Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

Bak

Příspěvek#706 » stř 7. kvě 2014, 22:09

Doporučuju přečíst popis celý, dole na stránce... Pak zjistis, že tvuj dotaz je zcela zbytečný a Montana 5 splňuje...

jeglat

Příspěvek#707 » čtv 8. kvě 2014, 12:12

OK, díky nějak mi to uniklo :lol:

m@rtinp

Příspěvek#708 » pon 19. kvě 2014, 13:53

ahojte,nevíte náhodou někdo o nějaké skříni na zbraně, kde by se daly uložit krátké i dlouhé zbraně,,cca do 5 ks

sided
moderátor

Příspěvek#709 » pon 19. kvě 2014, 15:18

Sakra chlape a číst umíš? Asi tak posledních 10 stránek.

m@rtinp

Příspěvek#710 » úte 20. kvě 2014, 08:18

dík, čteními jde celkem dobře.
1) ptal jsem se na konkrétní typ, třeba jestli někdo neprodává (možná jsem ve špatném tématu, v tom případě sorry)
2) standardně jsou skříně na dlouhé zbraně: část na zbraně a část na střelivo - ale už tam třeba nenajdeš část na krátké zbraně,,,jde mi prostě o nějakou kombinaci, jestli existuje,,,nebo si tam tu polici musím dovařit sám

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#711 » úte 20. kvě 2014, 09:14

m@rtinp: vygoogli si třeba WICO WSA 9 kombi nebo WSA 10 kombi, vnitřní uspořádání ti udělají i jinak než je standard, stačí poslat nákres rozmístění příčky a poliček, doba dodání pak bývá pár týdnů.

m@rtinp

Příspěvek#712 » úte 20. kvě 2014, 09:17

Steiner píše:m@rtinp: vygoogli si třeba WICO WSA 9 kombi nebo WSA 10 kombi, vnitřní uspořádání ti udělají i jinak než je standard, stačí poslat nákres rozmístění příčky a poliček, doba dodání pak bývá pár týdnů.

dík

MM

Příspěvek#713 » sob 31. kvě 2014, 17:55

Zdravim,

riesim kotvenie trezoru do 10 zbrani (Safetronics ZSL 65ME) a zaujima ma kde presne sa da najst informacia o pozadovanej pevnosti ukotvenia. Samozrejme ze sa to snazim dat v ramci moznosti co najpevnejsie, ale tam kam ho chcem dat to do podlahy kotvit nemozem - je tam podlahove kurenie. Stena (obvodova) je z Porotherm-u. Pri pouziti 4x chemickej kotvy a M8 sroubovnice zasadenej 20cm hlboko by malo byt podla stavebnej firmy v pohode (= nutne vyburat stenu resp. sila bude taka ze roztrhne tehlu - teda 'tehloblok'), akurat by som sa nerad stretnut v pripade pruseru s tym ze to bolo 'nedostatocne'.

Takze - 338/2002 tvrdi :

§ 2 b)
... zvláštní uzamčené zařízení, které je neoddělitelně ukotveno do stěny, stropu nebo podlahy zhotovených z cihel, betonových panelů nebo obdobného stavebního materiálu a vybaveno zámkem s vysokou bezpečností zařazeným do třídy A podle České technické normy ČSN EN 1300 ...

Z coho vyplyvaju dve otazky :

1) Je Porotherm pokladany za material podobny tehle ? (z normalnych tehal sa snad uz ani nestavia a tu ide o obvodovu nosnu stenu, nie priecku)

2) kde konkretne je napisane co je to 'neoddelitelne' ? Jedine na co som narazil je CSN 1143-1 - ta ma najnizsiu bezpecnostnu triedu 0 (30/30 RU a 50kN kotvenie). O kotveni skrine / zvlastneho zariadenia / trezoru v suvislosti so skladovanim do 10 zbrani neviem najst nic.

Vdaka za info.

robokop

Příspěvek#714 » sob 31. kvě 2014, 22:46

Myslím, že to moc řešíš. Příklad: je kotvení do betonové stěny dostatečné? Je???? S pneumatickým kladivem ti dokážu opak. Není. Atd...
Takže, co by byl Porotherm jiného než cihla? Zákonodárce cihlou zcela jistě myslel i tyto "vzduchocihly". Jde jenom o to, abych já sám měl pocit, že jsem pro ukotvení udělal maximum. Tedy 20 cm dlouhá chemická kotva podle mě maximum je. Dal bych na stavaře.

MM

Příspěvek#715 » ned 1. čer 2014, 11:19

No, skor som riesil to, ze kde konkretne by sa dala najst presna definicia pre 'neoddelitelne ukotvene', ako asi vsetci vieme, vyklad a posudzovanie niecoho v pripade ze nie su konkretne dane hodnoty casto zavisi az na slovickareni :(. Takze ten popis hranice odkedy je to postacujuce by som rad niekde vyhrabat.

Kazdopadne jednoducho oddelitelne to nebude, a aj s buracim kladivom to nejaky ten cas zaberie.

Piggy

Příspěvek#716 » ned 1. čer 2014, 15:00

Ja by som to videl jednoducho:
1. Neoddeliteľné ukotvenie je také, ktoré nemožno oddeliť bez zničenia kotvy/steny/trezora.
2. Odolnosť ukotvenia by mala byť +/- podobná ako tej skrine.
3. Porotherm je vo všetkých katalógoch výrobcov a predajcov uvádzaný ako tehla, takže pre mňa je to tehla.
4. Aj v prípade použitia klasickej tehly bude tá tehla najslabší článok reťaze.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#717 » stř 4. čer 2014, 12:02

m@rtinp píše:standardně jsou skříně na dlouhé zbraně: část na zbraně a část na střelivo - ale už tam třeba nenajdeš část na krátké zbraně,,,jde mi prostě o nějakou kombinaci, jestli existuje,,,nebo si tam tu polici musím dovařit sám

Kombinace existují, ale třeba v mém případě bylo řečeno, že pokud chci kombinaci, bude to o dva tisíce dražší. Takže jsem si koupil pár prken, šroubů atd. a z trezoru na deset zbraní vyndal půlku držáků a namísto toho namontoval poličky. Když to zvládne i takové panelákové nemehlo jako já, prakticky bez nářadí, tak to zmákne každý ;)
Navíc si myslím, že to i vypadá trochu lépe, pěkně ve dřevě a se zelenými "koberečky" :D

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#718 » stř 4. čer 2014, 12:18

Pokud nechceš vyrábět police, jsou jiná řešení. Dnes se dělají všelijaké háčky a klipy s neodymovými magnety, ty drží fakt fest (odhaduji až desítky kg při pověšení na "strop"), takže můžeš věšet klidně pistole v pouzdrech a to i třeba na dveře. Případně vyrobit něco jako kapsář.

Mirasis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#719 » čtv 5. čer 2014, 21:55

JJ kombiky jsou jako například od SafeTronics - http://www.trezorynazbrane.cz/produkt/t ... 5DYJnd_vck

Jinak jak už bylo řečeno je někdy lepší si koupit větší trezor a krásně si jej upravit. Udělat do něj poličky, světlo a tak :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

TomSmith

Příspěvek#720 » ned 6. črc 2014, 10:15

Zpět na