Délka pažby sportovní kozlice
- Patrik
- jannowak
Příspěvek#19 » stř 6. led 2010, 14:37
Ty obrázky jsou super, nicméně v dnešní době, kdy jsou na trhu brokovnice s továrními parametry, stejně je asi jedniným řešením vzít si zbraň do ruky, jak sedne.. Čím se dá upravit výška pažby, když není stavitelná? U délky by to teoreticky mělo jít botkou, ale u výšky..?
- Poradce02
Příspěvek#20 » stř 6. led 2010, 14:54
Proto se to řeší tím, že si koupíš plně nastavitelnou pažbu a naladíš si detaily dle sebe.Je ovšem většinou příplatková výbava- jako třeba tady
http://www.marocchiarms.com/bilder/cata ... 202007.pdf
Pokud jsi ale levák, tak je to trošku jiné, jde i o vytočení celé pažby na opačnou stranu, protože jsem také levák a nesedí mi kozlice pro praváky ani zbraně s neutrální - rovnou pažbou. Výška lícnice se dá nastavit taky, jsou na to různé doplňky které se nasadí na horní část, ovšem musí o každému sednou, chce to vyzkoušet, není na to přesná míra.
http://www.marocchiarms.com/bilder/cata ... 202007.pdf
Pokud jsi ale levák, tak je to trošku jiné, jde i o vytočení celé pažby na opačnou stranu, protože jsem také levák a nesedí mi kozlice pro praváky ani zbraně s neutrální - rovnou pažbou. Výška lícnice se dá nastavit taky, jsou na to různé doplňky které se nasadí na horní část, ovšem musí o každému sednou, chce to vyzkoušet, není na to přesná míra.
- jannowak
Příspěvek#22 » stř 6. led 2010, 19:43
Jde právě o to, že zbraň s výškově stavitelnou pažbou rovnou z továrny vyjde na docela dost peněz, proto mě zajímalo, jestli jsou nějaké jiné nástroje, jak případně pažbu výškově upravit. Délkově je to v pohodě, stačí masivnější botka.. Levák jsem, poptával jsem Browning s pažbou pro leváka (kupodivu existuje), ale bylo mi řečeno, že i rovné browningové pažby jsou pro leváky vyhovující (tak jak to mám teď u toho ZH, což je fajn) a otvírání na levou stranu se dělá jen u speciálů, takže asi spíš než vyhnutí pažby nalevo by pro mě bylo řešení přepínání mezi vytahovači a vytahovači. Jak to jako levák řešíš ty? Mě ta představa kusu plastu a kovu letícího do obličeje od vyhazovače nepřipadá moc lákavá..
- Poradce02
Příspěvek#23 » stř 6. led 2010, 20:51
To je na zvyku a odklonění při zalomení zbraně.Jinak jak vystřílíš pár tisíc nábojů, budeš je chytat ve vzduchu jak vyskočí z komory bez problémů.Mě se líbí BERETTA UGB25, kde vystřelené brokové náboje vyhazuje spodkem a nikoho neobtěžují.Jinak Browning pro leváky je jeden ve verzi Citori, ovšem pažba bez možností co jsem našel-pouze na objednávku. Jinak nabízí i němci firma Rottweil kozlice pro leváky za dobrou cenu.Nebo variantu - kup co chceš a nech si udělat pažbu na sebe.
- jannowak
Příspěvek#24 » stř 6. led 2010, 21:16
Jasně, on i ten Browning má pažbu pro leváky, třeba 525 Trap, který je i za dobrou cenu. Nicméně teď mám rovnou a problémy mi to nedělá, takže v tom ten háček nebude, spíš asi v tom vyhazování, ale máš určitě pravdu, člověk si zvykne na všechno. V tomhle ale na staré dobré ZHčko nedám dopusit.
Vyřeším to tedy pravděpodobně výkonnostním trapovým speciálem Browning GP Trap s možností volby vyhazovač/vytahovač. Cena je cca 64.000 Kč. Kdybych si nechal udělat pažbu na míru, musel bych za ty peníze jít o kategorii dolů, takhle to bude asi ideální..
A ještě další věc - bude určitě zajímavý přechod ze sportingové pažby ZH na speciál trapovou u Browningu. Ta naposled jmenovaná vypadá vážně spíš jako přihoblovaný špalek než jako pažba brokovnice.

A ještě další věc - bude určitě zajímavý přechod ze sportingové pažby ZH na speciál trapovou u Browningu. Ta naposled jmenovaná vypadá vážně spíš jako přihoblovaný špalek než jako pažba brokovnice.

- Poradce02
Příspěvek#25 » čtv 7. led 2010, 08:01
Když jsem se díval na trap na OH v Pekingu, tak tam měli všichni speciály na trap s dělanou pažbou /spíš pistolovou/ a každá kozlice byla jiná a střelci si ji jinak stavěli do ramene a položili se do ní dle sebe.Není na to žádné pravidlo, každému sedí něco jiného a nikde není napsáno, že si to potom nenecháš dodatečně upravit.
- Patrik
- Nomed
Příspěvek#28 » čtv 3. čer 2010, 16:07
dik moc za odpoved ... ozaj sice to uz riesim na inom fore ale rad neni nikdy dost ... jedna sa o prepazbenie gulovnice do hlinniku ..... mas z gulovnicami skusenosti ? .... prepac ze sa tak pytam ale kedze sa tu riesia brokovnice a ako pises ze tie su lan na mieru pocitam ze sa skor zaujimas o ne ako o gulovnice
- Patrik
- Nomed
Příspěvek#30 » čtv 3. čer 2010, 16:59

i ked asi najvecsi problem som asi ja

ale aj tak dik
ozaj este jedna otazka drevo na pazby kupujes u koho alebo kde ?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí