Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

Jakukin1

Příspěvek#1501 » úte 17. led 2017, 12:26

Díky ;) Beru to tak, že nemá cenu to nikomu dělat když s tím přijde, ale pro svojí potřebu (na zbraně mám), na ty doklady možná časem něco spáchám.. Nebo ke všem certifikátům co máme jako firma (ISO, TUV, kolejová vozidla, tlaky atd atd.) dodělám i na trezory :lol: :lol:

paza

Příspěvek#1502 » úte 17. led 2017, 12:37

No a není možno to dle uvedeného zvláštního předpisu aplikovat na §2 bod b), vždyť vyrobený trezor by šlo nazvat jako "zvláštní uzamčené zařízení" a bude-li vybaven předepsaným zámkovým systémem a správně ukotven, tak by to splňovalo požadované:

Technické požadavky pro zabezpečení přechovávaných zbraní

§ 2

Za technicky způsobilé se pro účely zabezpečení uschovaných, uložených nebo uskladněných zbraní považují
.....
b) zvláštní uzamčené zařízení, které je neoddělitelně ukotveno do stěny, stropu nebo podlahy zhotovených z cihel, betonových panelů nebo obdobného stavebního materiálu a vybaveno zámkem s vysokou bezpečností zařazeným do třídy A podle České technické normy ČSN EN 1300, ......

Sam Jr.

Příspěvek#1503 » stř 1. úno 2017, 16:44

prolízám nabídky skříní na zbraně a tohle mě teda zaujalo, tak si představuju stylový uložení svých miláčků :) až teda na tu cenu hehe
https://www.adsafe.cz/produkt/ohnivzdor ... JIBX3-NByE

cipis

Příspěvek#1504 » stř 1. úno 2017, 19:37

paza, kdysi tu proběhla debata, že se "zvláštním uzamčeným zařízením" myslí něco, čím "přivážeš" pušku ke zdi např. Já jsem teda zastáncem toho, co píšeš, klidně zabetonovaný svařenec a dokoupený cert. zámek A za 650 Kč ... Otázka je, jestli pod to spadají panty atd.

paza

Příspěvek#1505 » stř 1. úno 2017, 20:03

No pochopitelně narazíme na platné předpisy, certifikát je prostě požadovaná náležitost, nicméně si myslím, že pokud někdo má možnosti a pokud je šikovný a má fištróna, tak může vytvořit trezor, na kterém si zloděj vyláme zuby. Hlavně to bude atyp, který může mít záludný zámkový systém.

Jinova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1506 » pát 3. úno 2017, 15:05

Sam Jr. píše:prolízám nabídky skříní na zbraně a tohle mě teda zaujalo, tak si představuju stylový uložení svých miláčků :) až teda na tu cenu hehe

Ehm, kapacita zbraní 28 ks a v ČR vhodný na uložení dvou kusů :-D
Platíte jen za dopravu z Ameriky a zbytek je design. Takové ozdobné plechy s nýty Vám udělá šikovný zámečník za stokoruny.
Jediné co je tu extra je vypolstrování kůží, jinak více českých výrobců má v nabídce srovnatelný nebo i lepší model.

Milanos

Příspěvek#1507 » pon 13. úno 2017, 19:09

Zdravím pánové,
chtěl jsem se optat jak to tedy vyřešit zda koupit ověřený WSA 5 od wico zařazen do tř. S1 +15ru a zámek Vds-1.
Nebo ZJ 5 zařazen do tř. Z-2 zámkem tř. A cena plus 2500-3000 oproti wico.
Jde mi o to zda se nezpřísní pravidla na uložení zbraní a to by to wico už asi určitě neprošlo.
Bude v tom uloženo 2x dlouhá a 1x krátká.
Jde mi o to zda vzít to wico ukotvit a prdět na to a ušetřené peníze prostřílet nebo raději vzít ten ZJ 5 a mít možná do budoucna klid.
Každopádně v domě je ještě alarm GSM s magnety na dveřích plus pohyb čidlo a pracuju 2km od domu takže jsem do 5-10min doma pokud spustí alarm.
Za názory předem děkuji.

smates

Příspěvek#1508 » pon 13. úno 2017, 20:06

Ja vzal WSA5.Verim ze se nam to spis budou snazit vsechno sebrat nez aby se menila norma na trezory.

kolemjdoucí

Příspěvek#1509 » úte 14. úno 2017, 07:05

Taky bych vzal wsa5. Jestli nás čekají nějaké změny v oblasti uložení, tak bych si tipoval nařízené uložení střeliva mimo skříň se zbraněmi. A tam se pak ty ušetřené peníze hodí.

jhora

Příspěvek#1510 » úte 14. úno 2017, 07:55

Mám WSA-9 a je to obří potvora. Pochybuju, že by se zpřísňovala pravidla pro skříně jako takové, tohle zcela očividně stačí proti běžnému chmatákovi (a profík co jde cíleně po trezoru se dostane nakonec do všeho). Jak říká kolemjdoucí, možná nás jen donutí skladovat střelivo odděleně v certifikované skříni, to by nějakou přidanou hodnotu (ve smyslu o trochu vyššího zabezpečení) mělo. Ale ani takové snahy jsem nikde nezaznamenal.

JardaB

Příspěvek#1511 » úte 14. úno 2017, 08:56

Jaky smysl by melo oddelene skladovani streliva? To si prece kazdy muze prinest, dostupnost je proti zbranim radove jednodussi. Taky uplne nechapu nutnost mit v trezoru vybite zbrane - pokud to mam na domaci obranu, je to dalsi zdrzeni po otevreni trezoru... Jedine snad kvuli pozaru.

jhora

Příspěvek#1512 » úte 14. úno 2017, 09:27

Já to spíš myslel tak, že by mohli snížit (nebo nějak určit) množství, které se smí skladovat se zbraní ve stejném a že to v takovém případě bude celkem málo.

Něco na způsob podmínek skladování černého prachu.

kolemjdoucí

Příspěvek#1513 » úte 14. úno 2017, 10:32

Já jsem o tom četl, že podle novely uložené zbraně nesmějí být snadno přístupné současně se střelivem. Bohužel to rychle nejsem schopen najít.

Piggy

Příspěvek#1514 » úte 14. úno 2017, 16:58

Domnívám se, že to nenajde nikdo, protože to nikde není. ;)
P.S. A vůbec, trezor je přece právě od toho, aby zbraně a střelivo nebyly snadno přístupné. :twisted:

kolemjdoucí

Příspěvek#1515 » úte 14. úno 2017, 20:12

Díky za doplnění :-D, našel jsem to. Týká se to jen uložení mimo sejf, takže ok.

Zpět na