Petice

Boudy

Příspěvek#16 » čtv 19. lis 2015, 11:48

no, můj podpis tam už samozřejmě je, ale bojím se, zda to není málo ... přispívám i GUN LEX, protože mi není moje rodina lhostejná ... bohužel daněmi nechtíc přispívám i těm poblázněným, co si myslí, že zabíjí zbraně a ne lidé s pokrouceným myšlením, kteří na legálnost séřou ...

Style

Příspěvek#17 » čtv 19. lis 2015, 17:48

Boudy: Bojím se také že je to málo, ale jaké máme jiné možnosti ? Když budu optimista, tak při dostatečné podpoře takové petice je alespoň šance že bude brán názor občanů v úvahu. Sice když to píšu říkám si to jsi ale hodně optimista, ale za pokus a podporu to stojí. LEX má taky mojí podporu a pokud někoho napadá ještě další možnost co dělat pro podporu rád se připojím.

radimnet

Příspěvek#18 » čtv 19. lis 2015, 18:23

Nebojte se chlapi nesmíme to vzdát předem, podepište petici i ve vedlejším vlákně a pořádně si přečtěte co jsem k tomu napsal !

hugofalfar

Příspěvek#19 » čtv 19. lis 2015, 20:26

Na Gunlex foru padla výzva, abychom psali českým europoslancům (byly tam i mailové adresy) nevím sice, jak se takový dopis europoslanci píše, ale zplodil jsem toto: Dobrý den pane europoslanče (paní europoslankyně),
Se znepokojením jsem si přečetl návrh evropské komise ze dne 18.11.2015 na zpřísnění kontroly zbraní, který má mimo jiné veškeré samonabíjecí zbraně vzniklé přestavbou ze samočinných , či zbraně vzhledem podobné vojenským zbraním i znehodnocené zbraně převést do kategorie A, čili zakázaných zbraní. Stejně tak plynovky, akustické zbraně a repliky zbraní se mají přesunout do kategorie C, čili zbraní na zbrojní průkaz.
To všechno se má dít ve jménu ochrany občanů EU před terorismem, což je sice chvályhodná snaha, ale uniká mi souvislost mezi sebráním zbraní zákona dbalým občanům (kteří své zbraně používají ke sportovní nebo hobby střelbě) a ochranou před terorismem. Pokud je mi známo, mezi teroristy nebyl ani jeden držitel řádně získaného zbrojního průkazu a nikdo z nich nepoužil legálně nabytou střelbyschopnou zbraň. Argument, že si pachatelé vyrobili střelbyschopné zbraně ze zbraní znehodnocených, je slabý. Stejně tak by se mohl zakázat prodej cukru, protože se z něj dá lehce vyrobit výbušnina.
V době, kdy podle oficiálních statistik na jednu legálně drženou zbraň připadají tři nelegálně držené, je snaha sebrat lidem pouze ty legálně držené zbraně směšná. Celý záležitost budí dojem, že zde se neusiluje o zvýšení bezpečnosti občanů EU, ale o omezování občanských práv občanů EU. Dnes to budou samonabíjecí pušky, zítra pistole, pozítří vzduchovky a skončíme u toho, že při nákupu výbavy kuchyně se budeme muset prokazovat platnými psychotesty, výpisem z rejstříku trestů a kladným stanoviskem uličního výboru.
Vy jako zástupce ČR (a tedy i můj zástupce) máte možnost v europarlamentu ovlivnit podobu zákonů. Ve jménu zdravého rozumu vás žádám, abyste této připravované směrnici v europarlamentu při hlasování vystavili stopku.

Pokud jste dočetli až sem, pak vám děkuji za vaši pozornost.
S pozdravem,
Radoslav T.....

Pokud si myslíte, že není špatný nápad jim napsat, tak do toho. Určitě budete mít i lepší argumenty než já a zaujmete je, aby se svým postojem k věci zamysleli. :mrgreen:

Style

Příspěvek#20 » čtv 19. lis 2015, 21:51

Jo napsat přímo poslancům stoji za pokus. Zkusím taky něco napsat. Jen bych doplnil že se jedná o návrh IP-15-6110 aby věděli k čemu se vlastně vyjadřuješ. Dovedu si dost dobře představit že o tom někteří euro poslanci uslyší prvně.

radimnet

Příspěvek#21 » čtv 19. lis 2015, 22:04

Chlapi dejte něco dohromady já nikdy nebyl dobrý na slohové práce ale zase se postarám aby to odeslalo ze svých mailů co nejvíc lidí.
Už teď jsem zalarmoval hodně lidí na petici, jak střelce tak i nestřelce kterých je mnohem více. Lidi co nikdy neholdovaly zbraním tak je tohle pěkně namíchlo, takže nestřelci taky sympatizují i když to nevidíme.

