„Zbraňová amnestie“ 2014

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » čtv 26. čer 2014, 09:26

A to je myslím jenom dobře, jinak by stát prakticky podporoval černý trh :D

tomashr

Příspěvek#17 » čtv 26. čer 2014, 09:39

Tak ono je v zájmu státu převést poschovávané zbraně z kategorie "ulitých" do kategorie "registrovaných", objem zas tak velký nebude, aby to přineslo extrémní škody v oblasti daní atd.
Jen si zkrátka každý musí uvědomit, že "amnestie" znamená beztrestnost pouze v oblasti paragrafů kolem "nedovoleného ozbrojování", nemusí ale znamenat beztrestnost v širších souvislostech, a proto neuškodí při úvaze o nějakém "černém nákupu" používat hlavu.

Dragun-off

Příspěvek#18 » pát 27. čer 2014, 12:21

Tak je v celku logické, že když potkám v hospodě lupiče s rukama od krve, který mi bude nabízet pistoli za 500Kč, že jí nekoupím.... jen hňup by jí koupil a šel si jí zlegalizovat při amnestii....

Je jasné, že pokud najdu na půdě kvér po dědovi a četnictvo zjistí, že s ním byl spáchán trestný čin, že si rychle budu muset vzpomenout, že jsem ho vlastně nenašel na půdě po dědovi, ale že jsem ho koupil od známého . . . je jasné, že pak jím budu muset vysvětlit, osvětlený lampou, odkud ho mám, od koho, od kdy, etc . . .

cendys

Příspěvek#19 » úte 1. črc 2014, 09:14

Ahoj, mate někdo zkušenost s amnestii. Chtěl bych legalizovat jednu zbraň. Máte s tím někdo zkušenost a kolik to stojí?

Dragun-off

Příspěvek#20 » úte 1. črc 2014, 10:02

Odevzdání by nemělo stát vůbec nic. Jinak by to lidé neodvzdávali :)

Platíš až tormentaci a průkaz zbraně (eventuálně povolení/vyjímku u kat B., A.)

Takže pokud tam přineseš kulovnici a bude vše na kriminal. expetize v pořádku, tak by jsi měl zaplatit potom jen tormentaci, pokud si zbraň budeš chtít nechat na střílení, a průkaz zbraně...
Takže by ses do 1.500Kč měl vejít. (průkaz 300Kč, tormentace je od 900Kč)

Ale zkušenosti s tím nemám! Nechť mě kdyžtak někdo opraví...!

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#21 » úte 1. črc 2014, 10:03

Samo o sobě to nestojí nic. Jinak jsou náklady stejné jako v případě normální zbraně, tj. registrace, případně pro Bčko povolení. V případě staré zbraně "po dědečkovi z války" bude velmi pravděpodobně nutná ještě kontrola na zkušebně (v řádech stokorun).

Patrik
moderátor

Příspěvek#22 » úte 1. črc 2014, 12:38

V minulé amnestii musely na zkušebnu i zbraně s platnou tormentací i když třeba ve střelecké revui psali něco jiného. Policie trvá na opakované zkoušce. Platí to třeba u přiznaných replik perkusních revolverů. Předpokládám, že to bude stejné i u této amnestie.

lubomír

Příspěvek#23 » úte 1. črc 2014, 13:50

Bylo to tak,
nová tormentace pere 1500+cesta do Prahy.A nebyla potřeba na ZP A.

DanielX

Příspěvek#24 » úte 1. črc 2014, 13:53

Jak dlouho trvá než to udělají?

lubomír

Příspěvek#25 » úte 1. črc 2014, 14:26

Jestli myslíš tormentaci,tak je potřeba se objednat a za necelou hodinu je hotovo.
Dělají jen v Praze .

DanielX

Příspěvek#26 » úte 1. črc 2014, 14:30

Tak to je fajn, myslel jsem, že to tam musí zůstat.

Francis

Příspěvek#27 » úte 1. črc 2014, 17:01

Tormentaci delaji pouze v Praze?? Hodne streleckych obchodu ji ma v nabidce... Treba na armyarms.cz je za 900-1.000Kc ...

HonzaLBC

Příspěvek#28 » úte 1. črc 2014, 17:12

Oni to taky vezmou do Prahy, třeba víc zbraní najednou nebo to s něčím spojí, výhoda je, že tam člověk nemusí jet osobně.

lubomír

Příspěvek#29 » úte 1. črc 2014, 17:48

Tormentaci perkusních zbraní při minulé amnestii dělala pouze Praha.Můžeš samozřejmě poslat přes někoho,ale bylo na to,pokud si dobře vzpomínám 20dnů,pode rozhodnutí policie.Pokud v tuto dobu z okolí nikdo nemá cestu do zkušebny,tak nemáš jinou možnost.
Cena byla-opakuji 1500.- protože,se jednalo o zbraň s platnými značkami.Tak to měli i v ceníku.
Je to nejdražší zkouška.
Jo,ješte 200Kč za PZ.

Pupak

Příspěvek#30 » úte 1. črc 2014, 20:06

Ode dneška za PZ 300 Kč.

Zpět na