Lucansky Arms Stinger

Samonabíjecí pušky

Motostrelec

Příspěvek#76 » úte 20. kvě 2025, 11:01

Zabrana proti odskoku závěru v přední uvrati, je druhotným (byť bezpečnostním) efektem. Já v tomto řešení vidim hlavně prodloužení funkčního cyklu s efektem rozložení vnímání "měkčího" zpětného rázu.

Petzold

Příspěvek#77 » úte 20. kvě 2025, 11:38

No tak jo, no. :D

Motostrelec

Příspěvek#78 » úte 20. kvě 2025, 11:50

Primárně jako zábrana proti odskoku a překročení vzdálenosti podkluzu to má HK MP5.

Erix

Příspěvek#79 » úte 20. kvě 2025, 12:20

No vidíte, stačí vložit trochu bizár a odborníci přispěchají a zdůvodní a vysvětlí spoustu věcí., takže o tomto je diskuze. Mít všude jen 100℅ fakta a odborné texty, to by byla nuda. ;)
Jinak na, to jak je Stinger řešen, je EVO myslím nyní v propadlišti dějin a to šlo - "napravit" konstruktérovu touhu na lepší produkt, než verze No.1.

Motostrelec

Příspěvek#80 » úte 20. kvě 2025, 12:45

Za mě, Stinger je v podstatě Evo. Ale díky AL pouzdru závěru a wolframovému "zpomalovači" / "potlačovačí odskoku" ho jednoznačně předčí. A s jeho cenovkou, jednoznačně palec nahoru.

A obvzlášť se mi zamlouvá zdvojená natahovací páka a zdvojený způsob záchytu zásobníku, která z něj dělá slušnou výcvikovou platformu pro AR pušky + vše ostatní.

Erix

Příspěvek#81 » úte 20. kvě 2025, 15:21

Jo, ta zdvojená nabíjecí páka je hodně cool a dělá z toho dobrou výcvikovou platformu (profi x civil), další věc, co má EVO zašlapat do země. Škoda že zrušili variantu "celokov", tedy slitina, na počátku být měla.

CzechJoker

Příspěvek#82 » úte 20. kvě 2025, 15:55

Celokov bude od jiné firmy. Zatím bych s nákupem počkal.

Erix

Příspěvek#83 » úte 20. kvě 2025, 16:20

Jo, to pak člověk může čekat furt, stejně to bude příběh jako s Evem, jak bude lepší, budou plné bazary - většinou do roka a dne.
Jinak spíš takový postřeh - v tom videu od Honzy "Šútra" jsem v upperu po rozborce viděl obroušenou barvu. Jasně, opotřebení, ale jestli to ten Wolfram nedře víc, než by muselo být.

Jarda.Jezek

Příspěvek#84 » úte 20. kvě 2025, 17:53

Taky jsem si toho všiml, ale přišlo mi spíš jako posekaný elox než ošoupaná barva.

Čekání v tomhle průmyslu je napřed roky na oznámení, pak roky na dostupnost, pak roky na odladění, pak roky zase na něco jiného...

Vzhledem k tomu, že to stejně jsou zbraně, které nepotřebujeme, tak proč bychom si to čekání nemohli zpříjemnit střelbou z něčeho, čeho jsme se aspoň nějak dočkali?

CzechJoker

Příspěvek#85 » úte 20. kvě 2025, 18:45

A spěcháte někam?

Erix

Příspěvek#86 » úte 20. kvě 2025, 19:02

No jo i ne, víš jak, život je krátký a obzvláště chlap by si měl sny plnit co nejdříve, než bude pozdě. Pak tu máme strašáka EU a vlastně i vlastní stát, takže je lepší si něco koupit a chodit si občas zastřílet na střelnici, než bude jen třeba čumět z okna, ale to je zase jinam. ;)

K tomu Stingeru, no pokud to byl posekaný elox, tak to by bylo sakra nemilé, ale třeba šel na vzorek ne zrovna "top" kus. ;) Možná ale právě wolfram hlodá díky své tvrdosti a je to výrobní/konstrukční chyba.

KapitánPacička

Příspěvek#87 » úte 20. kvě 2025, 20:15

No tvl, chtel jsem se taky podivat na nejake to CZ video o Stinger... Ale jak vidim, ze je zde pouze moznost video od toho chytrolina "Honzika= síííízíííípííítééénsíííí :lol: ", tak me opravdu presla chut, ani jsem na to nekliknul. Bo nebudu podporovat takove slizouny !

Jestli tohle je budoucnost strelcu, tak mam pocit ze to nedopadne dobre. Za chvilku tady bude podobnych chytrolinu co sedi za klavesnici hromada, vetsinou maji zkusenosti vycucane z prstu a pouze a jenom dovedou natocit nejake video s velkou podporou sponzora :?
Jeho rady vyuzijou pouze zacinajici strelci, kteri se neorientujou a proto jeho blaboly berou jako dogma :roll:

Héfaistos

Příspěvek#88 » stř 21. kvě 2025, 07:06

Taky Honzu "šútra" moc nemusím, nicméně jedno se mu musí (stejně jako ostatním českým guntuberům) nechat. Prostě snižuje procenta hoplofóbie - a to především u mladé "sluníčkové" generace, která ke svým YT idolům často vzhlíží.

Jeho prezentace a předáváné informace můžou být pro normálního člena střelecké komunity často minimálně rozporuplné, pro odborníka někdy vyloženě zavádějící, ale mi, staří páprdové, bychom měli být v podstatě rádi, že je tu někdo mladý a nadšený, kdo se věnuje prezentaci a popularizaci zbraní a střeleckého sportu na nejsledovanějším online médiu současnosti.

Takže přesto že ho, jak už jsem napsal výše, nemusím, myslím si, že pro mladou generaci dělá celkem záslužnou práci - možná ne na odborně špičkové úrovni, ale dělá.

A abych nebyl OT - u Stingera jsem doufal alespoň v bržděný závěr. Protože nebržděných kladiv tady už máme hromadu. A když budu chtít picačku na trénování svalové paměti pro AR15, prostě si koupím nějakou AR9, výběr je myslím dostatečný v celém cenovém spektru...

Petzold

Příspěvek#89 » stř 21. kvě 2025, 08:14

:thumbup: Přesně a jedno se tomu klukovi musí nechat, střílet fakt umí.

Jinak ke Stingeru. Je to designově povedené, ale až se to "spustí" naplno, bude mít v kategorii "MPX pro chudé" dost velmi podobné konkurence, dokonce technicky možná lépe řešené, jako Springfield Kuna nebo Taurus RPC, v přibližně stejné cenové relaci.

Sobiho

Příspěvek#90 » stř 21. kvě 2025, 09:58

JJ, je to takové milé, neurazí, takže za mne v tomto ohledu super. Jak píše Héfaistos, pomáhá šířením osvěty mezi mladými a snižuje procento hoplofobie. Takže přínos v tom obecně je. :-)

Zpět na