AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- Letec 12
Příspěvek#2853 » čtv 3. lis 2022, 12:59
Ale vždyť i Antreg by ho v pohdě přežil. Jen zkrátka hledá něco cenově dostupného s Wow efektem, co by mu dostatečně zvedlo sebevědomí, samo zasahovalo desítky a pokud možno mělo hmotnost jako dřevěný samopal co měl v dětství. Očividně než aby trénoval na střenici a posiloval tělo, tak raději bude hledat chybu venku a stěžovat si na to, že on by chtěl, ale nejde to. Dál bude věčně doufat, že ta příští, nebo přespříští už určitě bude ta pravá. S tímhle přístupem ale nebude a něco jako změna přístupu (nebo žebříčku hodnot) mu nic neříká.
Všechny tu zmíněné AR jsou dobré. Dokonce i ten levnější kus kolem 20k není brak na vyhození. Jen potřebuje trénovat a pak zjistí, že i to co má není vůbed špatné.
Všechny tu zmíněné AR jsou dobré. Dokonce i ten levnější kus kolem 20k není brak na vyhození. Jen potřebuje trénovat a pak zjistí, že i to co má není vůbed špatné.
- Klicky
Příspěvek#2854 » čtv 3. lis 2022, 13:03
Ahoj,
chci si koupit novou zbraň a přemýšlím jestli nejdřív sáhnout po nějaké karabině v 9mm (třeba Evo) nebo rovnou skočit už po ARku (šilhám po MR 223). Doma mám dlouhou zatím jen Vz. 58 a i když je to fajn zbraň a trošku jsem ji vylepšoval tak prostě co se ovládání týče, je znát věk té zbraně.
Po čem bych měl jako nováček sáhnout dřív? Na jednu stranu si říkám že s 9kou se na střelnici dostanu častěji protože střelivo je levný. Na druhou s ARkem člověk už může jít střílet i na delší vzdálenosti. Příští rok bych chtěl začít taky obcházet nějaký "tacticool" kurzy.
Máte někdo doporučení co koupit? Jak kategorii zbraně tak výrobce?
Díky!
chci si koupit novou zbraň a přemýšlím jestli nejdřív sáhnout po nějaké karabině v 9mm (třeba Evo) nebo rovnou skočit už po ARku (šilhám po MR 223). Doma mám dlouhou zatím jen Vz. 58 a i když je to fajn zbraň a trošku jsem ji vylepšoval tak prostě co se ovládání týče, je znát věk té zbraně.
Po čem bych měl jako nováček sáhnout dřív? Na jednu stranu si říkám že s 9kou se na střelnici dostanu častěji protože střelivo je levný. Na druhou s ARkem člověk už může jít střílet i na delší vzdálenosti. Příští rok bych chtěl začít taky obcházet nějaký "tacticool" kurzy.
Díky!
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#2855 » čtv 3. lis 2022, 13:55
Osmapadesátka je sice starší, ale nezatracoval bych ji. Kluci na kurzech s ní bez problémů fungují, je spolehlivá a dostatečně trottelfest. Akorát to není zrovna kundolap, ale se sklopkou je to malé a kompaktní a oproti AK to má funkční pojistku.
Jaký máš rozpočet? Měl jsem kanadskou a US pušku, teď mám německého Luxe a minimálně kvůli pojistce, fungující i u nenatažené zbraně, bych se přimluvil buďto za budgetového Luxe, nebo Schmeisser. Všechny tak nějak střílí dopředu, do všech se dá investovat spousta peněz, ale nakonec třeba taky skončíš u základu, což jsou ocelová mířidla a možná kolim. Schmeisser má výhodu více délek laufu.
Jaký máš rozpočet? Měl jsem kanadskou a US pušku, teď mám německého Luxe a minimálně kvůli pojistce, fungující i u nenatažené zbraně, bych se přimluvil buďto za budgetového Luxe, nebo Schmeisser. Všechny tak nějak střílí dopředu, do všech se dá investovat spousta peněz, ale nakonec třeba taky skončíš u základu, což jsou ocelová mířidla a možná kolim. Schmeisser má výhodu více délek laufu.
- Tomak
Příspěvek#2857 » čtv 3. lis 2022, 14:10
Klicky - to je jako se vším...osobní preference a finance. Jít cestou nákupu karabiny 9mm dřív než plnotučné AR je zajímavá varianta. Má to výhody, střílet s tím můžeš všude, pokud to bude mit stejný ovládací prvky jako AR15, budeš ji umět ovládat hned, jak si plnotučnou pořídíš. Ale je to na Tobě...
Samozřejmě nejlepší varianta je mít obě