Rough boy

Příspěvek#22 » pát 20. lis 2015, 08:07

Posouvám nahoru, už se to tu začíná množit odkazy na stejnou petici.
Style: Co upravit název vlákna na" Petice - odkaz na 1. straně vlákna" nebo tak něco?

Style

Příspěvek#23 » pát 20. lis 2015, 13:02

Rough boy: No možná dobrý nápad, ale změnu názvu vlákna může asi jen admin. Nebo to nevidím. Tak budu spoléhat že všem dojde že link na ní se najde na prvním postu. Možná by to chtělo jí jen chvíli udržovat nahoře třeba tím že postnu "podepsáno" tím se zabrání tomu abychom jí stále znovuobjevovali v nových vláknech.

Rough boy

Příspěvek#24 » pát 20. lis 2015, 13:10

Nojo, nejde...tak jsem to alespoň dal do předmětu. Ten by se měl při odpovědi kopírovat.
EDIT: tak tenn se prozměnu nezobrazuje :lol:
Nic, kdo chce, najde sobě....

Style

Příspěvek#25 » pát 20. lis 2015, 16:24

Sesmolil jsem také dopis Europoslancům, Pokud chcete klidně kopírujte či upravujte.

Vážená paní poslankyně / Vážený pane poslanče Evropského parlamentu, 

Evropská komise navrhla ve směrnici EU IP-15-6110 z 18.11. 2015 zpřísnění přístupu ke zbraním na území EU. Jako očan souhlasím a podporuji aktivity omezující ilegální obchod se zbraněmi a přístup k nim.

Současně však jako zákona dbalý občan odmítám zpřísnění přístupu k legálním zbraním pro střeleckou veřejnost. Které se směrnice rovněž týká.

Nejsou žádné indície že by při teroristických útocích byly použity legálně držené střelné zbraně. Proč by tedy legální vlastníci zbraní, měli být omezování ve svých právech. Saoučasná legislativa legálního držení zbraní je nastavena dostatečně přísně a statistiky dokazují že užití legálně držené zbraně k trestné činnosti je jev velice ojedinělý. A není znám žádný příklad kdy by v moderní době byla použita k teroristickému útoku legálně držená zbraň.

Přesto se nově zaváděná omezení dotknou legálních držitelů, neboť právě ono jsou zákona dbalými občany. Teroristé z podstaty věci samozřejmě zákonné normy ingnorují a v podstatě nadále budou získávat zbraně nelegální cestou.

Vážený pane poslanče / paní poslankyně
žádám vás o angažovanost v této věci

Zabraňte prosím úplnému zákazu, respektive přeřazení do kategorie A, samonabíjecích zbraní, které vznikli úpravou ze zbranní samočiných.

Zabraňte prosím úplnému zákazu, respektive přeřazení do kategorie A, zbraním majícím vzhled zbraní automatických. Neboť to jsou v podstatě všechny. Zbraň vypadá jako zbraň a rozlišovat podle vzhledu skutečně není směrodatným údajem pro posouzení rizika.

Omezení držení zbraní omezuje naše práva na provozování sportovní a zájmové činnosti. Na ochranu života, zdrvaí a majetku. A rovněž nám způsobí značné finanční ztráty pokud naše legálně nakoupené zbraně budeme muset likvidovat či odevzdat. A to vše aniž by to jakkoliv zlepšilo situaci s nelegálním obchodem se zbraněmí, které pak bohužel působí jako samoúčelné omezování naší svobody.

Vkládám ve vás důvěru věřím že podpoříte zájmy střelecké veřejnosti a zvítězí zdravý rozum který nepřipustí populismus poškozující legální držitele zbraní.

S pozdravem,

…............

Seznam a emaily Europoslanců se dají najít zde: http://www.europarl.europa.eu/meps/cs/search.html

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#26 » pát 20. lis 2015, 17:13

Článek k tématu, bohužel v němčině:
http://www.fwr.de/was-gibt-es-neues/new ... linie-vor/

Style

Příspěvek#27 » pát 20. lis 2015, 17:30

Němčinou moc nevládnu, ale naštěstí je to snadno pochopitelné i přes google translator. Vcelku mě těší fakt že i v Německu, kde mají už beztak mnohem striktnější zbraňové zákony jsou proti dalšímu utahování šroubů. Argumenty používají v podstatě shodné jako u nás a velikostí by mohli vytvořit dost silný tlak že ona směrnice neprojde.

Wotikotas

Příspěvek#28 » pát 20. lis 2015, 18:01

Stránky Evropského parlamentu jsou jaksi mimo provoz, alepoň se nemůžu dostat vůbec na seznam těch poslanců a jejich emailů...

Dovolil jsem si prohnat ten dopis skrze kontrolu pravopisu a vychytat překlepy a hrubky, protože být za negramotu by se nemuselo jevit dobře...

Tady to je:

Kód: Vybrat vše

Vážená paní poslankyně / Vážený pane poslanče Evropského parlamentu, 

Evropská komise navrhla ve směrnici EU IP-15-6110 z 18. 11. 2015 zpřísnění přístupu ke zbraním na území EU.
Jako občan nesouhlasím s touto směrnicí, ačkoli podporuji aktivity omezující ilegální obchod se zbraněmi a přístup k nim.

Současně však jako zákona dbalý občan odmítám zpřísnění přístupu k legálním zbraním pro střeleckou veřejnost, které se směrnice rovněž týká.

Nejsou žádné indicie, které by poukazovaly na to, že by při teroristických útocích byly použity legálně držené střelné zbraně. Proč by tedy legální vlastníci zbraní, měli být omezování ve svých právech? Současná legislativa zabývající se zbraněmi je nastavena dostatečně přísně a statistiky dokazují, že užití legálně držené zbraně k trestné činnosti je jev velice ojedinělý. A není znám žádný příklad, kdy by v moderní době byla použita k teroristickému útoku legálně držená zbraň!

Přesto se nově zaváděná omezení dotknou výhradně legálních držitelů, neboť právě oni jsou zákona dbalými občany. Teroristé z podstaty věci samozřejmě zákonné normy ignorují a v podstatě nadále budou získávat zbraně nelegální cestou.

Vážený pane poslanče / paní poslankyně
žádám vás o angažovanost v této věci.

Zabraňte, prosím, úplnému zákazu, respektive přeřazení do kategorie A, samonabíjecích zbraní, které vznikli úpravou ze zbraní samočinných.

Zabraňte, prosím, úplnému zákazu, respektive přeřazení do kategorie A, zbraním majícím vzhled zbraní automatických. Neboť to jsou v podstatě všechny. Zbraň vypadá jako zbraň a rozlišovat podle vzhledu skutečně není směrodatným údajem pro posouzení rizika. Riziko neplyne z funkce zbraně, ale z povahy člověka. A teroristu zákony jak známo nezajímají.

Ve zkratce řečeno, zabraňte, aby tato směrnice vešla vůbec v platnost. Následkem toho by byla porušena zcela jistě Základní listina práv a svobod, jelikož by došlo ke konfiskaci zbraní legálně nabytých.

Omezení držení zbraní výrazně potlačuje naše práva na provozování sportovní a zájmové činnosti. Na ochranu života, zdraví a majetku. A rovněž nám způsobí značné finanční ztráty, pokud naše legálně nakoupené zbraně budeme muset nechat zlikvidovat či odevzdat. A to vše aniž by to jakkoliv zlepšilo situaci s nelegálním obchodem se zbraněmi, které pak bohužel působí jako samoúčelné omezování naší svobody.

Vkládám ve vás důvěru a věřím, že podpoříte zájmy střelecké veřejnosti a zvítězí zdravý rozum, který nepřipustí populismus poškozující legální držitele zbraní.

S pozdravem,

Style

Příspěvek#29 » pát 20. lis 2015, 18:22

Wotikotas: super, díky za korekturu.

Wotikotas

Příspěvek#30 » pát 20. lis 2015, 18:48

Jsou tam ještě nějaké drobné chyby, každopádně kdyby se někomu podařilo sem dát seznam 21 europoslanců (EMAILŮ) + eurokomisařky za ČR, bylo by snažší jim to poslat. Stránky EP jsou zřejmě pod útokem hackrů, protože to není možné vyhledat.

Zpět na