Problémy s "příslušným útvarem policie"

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#31 » úte 15. úno 2011, 12:50

Vsetín - vše podle regulí, avšak také v pohodě a vstřícní. Snad to tak vydrží navždycky :)

Kublajchán

Příspěvek#32 » úte 15. úno 2011, 15:15

Praha-východ - žádný problém, profi přístup.

kralik

Příspěvek#33 » úte 15. úno 2011, 22:22

Praha zapad - vse OK...

Alda7777

Příspěvek#34 » stř 16. úno 2011, 06:00

Kolín - všechno OK. Jsou velice vstřícní,nákupní povolení a průkaz zbraně na počkání do 10 minut. Samozřejností je , že ze vším ochotně poradí a za to je odměňuji poděkováním a velkou 1. :P :P :P

mlok

Příspěvek#35 » čtv 17. úno 2011, 18:26

V Ústí nad Orlicí také velmi ochotní, vše bez problémů jen PZ mi na počkání nevystavili, protože toho prý mají moc.

icks

Příspěvek#36 » pát 18. úno 2011, 10:47

Jak jsem již psal mnohokrát jinde. V Č. Budějovicích maximálně vstřícně a na počkání.

jaskoun

Příspěvek#37 » ned 20. úno 2011, 17:21

Hochu,hochu,když čtu jak se tady vyjadřuješ tak bych ti nedal ani občanku.Přece jenom vlastnit ZP je trochu zodpovědnost...

Andy

Příspěvek#38 » ned 20. úno 2011, 19:35

Hlavně to je o lidech. A kolikrát se ani nedivím, že to člověka vytočí viz. tento topic. Mě třeba když dali tu zdravotku na policii ten papir a zeptal jsem se jak to správně vyplnit, tak mi bylo sděleno "záleží na lékaři". A když se mě doktorka ptala (v te době jeste detska) jak to potrebuji vyplnit, protože ona s tím zkušenosti neměla když je dětská, tak sem ji řekl aby to bylo platné asi minimálně 3 měsíce, že na policii mi k tomu nic neřekli a když sem to odevzdal tak mi za dva týdny volali proč to mám na 3 měsíce a i si mysleli, že jsem nějak duševně nemocnej nebo něco v tom smyslu. A ono znova běžet k doktorovi znova vyplňovat atd.. to je taky docela opruz, kdyby mi to řekli rovnou mělo by to být takhle a takhle, přeci jenom jsou to birokratické formality. Ale jak říkám tohle je už o lidech a jejich ochotě.

Reyes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#39 » ned 20. úno 2011, 20:47

Andy píše:...tak sem ji řekl aby to bylo platné asi minimálně 3 měsíce, že na policii mi k tomu nic neřekli a když sem to odevzdal tak mi za dva týdny volali proč to mám na 3 měsíce...

A jak je to teda s tou platností zdravotního potvrzení? Vím že jsou to 3 měsíce, ale co se má správně napsat do kolonky Platnost průkazu končí dnem.......
Za pár dnů jdu za doktorkou a nechci riskovat, že by nevěděla co tam má napsat. Díky za odpověď.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#40 » ned 20. úno 2011, 21:15

Mně to obvykle jen proškrtnou jako že není třeba časového omezení.

jomekabi

Příspěvek#41 » ned 20. úno 2011, 22:33

Platnost ze zakona je 3 mesice ode dne, kdy to doktor/ka podepise, do potvrzeni se zadne jine omezeni nepise.

Andy

Příspěvek#42 » ned 20. úno 2011, 22:41

Přesně tak, stačí proškrtnout. A to já taky nejdřív nevěděl, myslel sem že tam stačí aby bylo vyplněno min. na 3 mesice tak mi to dala na rok doktorka. A až když mi volali z policie tak mi to rekli jak to ma bejt ale kdyz sem se jich ptal prvne tak byly chytry az na pudu ze je to jedno a ze to je na lekari.

sekernik

Příspěvek#43 » pon 21. úno 2011, 11:35

Andy: No ono v tom formuláři "Posudek o zdravotní způsobilosti k držení zbrojního průkazu" je to asi pro některé osoby neznalé zákona o zbraních trochu nejasné.Je tam uvedeno "Platnost posudku končí dnem......" Asi lepší formulace by byla: "Časové omezení platnosti zbrojního průkazu" a v poučení, které je uvedeno níže uvést např., že platnost ZP je 5 let od vydání, pokud lékař na základě lékařské prohlídky nestanoví interval kratší. Viz:
§ 16
Zbrojní průkazy a jejich skupiny
(1) Zbrojní průkaz je veřejná listina, která fyzickou osobu opravňuje k nabývání vlastnictví a držení zbraně nebo střeliva do těchto zbraní v rozsahu oprávnění stanovených pro jednotlivé skupiny zbrojního průkazu a v rozsahu těchto oprávnění k jejich nošení nebo k provádění pyrotechnického průzkumu podle oprávnění stanoveného pro skupinu F zbrojního průkazu. Doba platnosti zbrojního průkazu je 5 let. Zbrojní průkaz lze vydat podle posudku o zdravotní způsobilosti s dobou platnosti kratší než 5 let.

Kromě toho ve Vyhl. 493/2002 Sb. o posuzování zdravotní způsobilosti je uvedeno:
§6
(3) Doba platnosti posudku o zdravotní způsobilosti musí být v posudku vyznačena vždy, pokud zdravotní stav žadatele vyžaduje vydání zbrojního průkazu s kratší dobou platnosti, než stanoví zákon, nebo na dobu, kdy je stanoven termín periodické lékařské prohlídky [§ 2 odst. 1 písm. b)].

Jenže asi žádný lékař si tu vyhlášku stále nestuduje a pokud se s vystavováním takového posudku nesetkává příliš často, neví pak co tam napsat.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#44 » pon 21. úno 2011, 12:52

Já bych sice mohl upravit formulář, protože je to stejnak moje tvorba, ale je to volně dělané podle vyhlášky, takže nějaké velké úpravy nejsou přípustné, ledaže by se tam dopsala nějaká poznámka jako "pokud není třeba platnost omezovat, proškrtněte" nebo tak.

sekernik

Příspěvek#45 » pon 21. úno 2011, 13:14

Mark: Nemyslel jsem svým příspěvkem, že by jsi měl formulář nějak upravovat. Byl vytvořen přesně dle Přílohy č.2 k Vyhl. 493/2002 Sb. kterou vytvořilo ministerstvo zdravotnictví.
Mimo jiné změnou výše uvedené vyhlášky byla Příloha č.2 (formulář posudku) s účinností od 1.12.2007 zrušena. Viz Vyhl. 254/2007 z 26.9.2007 čl.I odst.11
Toť asi vše k tomuto.

Zpět na