Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- m@rtinp
Příspěvek#710 » úte 20. kvě 2014, 08:18
dík, čteními jde celkem dobře.
1) ptal jsem se na konkrétní typ, třeba jestli někdo neprodává (možná jsem ve špatném tématu, v tom případě sorry)
2) standardně jsou skříně na dlouhé zbraně: část na zbraně a část na střelivo - ale už tam třeba nenajdeš část na krátké zbraně,,,jde mi prostě o nějakou kombinaci, jestli existuje,,,nebo si tam tu polici musím dovařit sám
1) ptal jsem se na konkrétní typ, třeba jestli někdo neprodává (možná jsem ve špatném tématu, v tom případě sorry)
2) standardně jsou skříně na dlouhé zbraně: část na zbraně a část na střelivo - ale už tam třeba nenajdeš část na krátké zbraně,,,jde mi prostě o nějakou kombinaci, jestli existuje,,,nebo si tam tu polici musím dovařit sám
- Steiner
- m@rtinp
- MM
Příspěvek#713 » sob 31. kvě 2014, 17:55
Zdravim,
riesim kotvenie trezoru do 10 zbrani (Safetronics ZSL 65ME) a zaujima ma kde presne sa da najst informacia o pozadovanej pevnosti ukotvenia. Samozrejme ze sa to snazim dat v ramci moznosti co najpevnejsie, ale tam kam ho chcem dat to do podlahy kotvit nemozem - je tam podlahove kurenie. Stena (obvodova) je z Porotherm-u. Pri pouziti 4x chemickej kotvy a M8 sroubovnice zasadenej 20cm hlboko by malo byt podla stavebnej firmy v pohode (= nutne vyburat stenu resp. sila bude taka ze roztrhne tehlu - teda 'tehloblok'), akurat by som sa nerad stretnut v pripade pruseru s tym ze to bolo 'nedostatocne'.
Takze - 338/2002 tvrdi :
§ 2 b)
... zvláštní uzamčené zařízení, které je neoddělitelně ukotveno do stěny, stropu nebo podlahy zhotovených z cihel, betonových panelů nebo obdobného stavebního materiálu a vybaveno zámkem s vysokou bezpečností zařazeným do třídy A podle České technické normy ČSN EN 1300 ...
Z coho vyplyvaju dve otazky :
1) Je Porotherm pokladany za material podobny tehle ? (z normalnych tehal sa snad uz ani nestavia a tu ide o obvodovu nosnu stenu, nie priecku)
2) kde konkretne je napisane co je to 'neoddelitelne' ? Jedine na co som narazil je CSN 1143-1 - ta ma najnizsiu bezpecnostnu triedu 0 (30/30 RU a 50kN kotvenie). O kotveni skrine / zvlastneho zariadenia / trezoru v suvislosti so skladovanim do 10 zbrani neviem najst nic.
Vdaka za info.
riesim kotvenie trezoru do 10 zbrani (Safetronics ZSL 65ME) a zaujima ma kde presne sa da najst informacia o pozadovanej pevnosti ukotvenia. Samozrejme ze sa to snazim dat v ramci moznosti co najpevnejsie, ale tam kam ho chcem dat to do podlahy kotvit nemozem - je tam podlahove kurenie. Stena (obvodova) je z Porotherm-u. Pri pouziti 4x chemickej kotvy a M8 sroubovnice zasadenej 20cm hlboko by malo byt podla stavebnej firmy v pohode (= nutne vyburat stenu resp. sila bude taka ze roztrhne tehlu - teda 'tehloblok'), akurat by som sa nerad stretnut v pripade pruseru s tym ze to bolo 'nedostatocne'.
Takze - 338/2002 tvrdi :
§ 2 b)
... zvláštní uzamčené zařízení, které je neoddělitelně ukotveno do stěny, stropu nebo podlahy zhotovených z cihel, betonových panelů nebo obdobného stavebního materiálu a vybaveno zámkem s vysokou bezpečností zařazeným do třídy A podle České technické normy ČSN EN 1300 ...
Z coho vyplyvaju dve otazky :
1) Je Porotherm pokladany za material podobny tehle ? (z normalnych tehal sa snad uz ani nestavia a tu ide o obvodovu nosnu stenu, nie priecku)
2) kde konkretne je napisane co je to 'neoddelitelne' ? Jedine na co som narazil je CSN 1143-1 - ta ma najnizsiu bezpecnostnu triedu 0 (30/30 RU a 50kN kotvenie). O kotveni skrine / zvlastneho zariadenia / trezoru v suvislosti so skladovanim do 10 zbrani neviem najst nic.
Vdaka za info.
- robokop
Příspěvek#714 » sob 31. kvě 2014, 22:46
Myslím, že to moc řešíš. Příklad: je kotvení do betonové stěny dostatečné? Je???? S pneumatickým kladivem ti dokážu opak. Není. Atd...
Takže, co by byl Porotherm jiného než cihla? Zákonodárce cihlou zcela jistě myslel i tyto "vzduchocihly". Jde jenom o to, abych já sám měl pocit, že jsem pro ukotvení udělal maximum. Tedy 20 cm dlouhá chemická kotva podle mě maximum je. Dal bych na stavaře.
Takže, co by byl Porotherm jiného než cihla? Zákonodárce cihlou zcela jistě myslel i tyto "vzduchocihly". Jde jenom o to, abych já sám měl pocit, že jsem pro ukotvení udělal maximum. Tedy 20 cm dlouhá chemická kotva podle mě maximum je. Dal bych na stavaře.
- MM
Příspěvek#715 » ned 1. čer 2014, 11:19
No, skor som riesil to, ze kde konkretne by sa dala najst presna definicia pre 'neoddelitelne ukotvene', ako asi vsetci vieme, vyklad a posudzovanie niecoho v pripade ze nie su konkretne dane hodnoty casto zavisi az na slovickareni
. Takze ten popis hranice odkedy je to postacujuce by som rad niekde vyhrabat.
Kazdopadne jednoducho oddelitelne to nebude, a aj s buracim kladivom to nejaky ten cas zaberie.