- Klicky
Příspěvek#2858 » čtv 3. lis 2022, 14:22
CzechJoker píše:Osmapadesátka je sice starší, ale nezatracoval bych ji. Kluci na kurzech s ní bez problémů fungují, je spolehlivá a dostatečně trottelfest. Akorát to není zrovna kundolap, ale se sklopkou je to malé a kompaktní a oproti AK to má funkční pojistku.
To já ji nezatracuju, já mám tu zbraň rád (já jsem do tý svý něco málo vrazil, viz příloha), ale měl jsem v ruce ARko a prostě mi přišlo takový... já nevim lepšejší, snáz ovladatelný, lehčí.
Rozpočet tak 60-75. Na Schmeissera jsem koukal taky a slyšel jsem na něj docela chválu, u mě na střelnici do mě s ním hučili. Což je ostatně důvod proč nad tím ARkem vůbec uvažuju, protože jsem ho tam měl v ruce a zasadilo mi to docela brouka do hlavy. To HK jsem chtěl hlavně protože mám od nich pistoli a udělalo to ze mě hotovou HK fanynku, strašně dobrá ergonomie.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Hombleman
Příspěvek#2861 » čtv 3. lis 2022, 14:28
Klicky píše:
Díky!
Ahoj,
za mě je důležité si uvědomit k jakému účelu pušku chci primárně a kolik chci do ní investovat.
Osobně nejsem fanda 9mm karabin a PDW, ale to je můj postoj.
Zmínil jsi MRko, tedy předpokládám, že co se týče budgetu jsi někde kolem 60tis. za zbraň. Dovolím si tvrdit, že v této cenové relaci je jedno, co si vybereš za výrobce. Vše bude od renomovaných značek kvalitní. Za sebe si musíš vybrat délku hlavně a plyn/píst. Nicméně to jsme zpět na začátku - co se zbraní chceš dělat. Poslední problém budeš řešit, v dnešní době ale většinový problém, zda je puška skladem.
- Klicky
Příspěvek#2862 » čtv 3. lis 2022, 14:46
Hombleman
Vidíš, a to je možná můj problém že já vlastně nevím co chci. Jsem jak ženská už...
Chtěl jsem nejdřív jednoduše škorpika, levný pistolový střelivo, ale je to ""dlouhá"" zbraň. A můžu si na střelnici hrát.
Na střelnici mi řekli, že je to zbytečně drahá hračka a když už tak PDW v 9mm ale AR platforma a pak člověk trénuje i regulární ARko. Tak jsem si tam vyzkoušel ARko, udělalo to na mě dojem a řikám si že to už rovnou nemusím dělat ten mezikrok a můžu sebrat ARko a udělat si při tý příležitosti příští rok nějaký taktický kurzy, jak s krátkou tak s dlouhou.
A vidím to tak že asi skončim u toho ARka a hračky nechám na jindy. U ARka jsem koukal na nějakou střední dýlku (třeba 14,5") aby to bylo trochu univerzálnější. Píst/plyn je mi jedno. U MR mě štve teda že nemají z výroby nastavitelný regulátor plynu a je to dalších 11 papouchů už u tak ne úplně levný zbraně. Ale.... je to prostě HK
Vidíš, a to je možná můj problém že já vlastně nevím co chci. Jsem jak ženská už...
Chtěl jsem nejdřív jednoduše škorpika, levný pistolový střelivo, ale je to ""dlouhá"" zbraň. A můžu si na střelnici hrát.
Na střelnici mi řekli, že je to zbytečně drahá hračka a když už tak PDW v 9mm ale AR platforma a pak člověk trénuje i regulární ARko. Tak jsem si tam vyzkoušel ARko, udělalo to na mě dojem a řikám si že to už rovnou nemusím dělat ten mezikrok a můžu sebrat ARko a udělat si při tý příležitosti příští rok nějaký taktický kurzy, jak s krátkou tak s dlouhou.
A vidím to tak že asi skončim u toho ARka a hračky nechám na jindy. U ARka jsem koukal na nějakou střední dýlku (třeba 14,5") aby to bylo trochu univerzálnější. Píst/plyn je mi jedno. U MR mě štve teda že nemají z výroby nastavitelný regulátor plynu a je to dalších 11 papouchů už u tak ne úplně levný zbraně. Ale.... je to prostě HK

- Hombleman
Příspěvek#2863 » čtv 3. lis 2022, 15:03
Já původně chtěl taky 14,5. Pořídil jsem nakonec 11,5 od BCM a jsem velmi spokojený.
Ať už taktické či CQB kurzy jsou v pohodě. Tlumič pak přidá cca 400g na předek a prodlouží pušku na krásných 16.
U mě vyhrál plyn čistě díky váze pušky.
MR je krásná puška, jestli jí chceš, tak jí kup teď. Do ČR se jich dostalo jen pár a na další můžeš čekat jak na bájného Peruna
Ať už taktické či CQB kurzy jsou v pohodě. Tlumič pak přidá cca 400g na předek a prodlouží pušku na krásných 16.
U mě vyhrál plyn čistě díky váze pušky.
MR je krásná puška, jestli jí chceš, tak jí kup teď. Do ČR se jich dostalo jen pár a na další můžeš čekat jak na bájného Peruna

- ST33L
Příspěvek#2864 » čtv 3. lis 2022, 15:52
Klicky píše:Rozpočet tak 60-75. Na Schmeissera jsem koukal taky a slyšel jsem na něj docela chválu, u mě na střelnici do mě s ním hučili. Což je ostatně důvod proč nad tím ARkem vůbec uvažuju, protože jsem ho tam měl v ruce a zasadilo mi to docela brouka do hlavy. To HK jsem chtěl hlavně protože mám od nich pistoli a udělalo to ze mě hotovou HK fanynku, strašně dobrá ergonomie.
Co psal sokar, tak údajně Schmeisser na tom není kvalitativně tak dobře, jak se může zdát, vím že doporučoval v týhle hodnotě Antrega či VARku

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí