Nákupní povolení
- Carloss
- pelanj
- Farock
Příspěvek#380 » stř 1. říj 2014, 08:10
Carloss píše:Sri... ale je dobré mít nějaký povědomí tak říkajíc předem...A před pokládáním otázek číst a třídit si informace. Ne jen hltat informace bez utřiďování si poznatků. Zkrátka více myslet... přemýšlet...
Tak něco málo mám ale radši se zeptám jak to chodí v praxi protože od papíru se to občas liší. Není nad to když si to člověk zkusí na vlastní kůži ale je lepší se připravit kdyby to mělo dopadnout jinak než předpokládám ze to dopadne.

- robokop
Příspěvek#381 » stř 1. říj 2014, 08:21
Ale zjednodušeně. Na různých místech to může fungovat různě. Nejlépe se zeptat sličné policistky. Já se v Brně zeptal a paní mi pěkně odpověděla, že NP můžu předložit ke schválení až po vydání ZP, ale zato mi ho schválí na počkání. A tak to také bylo. (napsal jsem do něj "pistole samonabíjecí"). Nic víc.
- MM
Příspěvek#384 » stř 1. říj 2014, 09:18
Jasne, ale ocividne to niektorym nestaci
. Pridat k tomu vyplneny formular (alebo niekolko variant) s vykladom by bolo mozno nazornejsie. Niektori ludia su holt vizualne typy. Na druhu stranu - chapem ze je niekto zmateny ked tam ide prvy krat a napr. mu strcia stary formular (sa mi stalo 2 tyzdne dozadu).

- Carloss
Příspěvek#385 » stř 1. říj 2014, 09:23
Formik se třemi vyplňovacími poly a jedním zaškrtávacím... no... nic.. mlčím... Jinak třeba v soukalce jsou způsoby vyplnění před kanclem vyvěšený na nástěnce. A nakonec jsou někde ke stažení vyplňovací PDF, daj se uložit. Tak jsem si to udělal já, že jsem si to předvyplnil, uložil. Už jen dovyplním datum a asitak jednu položku a tradá na služebnu. Joooo... to takový daňový přiznání... k tomu aby člověk měl min Bc. a 40 hodin školení...
- sided
Příspěvek#386 » stř 1. říj 2014, 09:23
Ano, je to tady a nepomáhá to. Stejné dotazy se objevují každých pár stránek a následují stejné odpovědi od stejných lidí
Prostě je pro většinu jednodušší se zeptat znova než přečíst co už bylo napsáno. Nejde jen o tohle vlákno ale třeba i čištění, výběr první zbraně, průběh zkoušky,..... Je to server primárně pro nováčky a podle toho to prostě vypadá. Jen se snažíme udržet podobné dotazy v patřičných vláknech.
Pozitivní vývoj vidím v tom že dost lidí kteří tu před časem sami řešili podobné "ptákoviny" a byli schopni popsat dvě stránky nadšenými výkřiky o prvních 50ti ranách z čerstvě koupené ošoupané Čízy získalo postupně praxi. Teď erudovaně odpovídají na dotazy se kterými se kdysi trápili sami.
A stačí s OT, držme se tématu prosím.

Pozitivní vývoj vidím v tom že dost lidí kteří tu před časem sami řešili podobné "ptákoviny" a byli schopni popsat dvě stránky nadšenými výkřiky o prvních 50ti ranách z čerstvě koupené ošoupané Čízy získalo postupně praxi. Teď erudovaně odpovídají na dotazy se kterými se kdysi trápili sami.

A stačí s OT, držme se tématu prosím.
- Pupak
- MarK
Příspěvek#389 » ned 5. říj 2014, 17:38
Nevím, jak by to mělo být jasnější:
Nákup nebo prodej palné zbraně
Nákup nebo prodej palné zbraně
Platnost nákupního povolení je 1 rok od jeho vydání a platí na nákup pouze jedné zbraně. Povolení neodevzdávejte prodávajícímu, ale vezměte si ho opět s sebou a doma uschovejte. Některé policejní služebny ale vyžadují, aby jim držitel ZP při registraci nově nabyté zbraně vrátil originál nákupního povolení – v takovém případě vám doporučujeme, abyste si nákupní povolení předem okopírovali a archivovali alespoň tuto kopii.
- Steiner
Příspěvek#390 » ned 5. říj 2014, 19:14
Ad absurdum k prodejci žádný nakupní povolení nosit vůbec nemusíš, jen ukážeš zbrojní průkaz, on v registru zbraní uvidí všechny tvoje vydaná platná a nevyužitá nakupní povolení, pokud je jich tam víc na stejný typ zbraně tak mu řekneš který má použít a je to - jakmile tam vyznačí že ti na to prodal zbraň, tak se v systému nastaví jako využité a u jinýho prodejce už ho nepoužiješ. Na PČR ti asi vezmou originál, abys ho nemohl použít na nákup zbraně mezi držiteli ZP.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí