Zkušenosti s nábojema z LIMIT.cz

Mobster

Příspěvek#136 » čtv 17. říj 2013, 18:33

Já už jsem vystřílel LIMITů (krabičkových - přebíjenky neriskuju) cca 300 ks a zatím žádný problém. Lítalo mi to tam, kam jsem chtěl. V intenzitě kopnutí při výstřelu nebo zvuku výstřelu taky nevidím žádný rozdíl oproti jiným nábojům ráže 9mmL. Jenom asi dvakrát po stisknutí spouště selhač. Čekal jsem 30 vteřin, přebil jsem a z komory vyletěla prázdná hlizna (takže to vlastně selhač nebyl). Docela mě ale děsí zkušenosti některých z vás, kdy vám střela zůstane jen tak v hlavni :o. Já navíc občas střílím dvojstřely (asi přestanu, ale i tak dělat rozborku po každém výstřelu se mi nechce :x). Jak je k sakru vůbec možný, že se šmejdy, co tak nebezpečně často zůstávaj ve vývrtech, dostanou do obchodu? :shock: :evil:

Bohužel cena je u mě rozhodující při nákupu nábojů, protože, ač vás to možná překvapí, právo tisknout si love pro vlastní potřebu jsem pořád ještě oficiálně nedostal :lol:. Asi ale budu muset přejít na něco jinýho (jenže krmit to nábojema za 5,50 nebo dražšíma se mi vůbec nechce :().

sided
moderátor

Příspěvek#137 » čtv 17. říj 2013, 18:41

Aha, takže tomu že 2x ze 300 byla tak slabá rána že ani nepřebilo říkáš "žádný problém" ? :roll:

Mobster

Příspěvek#138 » čtv 17. říj 2013, 18:53

Mně v žádným případě nepřišlo, že by tomu předcházela slabá rána. Po pravdě doteď jsem si myslel, že je to závěrem. Nějak mě nenapadlo to přisuzovat právě nábojům. :(

No nic, to, co ještě mám, tak dostřílím a pak se s limitama rozloučím. Pokud by to znovu nějak nepřebilo, udělám rozborku (klika, že mi to doteď nezůstalo v hlavni, protože tohle by mě fakt nenapadlo :o ).

KlokanXM

Příspěvek#139 » čtv 17. říj 2013, 21:54

Hlavně neudělat rozborku hlavně dalším výstřelem ... :?

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#140 » pát 18. říj 2013, 05:14

No já jsem je kdysi než jsem přebíjel koupil, a zkušenosti se tu najít daj :). Ale před pár dny jsem koupil krabku nových Limitů - neb známý chtěl "sušilky" s celopláštovou střelou a já mám doma jen střely ARES. 10 jsem jich delaboroval, prach v nich je destičkový (zelený a stříbrné kosočtverčky odhaduju S020-01)
a jedna z těch deseti šla delaborovat na první klepnutí delaboračním kladívkem nevelkým úderem, zbylé na 2-4. To značí že nebyly moc konzistentně krimpovaný..Ale sušilky jsou z nich hezký..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Mobster

Příspěvek#141 » pát 18. říj 2013, 08:02

KlokanXM píše:Hlavně neudělat rozborku hlavně dalším výstřelem ... :?

To už by byla definitivní rozborka (jak zbraně, tak mých rukou). :lol:

Bohuliby

Příspěvek#142 » pát 18. říj 2013, 10:54

Já nosím s sebou na střelnici kartáček a při každém podivném výstřelu raději protáhnu hlaveň, je to pro jistotu. Nejhorší je panikařit a vystřelit znovu !

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#143 » pát 18. říj 2013, 11:00

Já jsem si jednou koupil 200 přebíjených limitů a musím říct , že naprosto v pohodě nic se nestalo , ale když jsem se dočetl co se může stát s tímto střelivem tak už jsem je nikdy nekoupil. Přeci je ten pocit , že mě zůstane kule v hlavni je pro mě nepřípustný. Kupuji Alsa Pro jsou cenově o pár haléřů dražší ale jsem klidnější.

frantisekkozisek

Příspěvek#144 » pát 18. říj 2013, 11:33

Střela v hlavni může zůstat i u sebelepšího střeliva. Já jsem limutů vystřílel asi 1000 a ani jeden problém. Takže bych se toho nebál. A pokud střela zůstane v hlavni, tak to nejspíš nepřebije, takže poslat za tím další výstřel je velice nepravděpodobný.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#145 » pát 18. říj 2013, 12:08

No asi máš pravdu že to nepřebije ale přeci jen člověk má být při střelbě v pohodě a s těmahle náboji moc nejsem :lol:

nico

Příspěvek#146 » pát 18. říj 2013, 12:28

frantisekkozisek píše:Střela v hlavni může zůstat i u sebelepšího střeliva.

Tak jistě, všechno na světě se může stát, ale to je jako napsat, že zabít se můžete v každé rychlosti, takže jezdit po D1 250 km/h je naprosto v pohodě. Jenže ono v reálném světě jde o pravděpodobnost.

frantisekkozisek píše:Já jsem limutů vystřílel asi 1000 a ani jeden problém. Takže bych se toho nebál.

Gratuluji k tvému štěstí. Já měl na 2000 ks mnoho problémů a jednu střelu v hlavni, takže se bojím. Foto je dvě stránky zpět. Na vedlejším fóru je zdokumentován případ zničené zbraně včetně zamítnutí reklamace ze strany Limitu.

Lidi, co Vás k tomu vede, že ten šmejd ostatním klidně doporučíte? S tím střelivem jsou, statisticky vzato, prokazatelné nadstandardní problémy. Že při jedné konkrétní várce a určitém počtu nábojů nepotkali zrovna vás, to ještě neznamená, že nejsou.

Bohuliby

Příspěvek#147 » pát 18. říj 2013, 12:32

Ano, jedině Ares, ale v poslední době např. v Praze moc nejsou.

Mobster

Příspěvek#148 » pát 18. říj 2013, 12:51

frantisekkozisek píše:Střela v hlavni může zůstat i u sebelepšího střeliva. Já jsem limutů vystřílel asi 1000 a ani jeden problém. Takže bych se toho nebál. A pokud střela zůstane v hlavni, tak to nejspíš nepřebije, takže poslat za tím další výstřel je velice nepravděpodobný.

Tohle mě právě vůbec nenapadlo. Ten předcházející výstřel mi v obou případech přišel úplně normální, takže jsem nepojal podezření, že by mohla být ucpaná hlaveň. A na štěstí nebyla.

nico píše:Lidi, co Vás k tomu vede, že ten šmejd ostatním klidně doporučíte? S tím střelivem jsou, statisticky vzato, prokazatelné nadstandardní problémy. Že při jedné konkrétní várce a určitém počtu nábojů nepotkali zrovna vás, to ještě neznamená, že nejsou.

A proto nechápu, jak to, že to ještě není zakázaný.

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#149 » pát 18. říj 2013, 13:08

Jeden si limitama rozškubl hlaveň. Z nějakých stop potom vykoumali, že po předchozí střele zřejmě zůstal v hlavni plášť nebo jeho část, asi bylo volné jádro. Další střela se o to sekla a zašpuntovala hlaveň. Limitových střel jsem cca 3000 přebil a vadnou jsem zatím neměl, na turretu je beru do ruky po jedné.

nico

Příspěvek#150 » pát 18. říj 2013, 13:43

Kamarád naopak v pětistovce střel našel hned dva vykloktance. Ale prý jenom mezi těmi s ocelovým jádrem. Sám tu mám jenom mosaz, ty vypadají v pořádku.

Mobster píše:A proto nechápu, jak to, že to ještě není zakázaný.

Mně to přijde logický, jak by k takovému zákazu došlo? Nemáme tu žádný úřad, který by to aktivně sledoval. Dokonce nemáme ani přebíjenkového inspektora na TV Nova. Kde není žalobce ...
Jediné co vím, tak někde museli stáhnout Limity z pultu kvůli tomu, že nebyly přeznačené nábojnice. Ale to je úplně jiná story.

Zpět na