Přebíjení 9mm luger
- KajaKliment
- KajaKliment
Příspěvek#301 » čtv 3. črc 2014, 09:09
Rozhrdluji jen tak, aby šla střela posadit na nábojnici a nespadla - nevím jak to popsat líp. Možná i to je moc, ale když uberu, už tam neposadím střelu pořádně.
Ale při pokusu vyfotit tvar střel jsem našel několik tvarů špiček a délek střel (liší se asi o 0,2 mm). Ty zapadají jinak hluboko do vybrání v usazovacím trnu matrice. Není jich tam moc, ale jsou jiné. Zkusím tu hromádku přebrat a roztřídit a uvidím. Když jsem tady na začátku tvrdil, že střely jsou stejně dlouhé, vzal jsem jich pár a změřil - rozměry se nelišily. Vidím, že vzorek pro měření byl malý.
Zajímavé, čeho si člověk všimne až když je na to upozorněn.
Ale při pokusu vyfotit tvar střel jsem našel několik tvarů špiček a délek střel (liší se asi o 0,2 mm). Ty zapadají jinak hluboko do vybrání v usazovacím trnu matrice. Není jich tam moc, ale jsou jiné. Zkusím tu hromádku přebrat a roztřídit a uvidím. Když jsem tady na začátku tvrdil, že střely jsou stejně dlouhé, vzal jsem jich pár a změřil - rozměry se nelišily. Vidím, že vzorek pro měření byl malý.
Zajímavé, čeho si člověk všimne až když je na to upozorněn.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- KajaKliment
- KajaKliment
Příspěvek#302 » čtv 3. črc 2014, 13:26
Tak jsem přebral celou zásobu střel 9 Luger co mám, všechny jsem změřil a z 1000 kousků mám zhruba 800 "stejných" (tam se délky liší minimálně) a zbytek je v rozmezí milimetru. To mě překvapilo, ale asi zde bude ten fígl, na který jsem nemohl přijít. Večer zkusím udělat nějaké náboje a budu měřit zase.
- Chip
Příspěvek#303 » čtv 3. črc 2014, 13:41
Kdyz uz jsme u tech rad, koupil jsem od Marcose 25000 strel 147 grs. A mam, pri srovnani se 124 grs. mirne horsi presnost. Pouzivam prach ba 9, 4 grs a delka naboje 29.2 mm. Faktor je cca 129. Zbran Shadow. Myslite ze je spatna navazka, nebo Shadowovi proste tak dlouhe a tezke strely nechutnaji...
- KajaKliment
- KajaKliment
Příspěvek#304 » pát 4. črc 2014, 17:51
Děkuji za podnětné rady, problém byl v délkách střel. Prostě vzít deset kousků a zjistit, že jsou stejné, nebylo chytré. Měl jsem jich přeměřit víc a asi bych na to přišel sám.
Teď mám udělanou pokusnou stovku nábojů s jednotnou délkou střely a výsledné délky nábojů už jsou v pohodě.
Teď mám udělanou pokusnou stovku nábojů s jednotnou délkou střely a výsledné délky nábojů už jsou v pohodě.
- 4mike
- ianraider
Příspěvek#306 » pon 7. črc 2014, 09:29
Těžké střely ( 140 - 158 ) střílím min 7 let. Stříleno v Glock17,Para,Shadow,STI. Neměl jsem nikdy problém s tím,že by některé zbrani nechutnali, a ani s přesností.( Nejsem ovšem mířenkář
)Spíše jde o kvalitu střel,vývrtu hlavně , použitém prachu, zaškrcení střely a délce náboje.
- KajaKliment
- KajaKliment
- uncle
Příspěvek#309 » čtv 17. črc 2014, 08:14
tak jsem včera strávil pěkné odpoledne při přeměřování víc jak tisícovky nábojů
... zjistil jsem, že ani nákup střel od jednoho výrobce a braní z jednoho balení, není záruka toho, že ty střely budou všechny stejný... začaly mi občas vypadávat delší náboje až o 0,6mm, což už je hodně, tak jsem málem rozebral lis a pak jsem zjistil, že střely nemají stejnou ovalitu, jedna je špičatější než druhá a to dělá pak rozdíl v délkách... asi to není novej objev, ale toto už bylo moc
... na obrázku je vidět rozdíl...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Bohuliby
Příspěvek#310 » čtv 17. črc 2014, 09:08
Je možné vyrobit náboj 9 luger opravdu destrukční, a nebezpečný ?
Při prachu BA9, jiný zatím nepoužívám, je navážka přes 5 grs již nábojnice téměř zcela plná.
Nelze tedy omylem např. nasypat dvojnásobnou dávku, prostě se tam nevejde a hlavně je to ihned patrné. Střela 124 grs.
Díky za radu, stále se učím a laboruji,
Při prachu BA9, jiný zatím nepoužívám, je navážka přes 5 grs již nábojnice téměř zcela plná.
Nelze tedy omylem např. nasypat dvojnásobnou dávku, prostě se tam nevejde a hlavně je to ihned patrné. Střela 124 grs.
Díky za radu, stále se učím a laboruji,
- Chip
Příspěvek#311 » čtv 17. črc 2014, 13:22
U 9 mm luger je vyhoda,ze nabojnice je malicka, pokud nasypes dvojnasobnou davku prachu, tak to hned zjistis. Problem to muze byt u hodne rychleho prachu,nebo u revolver.naboju. Jinak sypes docela dost. Ja davam 4.4. grs a delce naboje 29. pri 124. grs. strele...
- ladaj
Příspěvek#313 » čtv 17. črc 2014, 18:47
Z náboje AlsaPro jsem vysypal 5,2gr Ba9 (a to jsem možná něco vytrousil). Sám dávám 4,9 a nejspíš ještě přidám... někdo chce čajíky a někdo standardní výkon.
K původnímu dotazu: dvojitou navážku na turretu neuděláš, přeteče prach. Destrukční by mohla být leda záměna za rychlý prach. S ba9 snad při hodně hlubokém zatlačení střely, ale viditelně zapadlý patron si nenabiješ.
K původnímu dotazu: dvojitou navážku na turretu neuděláš, přeteče prach. Destrukční by mohla být leda záměna za rychlý prach. S ba9 snad při hodně hlubokém zatlačení střely, ale viditelně zapadlý patron si nenabiješ.
- Chip
- Bohuliby
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva