Pistole na záchodě
Co jinam nepatří...
- ladaj
Příspěvek#16 » pát 13. lis 2015, 16:12
Na základě zkušenosti jedné osoby z okolí se vyvarujte zejména odložení někam za sebe (na okno apod), dřív nebo později zbraň zaručeně zapomenete (v daném případě nebyl nálezce vyloženě cizí, zato pacifista...). Naopak jako ideální, alespoň v případech čisté podlahy a normálních dveří, bude položení před sebe.
- ravo001
Příspěvek#18 » pát 13. lis 2015, 17:42
Nechat v pouzdře, v každým spolehlivým pouzdře by zbraň měla držet a nevypadávat. Pokud vypadává tak se zamyslet nad výměnou pouzdra....mohou vzniknout další nebezpečné situace i jindy (obecně jakýkoliv jiný pád nebo prudký pohyb...schody, běh, skok, seskok atd atd.).
A pak jen při sundávání kalhot dávat pozor a dělat to pomalu případně přidržet celý pouzdro, aby s sebou nešvihla tvrdě o kachle, když je pásek povolený. Při oblékání udělat inverzní pohyb
P.S. - jinak samozřejmě super téma, jako dlouho už ne...jsem zvědavej kdy někdo napíše zkušenost s nedobrovolným koupání zbraně v míse
A pak jen při sundávání kalhot dávat pozor a dělat to pomalu případně přidržet celý pouzdro, aby s sebou nešvihla tvrdě o kachle, když je pásek povolený. Při oblékání udělat inverzní pohyb
P.S. - jinak samozřejmě super téma, jako dlouho už ne...jsem zvědavej kdy někdo napíše zkušenost s nedobrovolným koupání zbraně v míse
- pajapety
Příspěvek#20 » pát 13. lis 2015, 19:22
@ravo: ono nejde ani o to, ze by zbran vypadla z pouzdra, ale spis o to, ze si rozepnes opasek, sednes si a pouzdro i se zbrani leti diky sve vaze dolu na kachle a pada do toho vseho bordelu, co na techto mystech byva. Stavalo se mi to hlavne u vnejsich pouzder. Vnitrni hybrid drzi na kalhotach celkem dobre i kdyz si uplne rozepnu opasek...
- Lynx
- Grasel
Příspěvek#25 » sob 14. lis 2015, 14:12
Jednou jsem četl příspěvek kolegy, kterému na oné místnosti vypadla z pozdra naštěknutá (tuším že CZ 70) a krásně tam napsal že ,, to ticho bylo ohlušující" 
Jinak mě se tohle ještě nepovedlo, aby mi při sundání kalhot vypadla pistole... Na nošení střídám dvě pouzdra od Dasty, vnitřní a vnější - v tom vnitřním sedí díky natvarování tak, že se nemůže sama ,,vyklopit" a ve vnějším je přez kohout pásek zapínaný u těla na druk a z toho vypadnout nemůže zcela jistě. Takže tyto případy spíš vidím na špatně zvolené pouzdro k té které pistoli.
Ale teda pobaví to tohle číst, ne že ne
Jinak mě se tohle ještě nepovedlo, aby mi při sundání kalhot vypadla pistole... Na nošení střídám dvě pouzdra od Dasty, vnitřní a vnější - v tom vnitřním sedí díky natvarování tak, že se nemůže sama ,,vyklopit" a ve vnějším je přez kohout pásek zapínaný u těla na druk a z toho vypadnout nemůže zcela jistě. Takže tyto případy spíš vidím na špatně zvolené pouzdro k té které pistoli.
Ale teda pobaví to tohle číst, ne že ne
- misch
Příspěvek#27 » ned 15. lis 2015, 20:43
misch píše:[quote="ladaj"]Na základě zkušenosti jedné osoby z okolí se vyvarujte zejména odložení někam za sebe (na okno apod), dřív nebo později zbraň zaručeně zapomenete (v daném případě nebyl nálezce vyloženě cizí, zato pacifista...). Naopak jako ideální, alespoň v případech čisté podlahy a normálních dveří, bude položení před sebe.
Ladaj: potvrzuju, stalo se mi to nedávno v práci. Odložil jsem si pistoli na kachličkový výstupek nad hajzlíkem, a krve by se ve mě nedořezal o 3 minuty později, kdy jsem si už mimo WC uvědomil že mám pod loktem nějak prázdno. Uff, naštěstí tam mezitím nikdo nešel. Pro mě obrovské ponaučení: nikdy zbraň neodkládat, protože roztržitost je svinstvo!
Jinak jen upřesnění: mám IWB Dastu, a drží výborně, nikdy mi z ní pistole nevyklouzla. Ale stahuje sebou celé kalhoty, a to je důvod proč jsem se naučil (a teď zase velice dobře
odnaučil) z ní zbraň vytahovat.
Odesláno z mobilu[/quote]
- franta599
- Carloss
Příspěvek#30 » ned 15. lis 2015, 22:52
Já nosím pouzdro s pádlem. Takže se sundání prakticky nevyhnu... Ale zase nevyndavám zbraň z pouzdra. Přecijen po oblečení kalhot je potřeba pouzdro s pistolí vždy řádně umístit... Kam s ním během úkonu taky dycky přemýšlím... Takže tu sbírám zkušenosti, nápady...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí