Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

Biermann

Příspěvek#736 » čtv 24. črc 2014, 11:20

mikymoto píše:No nic proti, ale uplně nejlevnější elektronickej zámek bych teda nebral. "Tytrubko" je plný videí, jak otevřít levný elektronický sejf za pomocí rázů (paličkou, rukou, ..) - například TADY.
Navíc ty levnější sejfy váží kolikrát sotva 20 Kg, což nebudí zrovna extrovní důvěru (já vím, má se to kotvit ke stěně, ale i tak).

Ty videa na youtube se ale týkají necertifikovaných skříní z Baumaxu a spol. Pokud uvažuje o skříni s certifikátem, tak ta musí mít takový elektronický zámek, aby stále splňovala podmínky na 15 RU. Což se asi shodneme, že skříň se zámkem otevřitelným pomocí úderu brambory nesplní.

jhora

Příspěvek#737 » čtv 24. črc 2014, 12:40

Přesně na to sázím, že když bude mít certifikát aspoň 15RU, tak zamykání už nebude "fórové".

Přiznám se že se mi zamlouvá ta varianta "key keeper", pokud bych našel nějaký certifikovaný za únosnou cenu, aby to vyšlo lépe než trezor s elektronickým zámkem.

Mirasis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#738 » čtv 24. črc 2014, 13:26

Ahoj Všem,
jak jsem psal již v předešlých vláknech o trezorech, do kterých se dostanou malé děti, tak se nám podařilo natočit test trezorů !!! sledujte na Streamu v pořadu a A DOST !!! a nebo zde: https://www.facebook.com/poradadost

Serz

Příspěvek#739 » čtv 21. srp 2014, 19:41

Gimly

Příspěvek#740 » pát 22. srp 2014, 09:29

Pěkné to je, ale jestli mne oči neklamou, tak se to dá použít do max. 2 zbraní "vhodně zabezpečených". Jakmile by takový nábytek byl upraven aby odpovídal zákonu, alespoň pro uložení do 10 zbraní, tak do něj jdu s chutí. Jinak dobrá schovka na všelicos :)

Liberty

Příspěvek#741 » čtv 2. říj 2014, 07:57

Mam otazku..
Chci trezor na dlouhe i kratke zbrane, ale jeste nevim jaky tak, aby odpovidal normam. Bydlim v panelaku - Musi byt trezor ,,ukotven,, zavrtán do podlahy nebo může jen tak stát v předsíni? Muze byt problem s vahou v zavislosti na konstrukci budovy?(přeci jen váží kolem 100kg, chtel bych videt blazny co berou cely trezor ze 3 patra v panelaku kde neni vytah a spousta lidi kolem :)), pripadne mam k dispozici i sklep ale musel bych pozadat o povoleni k prestavbe dveri, jsou tam takove pofiderni dvere na petlici, hodi se tak k uskladneni stareho nabytku apod.

2. koukal jsem, že některé trezory mají u popisu napsáno že jsou certifikovány na určitý počet dlouhých zbraní, znamená to že ikdyž se tam budou vejít, nesmím překročit počet?

3. Doporučíte mi někdo trezory s dostupnou cenou a splnující nároky na cca. 5-7 dlouhych zbrani, nejlépe v praze? (nemam rad elektr. zamky, neverim jim)
díky.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#742 » čtv 2. říj 2014, 08:20

1. Ukotvení se řeší dle trezoru - v návodu se určitě uvádí, co je třeba udělat při instalaci, aby splňoval normu a zákon. Určitě bych kotvil. Váhu bych tolik neřešil - představ si, kolik váží taková plná knihovna. Ale záleží na tvém domu.

2. Splňují normu do určitého počtu zbraní - při překročení již nedodržuješ zákonné podmínky pro skladování zbraní.

Lynx

Příspěvek#743 » čtv 2. říj 2014, 09:30

Liberty píše:přeci jen váží kolem 100kg, chtel bych videt blazny co berou cely trezor ze 3 patra v panelaku kde neni vytah a spousta lidi kolem

Stokilovou skříň mi na místo dotáhli na rudlu a to po schodech, nemáme výtah. Když to obloží kartonem a bublinkovou fólií, aby to vypadalo na oficiální přesun, pochybuju, že by se o to kdokoli ze sousedů zajímal - a možná nejen v Praze.

fixfokus

Příspěvek#744 » čtv 2. říj 2014, 10:01

Trezor musí být ukotven, jinak není splněn požadavek na dostatečné zabezpečení!

Jinak, můj favorit by byl tenhle: http://www.adsafe.cz/produkt/trezory-na ... axi-5-m-k/ , má oddíl na 3 dlouhé a přihrádky na krátké, střelivo a nějaké písemnosti.

kabr

Příspěvek#745 » čtv 2. říj 2014, 11:28

Budu se opakovat - trezor nebo schránka, které mají certifikát nemusí být ukotveny (pokud to není uvedeno přímo v návodu jak píše MarK - tedy kotvení je součástí certifikátu). Ukotveno vždy musí být "zvláštní uzamčené zařízení".

fixfokus

Příspěvek#746 » čtv 2. říj 2014, 11:33

Pravda, řekli mi to když jsem kupoval svůj trezor (malý, lehký, na 4 krátké). Ten se odnese jako nic. Ale stejně bych to ukotvil, i kdyby to návod nepožadoval. V paneláku je to hračka.

smajlik

Příspěvek#747 » čtv 2. říj 2014, 20:00

Mohl bych poprosit o tip na trezor do paneláku? Tak na 3-4 krátké a střelivo. Aby byl certifikovaný a v případě krádeže (což nepředpokládám), bych mohl být v klidu. I před dětmi v klidu. Děti sou horší jak zloději :mrgreen: .

Děkuji

Liberty

Příspěvek#748 » pát 3. říj 2014, 08:53

díky za rady

Lynx

Příspěvek#749 » pát 3. říj 2014, 16:26

Mimochodem, mám skříň WSA 9 KOMBI. Těžko můžu hodnotit kvalitu materiálu, ani zámek jsem zatím planžetami neotevřel :)
Ale mám jeden postřeh, který se týká i některých dalších: nevím, proč se panty dělají u polic, nejspíš proto, aby se do těchto polic ztížil přístup. Pokud do police ukládám něco rozměrnějšího, musím dveře otevřít úplně. Kdybych skříň kupoval dnes a pokud by existovala, volil bych takovou, která má police na opačné straně než panty.

Shras

Příspěvek#750 » pát 3. říj 2014, 20:02

pokud bych si nechal udelat ukotveni od Adsafe . jak to pak probiha? planuju na vanoce koupit http://www.adsafe.cz/produkt/trezory-na-dlouhe-zbrane/T04711/rottner-skrin-na-pet-zbrani-tonga-5

Zpět na