Lucansky Arms Stinger
Samonabíjecí pušky
- Erix
Příspěvek#79 » úte 20. kvě 2025, 12:20
No vidíte, stačí vložit trochu bizár a odborníci přispěchají a zdůvodní a vysvětlí spoustu věcí., takže o tomto je diskuze. Mít všude jen 100℅ fakta a odborné texty, to by byla nuda. 
Jinak na, to jak je Stinger řešen, je EVO myslím nyní v propadlišti dějin a to šlo - "napravit" konstruktérovu touhu na lepší produkt, než verze No.1.

Jinak na, to jak je Stinger řešen, je EVO myslím nyní v propadlišti dějin a to šlo - "napravit" konstruktérovu touhu na lepší produkt, než verze No.1.
-
Motostrelec - Příspěvky: 139
- Motostrelec
Příspěvek#80 » úte 20. kvě 2025, 12:45
Za mě, Stinger je v podstatě Evo. Ale díky AL pouzdru závěru a wolframovému "zpomalovači" / "potlačovačí odskoku" ho jednoznačně předčí. A s jeho cenovkou, jednoznačně palec nahoru.
A obvzlášť se mi zamlouvá zdvojená natahovací páka a zdvojený způsob záchytu zásobníku, která z něj dělá slušnou výcvikovou platformu pro AR pušky + vše ostatní.
A obvzlášť se mi zamlouvá zdvojená natahovací páka a zdvojený způsob záchytu zásobníku, která z něj dělá slušnou výcvikovou platformu pro AR pušky + vše ostatní.
- Erix
- Erix
Příspěvek#83 » úte 20. kvě 2025, 16:20
Jo, to pak člověk může čekat furt, stejně to bude příběh jako s Evem, jak bude lepší, budou plné bazary - většinou do roka a dne.
Jinak spíš takový postřeh - v tom videu od Honzy "Šútra" jsem v upperu po rozborce viděl obroušenou barvu. Jasně, opotřebení, ale jestli to ten Wolfram nedře víc, než by muselo být.
Jinak spíš takový postřeh - v tom videu od Honzy "Šútra" jsem v upperu po rozborce viděl obroušenou barvu. Jasně, opotřebení, ale jestli to ten Wolfram nedře víc, než by muselo být.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1442
- Jarda.Jezek
Příspěvek#84 » úte 20. kvě 2025, 17:53
Taky jsem si toho všiml, ale přišlo mi spíš jako posekaný elox než ošoupaná barva.
Čekání v tomhle průmyslu je napřed roky na oznámení, pak roky na dostupnost, pak roky na odladění, pak roky zase na něco jiného...
Vzhledem k tomu, že to stejně jsou zbraně, které nepotřebujeme, tak proč bychom si to čekání nemohli zpříjemnit střelbou z něčeho, čeho jsme se aspoň nějak dočkali?
Čekání v tomhle průmyslu je napřed roky na oznámení, pak roky na dostupnost, pak roky na odladění, pak roky zase na něco jiného...
Vzhledem k tomu, že to stejně jsou zbraně, které nepotřebujeme, tak proč bychom si to čekání nemohli zpříjemnit střelbou z něčeho, čeho jsme se aspoň nějak dočkali?
- Erix
Příspěvek#86 » úte 20. kvě 2025, 19:02
No jo i ne, víš jak, život je krátký a obzvláště chlap by si měl sny plnit co nejdříve, než bude pozdě. Pak tu máme strašáka EU a vlastně i vlastní stát, takže je lepší si něco koupit a chodit si občas zastřílet na střelnici, než bude jen třeba čumět z okna, ale to je zase jinam.
K tomu Stingeru, no pokud to byl posekaný elox, tak to by bylo sakra nemilé, ale třeba šel na vzorek ne zrovna "top" kus.
Možná ale právě wolfram hlodá díky své tvrdosti a je to výrobní/konstrukční chyba.

K tomu Stingeru, no pokud to byl posekaný elox, tak to by bylo sakra nemilé, ale třeba šel na vzorek ne zrovna "top" kus.

-
KapitánPacička - Příspěvky: 341
- KapitánPacička
Příspěvek#87 » úte 20. kvě 2025, 20:15
No tvl, chtel jsem se taky podivat na nejake to CZ video o Stinger... Ale jak vidim, ze je zde pouze moznost video od toho chytrolina "Honzika= síííízíííípííítééénsíííí
", tak me opravdu presla chut, ani jsem na to nekliknul. Bo nebudu podporovat takove slizouny !
Jestli tohle je budoucnost strelcu, tak mam pocit ze to nedopadne dobre. Za chvilku tady bude podobnych chytrolinu co sedi za klavesnici hromada, vetsinou maji zkusenosti vycucane z prstu a pouze a jenom dovedou natocit nejake video s velkou podporou sponzora
Jeho rady vyuzijou pouze zacinajici strelci, kteri se neorientujou a proto jeho blaboly berou jako dogma

Jestli tohle je budoucnost strelcu, tak mam pocit ze to nedopadne dobre. Za chvilku tady bude podobnych chytrolinu co sedi za klavesnici hromada, vetsinou maji zkusenosti vycucane z prstu a pouze a jenom dovedou natocit nejake video s velkou podporou sponzora

Jeho rady vyuzijou pouze zacinajici strelci, kteri se neorientujou a proto jeho blaboly berou jako dogma

- Héfaistos
Příspěvek#88 » stř 21. kvě 2025, 07:06
Taky Honzu "šútra" moc nemusím, nicméně jedno se mu musí (stejně jako ostatním českým guntuberům) nechat. Prostě snižuje procenta hoplofóbie - a to především u mladé "sluníčkové" generace, která ke svým YT idolům často vzhlíží.
Jeho prezentace a předáváné informace můžou být pro normálního člena střelecké komunity často minimálně rozporuplné, pro odborníka někdy vyloženě zavádějící, ale mi, staří páprdové, bychom měli být v podstatě rádi, že je tu někdo mladý a nadšený, kdo se věnuje prezentaci a popularizaci zbraní a střeleckého sportu na nejsledovanějším online médiu současnosti.
Takže přesto že ho, jak už jsem napsal výše, nemusím, myslím si, že pro mladou generaci dělá celkem záslužnou práci - možná ne na odborně špičkové úrovni, ale dělá.
A abych nebyl OT - u Stingera jsem doufal alespoň v bržděný závěr. Protože nebržděných kladiv tady už máme hromadu. A když budu chtít picačku na trénování svalové paměti pro AR15, prostě si koupím nějakou AR9, výběr je myslím dostatečný v celém cenovém spektru...
Jeho prezentace a předáváné informace můžou být pro normálního člena střelecké komunity často minimálně rozporuplné, pro odborníka někdy vyloženě zavádějící, ale mi, staří páprdové, bychom měli být v podstatě rádi, že je tu někdo mladý a nadšený, kdo se věnuje prezentaci a popularizaci zbraní a střeleckého sportu na nejsledovanějším online médiu současnosti.
Takže přesto že ho, jak už jsem napsal výše, nemusím, myslím si, že pro mladou generaci dělá celkem záslužnou práci - možná ne na odborně špičkové úrovni, ale dělá.
A abych nebyl OT - u Stingera jsem doufal alespoň v bržděný závěr. Protože nebržděných kladiv tady už máme hromadu. A když budu chtít picačku na trénování svalové paměti pro AR15, prostě si koupím nějakou AR9, výběr je myslím dostatečný v celém cenovém spektru...
- Petzold
Příspěvek#89 » stř 21. kvě 2025, 08:14

Jinak ke Stingeru. Je to designově povedené, ale až se to "spustí" naplno, bude mít v kategorii "MPX pro chudé" dost velmi podobné konkurence, dokonce technicky možná lépe řešené, jako Springfield Kuna nebo Taurus RPC, v přibližně stejné cenové relaci.
- Sobiho
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX