Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- Jakukin1
- paza
Příspěvek#1502 » úte 17. led 2017, 12:37
No a není možno to dle uvedeného zvláštního předpisu aplikovat na §2 bod b), vždyť vyrobený trezor by šlo nazvat jako "zvláštní uzamčené zařízení" a bude-li vybaven předepsaným zámkovým systémem a správně ukotven, tak by to splňovalo požadované:
Technické požadavky pro zabezpečení přechovávaných zbraní
§ 2
Za technicky způsobilé se pro účely zabezpečení uschovaných, uložených nebo uskladněných zbraní považují
.....
b) zvláštní uzamčené zařízení, které je neoddělitelně ukotveno do stěny, stropu nebo podlahy zhotovených z cihel, betonových panelů nebo obdobného stavebního materiálu a vybaveno zámkem s vysokou bezpečností zařazeným do třídy A podle České technické normy ČSN EN 1300, ......
Technické požadavky pro zabezpečení přechovávaných zbraní
§ 2
Za technicky způsobilé se pro účely zabezpečení uschovaných, uložených nebo uskladněných zbraní považují
.....
b) zvláštní uzamčené zařízení, které je neoddělitelně ukotveno do stěny, stropu nebo podlahy zhotovených z cihel, betonových panelů nebo obdobného stavebního materiálu a vybaveno zámkem s vysokou bezpečností zařazeným do třídy A podle České technické normy ČSN EN 1300, ......
- Sam Jr.
Příspěvek#1503 » stř 1. úno 2017, 16:44
prolízám nabídky skříní na zbraně a tohle mě teda zaujalo, tak si představuju stylový uložení svých miláčků
až teda na tu cenu hehe
https://www.adsafe.cz/produkt/ohnivzdor ... JIBX3-NByE

https://www.adsafe.cz/produkt/ohnivzdor ... JIBX3-NByE
- cipis
Příspěvek#1504 » stř 1. úno 2017, 19:37
paza, kdysi tu proběhla debata, že se "zvláštním uzamčeným zařízením" myslí něco, čím "přivážeš" pušku ke zdi např. Já jsem teda zastáncem toho, co píšeš, klidně zabetonovaný svařenec a dokoupený cert. zámek A za 650 Kč ... Otázka je, jestli pod to spadají panty atd.
- paza
Příspěvek#1505 » stř 1. úno 2017, 20:03
No pochopitelně narazíme na platné předpisy, certifikát je prostě požadovaná náležitost, nicméně si myslím, že pokud někdo má možnosti a pokud je šikovný a má fištróna, tak může vytvořit trezor, na kterém si zloděj vyláme zuby. Hlavně to bude atyp, který může mít záludný zámkový systém.
- Jinova
Příspěvek#1506 » pát 3. úno 2017, 15:05
Sam Jr. píše:prolízám nabídky skříní na zbraně a tohle mě teda zaujalo, tak si představuju stylový uložení svých miláčkůaž teda na tu cenu hehe
Ehm, kapacita zbraní 28 ks a v ČR vhodný na uložení dvou kusů

Platíte jen za dopravu z Ameriky a zbytek je design. Takové ozdobné plechy s nýty Vám udělá šikovný zámečník za stokoruny.
Jediné co je tu extra je vypolstrování kůží, jinak více českých výrobců má v nabídce srovnatelný nebo i lepší model.
- Milanos
Příspěvek#1507 » pon 13. úno 2017, 19:09
Zdravím pánové,
chtěl jsem se optat jak to tedy vyřešit zda koupit ověřený WSA 5 od wico zařazen do tř. S1 +15ru a zámek Vds-1.
Nebo ZJ 5 zařazen do tř. Z-2 zámkem tř. A cena plus 2500-3000 oproti wico.
Jde mi o to zda se nezpřísní pravidla na uložení zbraní a to by to wico už asi určitě neprošlo.
Bude v tom uloženo 2x dlouhá a 1x krátká.
Jde mi o to zda vzít to wico ukotvit a prdět na to a ušetřené peníze prostřílet nebo raději vzít ten ZJ 5 a mít možná do budoucna klid.
Každopádně v domě je ještě alarm GSM s magnety na dveřích plus pohyb čidlo a pracuju 2km od domu takže jsem do 5-10min doma pokud spustí alarm.
Za názory předem děkuji.
chtěl jsem se optat jak to tedy vyřešit zda koupit ověřený WSA 5 od wico zařazen do tř. S1 +15ru a zámek Vds-1.
Nebo ZJ 5 zařazen do tř. Z-2 zámkem tř. A cena plus 2500-3000 oproti wico.
Jde mi o to zda se nezpřísní pravidla na uložení zbraní a to by to wico už asi určitě neprošlo.
Bude v tom uloženo 2x dlouhá a 1x krátká.
Jde mi o to zda vzít to wico ukotvit a prdět na to a ušetřené peníze prostřílet nebo raději vzít ten ZJ 5 a mít možná do budoucna klid.
Každopádně v domě je ještě alarm GSM s magnety na dveřích plus pohyb čidlo a pracuju 2km od domu takže jsem do 5-10min doma pokud spustí alarm.
Za názory předem děkuji.
-
kolemjdoucí - Příspěvky: 895
- kolemjdoucí
- jhora
Příspěvek#1510 » úte 14. úno 2017, 07:55
Mám WSA-9 a je to obří potvora. Pochybuju, že by se zpřísňovala pravidla pro skříně jako takové, tohle zcela očividně stačí proti běžnému chmatákovi (a profík co jde cíleně po trezoru se dostane nakonec do všeho). Jak říká kolemjdoucí, možná nás jen donutí skladovat střelivo odděleně v certifikované skříni, to by nějakou přidanou hodnotu (ve smyslu o trochu vyššího zabezpečení) mělo. Ale ani takové snahy jsem nikde nezaznamenal.
- JardaB
Příspěvek#1511 » úte 14. úno 2017, 08:56
Jaky smysl by melo oddelene skladovani streliva? To si prece kazdy muze prinest, dostupnost je proti zbranim radove jednodussi. Taky uplne nechapu nutnost mit v trezoru vybite zbrane - pokud to mam na domaci obranu, je to dalsi zdrzeni po otevreni trezoru... Jedine snad kvuli pozaru.
- jhora
-
kolemjdoucí - Příspěvky: 895
- kolemjdoucí
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa