Senior, který na zastávce ubodal muže, dostal osm let

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
pidibi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » čtv 15. črc 2010, 18:55

http://brno.idnes.cz/senior-ktery-na-za ... zpravy_dmk

cim dal vic me to pripomina sebeobranu, uvidime v dalsich stanich

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » čtv 15. črc 2010, 19:24

"Společnost, se kterou se Miškech dostal do rozepře, byla pod vlivem alkoholu, hlučela a napadla důchodce, takže měl obavy o vlastní život a bránil se," řekla Zoubková. "Byl si však vědom důsledků svého jednání," dodala soudkyně.

Tenhle výrok soudkyně naprosto nechápu, tím spíš když k tomu dodá, že "obžalovaný jistě nejednal v úmyslu někoho zabít."

Takže oprávněně měl strach o svůj život a ve své obraně nejednal s úmyslem zabití. No není to ukázkový případ nutné obrany?

Nelíbí se mi na tom akorát to nalezení "obránce?/útočníka?" až po dvou dnech...

pidibi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » čtv 15. črc 2010, 19:27

presne tohleme taky dostalo, na zaklade toho to musi vyssi instance zrusit/vratit
jen me je lito toho pana, ale zase je to vojak, vojak se postara, vojak ma
lepsi nez byt uskrcenej

jomekabi

Příspěvek#4 » čtv 15. črc 2010, 23:30

V tomto pripade bych se radeji zdrzel usudku. Nekde (snad v televizi?) jsem pochytil, ze pobodal i muze, ktery mu sel na pomoc. :?

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » pát 16. črc 2010, 09:51

jj souhlas s jomekabim, taky jsem to postřehl, že pobodal několik lidí a bohužel ten mrtví byl paradoxně člověk co mu šel napomoc, ale pán v návalu adrenalinu omylem bodl i jeho protože se pohyboval směrem k němu a ten to jako jediný nepřežil.
Mě taky dostal výrok:"Byl si však vědom důsledků svého jednání". Nevim jak vy, ale když budu nucen k obraně použít nůž či střelnou zbraň, tak asi nebudu očekávat, že po zásahu se kulka odrazí. Pokud bych si při obraně zbraní nebyl vědom důsledku jejího použití, asi bych ji ani neměl. Opět inteligentní výroky zástupců zákona, které prakticky v konečném efektu potvrzují KN a NO :o :o

pidibi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » pát 16. črc 2010, 18:12

ja se taky zdrzuju usudku, nebyl jsem tam, ale pokud soudkyne uznala v jedne vete ze to je nutna obrana a zaroven ze diky tomu ze si byl vedom jednani ho odsuzuje tak to je to co se mi nelibi
jinak videno z pohledu - utoci na me chlap, skrit me, nemam kyslik, sahnu po klicich, nahmatnu nuz bodnu, de na me druhej bodnu je to nutna obrana :)

Poradce02

Příspěvek#7 » pát 16. črc 2010, 19:56

Mě by zajímalo jak by to posoudila soudkyně kdyby to byla sama ona koho tam škrtili, nebo její syn a stalo se to co se stalo??

Zpět na