Kazdopadne jednoducho oddelitelne to nebude, a aj s buracim kladivom to nejaky ten cas zaberie.
- Piggy
Příspěvek#716 » ned 1. čer 2014, 15:00
Ja by som to videl jednoducho:
1. Neoddeliteľné ukotvenie je také, ktoré nemožno oddeliť bez zničenia kotvy/steny/trezora.
2. Odolnosť ukotvenia by mala byť +/- podobná ako tej skrine.
3. Porotherm je vo všetkých katalógoch výrobcov a predajcov uvádzaný ako tehla, takže pre mňa je to tehla.
4. Aj v prípade použitia klasickej tehly bude tá tehla najslabší článok reťaze.
1. Neoddeliteľné ukotvenie je také, ktoré nemožno oddeliť bez zničenia kotvy/steny/trezora.
2. Odolnosť ukotvenia by mala byť +/- podobná ako tej skrine.
3. Porotherm je vo všetkých katalógoch výrobcov a predajcov uvádzaný ako tehla, takže pre mňa je to tehla.
4. Aj v prípade použitia klasickej tehly bude tá tehla najslabší článok reťaze.
- MarK
Příspěvek#717 » stř 4. čer 2014, 12:02
m@rtinp píše:standardně jsou skříně na dlouhé zbraně: část na zbraně a část na střelivo - ale už tam třeba nenajdeš část na krátké zbraně,,,jde mi prostě o nějakou kombinaci, jestli existuje,,,nebo si tam tu polici musím dovařit sám
Kombinace existují, ale třeba v mém případě bylo řečeno, že pokud chci kombinaci, bude to o dva tisíce dražší. Takže jsem si koupil pár prken, šroubů atd. a z trezoru na deset zbraní vyndal půlku držáků a namísto toho namontoval poličky. Když to zvládne i takové panelákové nemehlo jako já, prakticky bez nářadí, tak to zmákne každý

Navíc si myslím, že to i vypadá trochu lépe, pěkně ve dřevě a se zelenými "koberečky"

- ladaj
Příspěvek#718 » stř 4. čer 2014, 12:18
Pokud nechceš vyrábět police, jsou jiná řešení. Dnes se dělají všelijaké háčky a klipy s neodymovými magnety, ty drží fakt fest (odhaduji až desítky kg při pověšení na "strop"), takže můžeš věšet klidně pistole v pouzdrech a to i třeba na dveře. Případně vyrobit něco jako kapsář.
- Mirasis
Příspěvek#719 » čtv 5. čer 2014, 21:55
JJ kombiky jsou jako například od SafeTronics - http://www.trezorynazbrane.cz/produkt/t ... 5DYJnd_vck
Jinak jak už bylo řečeno je někdy lepší si koupit větší trezor a krásně si jej upravit. Udělat do něj poličky, světlo a tak
Jinak jak už bylo řečeno je někdy lepší si koupit větší trezor a krásně si jej upravit. Udělat do něj poličky, světlo a tak

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí