10 nočních šichet. Jen samotné rybiny mi trvaly 2 dny vč. vyzkoušení na starém předpažbí. (Za tu dobu co jsem na tom strávil bych měl hotové kompletní schodiště :evil: .)

bobr
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#18 » čtv 17. pro 2009, 04:33

jj ty časy známe ;)

jannowak

Příspěvek#19 » stř 6. led 2010, 14:37

Ty obrázky jsou super, nicméně v dnešní době, kdy jsou na trhu brokovnice s továrními parametry, stejně je asi jedniným řešením vzít si zbraň do ruky, jak sedne.. Čím se dá upravit výška pažby, když není stavitelná? U délky by to teoreticky mělo jít botkou, ale u výšky..?

Poradce02

Příspěvek#20 » stř 6. led 2010, 14:54

Proto se to řeší tím, že si koupíš plně nastavitelnou pažbu a naladíš si detaily dle sebe.Je ovšem většinou příplatková výbava- jako třeba tady
http://www.marocchiarms.com/bilder/cata ... 202007.pdf
Pokud jsi ale levák, tak je to trošku jiné, jde i o vytočení celé pažby na opačnou stranu, protože jsem také levák a nesedí mi kozlice pro praváky ani zbraně s neutrální - rovnou pažbou. Výška lícnice se dá nastavit taky, jsou na to různé doplňky které se nasadí na horní část, ovšem musí o každému sednou, chce to vyzkoušet, není na to přesná míra.

Patrik
moderátor

Příspěvek#21 » stř 6. led 2010, 15:16

Ta úprava pro nastavování výšky pažby/lícnice jde dodatečně udělat na téměř jakékoliv pažbě.

jannowak

Příspěvek#22 » stř 6. led 2010, 19:43

Jde právě o to, že zbraň s výškově stavitelnou pažbou rovnou z továrny vyjde na docela dost peněz, proto mě zajímalo, jestli jsou nějaké jiné nástroje, jak případně pažbu výškově upravit. Délkově je to v pohodě, stačí masivnější botka.. Levák jsem, poptával jsem Browning s pažbou pro leváka (kupodivu existuje), ale bylo mi řečeno, že i rovné browningové pažby jsou pro leváky vyhovující (tak jak to mám teď u toho ZH, což je fajn) a otvírání na levou stranu se dělá jen u speciálů, takže asi spíš než vyhnutí pažby nalevo by pro mě bylo řešení přepínání mezi vytahovači a vytahovači. Jak to jako levák řešíš ty? Mě ta představa kusu plastu a kovu letícího do obličeje od vyhazovače nepřipadá moc lákavá..

Poradce02

Příspěvek#23 » stř 6. led 2010, 20:51

To je na zvyku a odklonění při zalomení zbraně.Jinak jak vystřílíš pár tisíc nábojů, budeš je chytat ve vzduchu jak vyskočí z komory bez problémů.Mě se líbí BERETTA UGB25, kde vystřelené brokové náboje vyhazuje spodkem a nikoho neobtěžují.Jinak Browning pro leváky je jeden ve verzi Citori, ovšem pažba bez možností co jsem našel-pouze na objednávku. Jinak nabízí i němci firma Rottweil kozlice pro leváky za dobrou cenu.Nebo variantu - kup co chceš a nech si udělat pažbu na sebe.

jannowak

Příspěvek#24 » stř 6. led 2010, 21:16

Jasně, on i ten Browning má pažbu pro leváky, třeba 525 Trap, který je i za dobrou cenu. Nicméně teď mám rovnou a problémy mi to nedělá, takže v tom ten háček nebude, spíš asi v tom vyhazování, ale máš určitě pravdu, člověk si zvykne na všechno. V tomhle ale na staré dobré ZHčko nedám dopusit. ;) Vyřeším to tedy pravděpodobně výkonnostním trapovým speciálem Browning GP Trap s možností volby vyhazovač/vytahovač. Cena je cca 64.000 Kč. Kdybych si nechal udělat pažbu na míru, musel bych za ty peníze jít o kategorii dolů, takhle to bude asi ideální..

A ještě další věc - bude určitě zajímavý přechod ze sportingové pažby ZH na speciál trapovou u Browningu. Ta naposled jmenovaná vypadá vážně spíš jako přihoblovaný špalek než jako pažba brokovnice. :)

Poradce02

Příspěvek#25 » čtv 7. led 2010, 08:01

Když jsem se díval na trap na OH v Pekingu, tak tam měli všichni speciály na trap s dělanou pažbou /spíš pistolovou/ a každá kozlice byla jiná a střelci si ji jinak stavěli do ramene a položili se do ní dle sebe.Není na to žádné pravidlo, každému sedí něco jiného a nikde není napsáno, že si to potom nenecháš dodatečně upravit.

Nomed

Příspěvek#26 » čtv 3. čer 2010, 13:21

chcem sa spytat podla tych mier na kozlicu sa da vyrobit hocijaka ? ....alebo na gulovnicu su ine miery ?

Patrik
moderátor

Příspěvek#27 » čtv 3. čer 2010, 15:49

Brokové pažby se dělají na míru protože se většinou střílí letmým zamířením kde je důležité aby pažba sedla přesně tělesným dispozicím střelce a oko bylo v ose hlavně. U kulovnic je na míření a zaujmutí vhodné polohy čas a proto se tam pažba až tak neřeší.

Nomed

Příspěvek#28 » čtv 3. čer 2010, 16:07

dik moc za odpoved ... ozaj sice to uz riesim na inom fore ale rad neni nikdy dost ... jedna sa o prepazbenie gulovnice do hlinniku ..... mas z gulovnicami skusenosti ? .... prepac ze sa tak pytam ale kedze sa tu riesia brokovnice a ako pises ze tie su lan na mieru pocitam ze sa skor zaujimas o ne ako o gulovnice

Patrik
moderátor

Příspěvek#29 » čtv 3. čer 2010, 16:37

Záleží jaké zkušenosti, s hliníkovými pažbami ne. Mně osobně je jedno jestli budu dělat novou pažbu na brokovnici nebo kulovnici. Sportovní pažby pro terčové speciály jdou "zatím" mimo mně. To by mohl spíš vědět Shiva.

Nomed

Příspěvek#30 » čtv 3. čer 2010, 16:59

:D tak presne snim to preberam :D je vidiet ze o tom nieco vie :D chcel som zapazbyt CZ 550 do hlinnika a to boli zvasty neni freza bla bla jediny on mi dokazal rozumne vysvetlit kde by bol najvecsi problem

i ked asi najvecsi problem som asi ja :D jednoducho to chcem skusit ... a kedze cz-ta nema rovne puzdro skusim to z mosinom :D .... jednoduco to musim vyskusat :D sak to pozname z reklamy ked musis tak musis :D

ale aj tak dik

ozaj este jedna otazka drevo na pazby kupujes u koho alebo kde ?

Zpět na