Přebíjení 9mm luger

KajaKliment

Příspěvek#301 » čtv 3. črc 2014, 09:09

Rozhrdluji jen tak, aby šla střela posadit na nábojnici a nespadla - nevím jak to popsat líp. Možná i to je moc, ale když uberu, už tam neposadím střelu pořádně.

Ale při pokusu vyfotit tvar střel jsem našel několik tvarů špiček a délek střel (liší se asi o 0,2 mm). Ty zapadají jinak hluboko do vybrání v usazovacím trnu matrice. Není jich tam moc, ale jsou jiné. Zkusím tu hromádku přebrat a roztřídit a uvidím. Když jsem tady na začátku tvrdil, že střely jsou stejně dlouhé, vzal jsem jich pár a změřil - rozměry se nelišily. Vidím, že vzorek pro měření byl malý.

Zajímavé, čeho si člověk všimne až když je na to upozorněn.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

KajaKliment

Příspěvek#302 » čtv 3. črc 2014, 13:26

Tak jsem přebral celou zásobu střel 9 Luger co mám, všechny jsem změřil a z 1000 kousků mám zhruba 800 "stejných" (tam se délky liší minimálně) a zbytek je v rozmezí milimetru. To mě překvapilo, ale asi zde bude ten fígl, na který jsem nemohl přijít. Večer zkusím udělat nějaké náboje a budu měřit zase.

Chip

Příspěvek#303 » čtv 3. črc 2014, 13:41

Kdyz uz jsme u tech rad, koupil jsem od Marcose 25000 strel 147 grs. A mam, pri srovnani se 124 grs. mirne horsi presnost. Pouzivam prach ba 9, 4 grs a delka naboje 29.2 mm. Faktor je cca 129. Zbran Shadow. Myslite ze je spatna navazka, nebo Shadowovi proste tak dlouhe a tezke strely nechutnaji...

KajaKliment

Příspěvek#304 » pát 4. črc 2014, 17:51

Děkuji za podnětné rady, problém byl v délkách střel. Prostě vzít deset kousků a zjistit, že jsou stejné, nebylo chytré. Měl jsem jich přeměřit víc a asi bych na to přišel sám.

Teď mám udělanou pokusnou stovku nábojů s jednotnou délkou střely a výsledné délky nábojů už jsou v pohodě.

4mike

Příspěvek#305 » pon 7. črc 2014, 07:44

Chipe
zkus si z toho Shadova prásknout pár továrních subsoniků
já bych dřív hledal problém v průměru střel a pak v prachu

Kajakliment
kolik má průměr Tebou zkalibrovaná hilzna v krčku ?

ianraider

Příspěvek#306 » pon 7. črc 2014, 09:29

Těžké střely ( 140 - 158 ) střílím min 7 let. Stříleno v Glock17,Para,Shadow,STI. Neměl jsem nikdy problém s tím,že by některé zbrani nechutnali, a ani s přesností.( Nejsem ovšem mířenkář :lol: )Spíše jde o kvalitu střel,vývrtu hlavně , použitém prachu, zaškrcení střely a délce náboje.

KajaKliment

Příspěvek#307 » pon 7. črc 2014, 10:21

4mike píše:Kajakliment
kolik má průměr Tebou zkalibrovaná hilzna v krčku ?

Po zkalibrování a vypíchnutí zápalky vnitřní průměr 8,95 mm, vnější průměr 9,45 mm.

Po rozhrdlení vnitřní průměr 9,05 mm, vnější 9,55 mm.

4mike

Příspěvek#308 » pon 7. črc 2014, 12:20

to je OK
nic se nesmí přehánět

uncle

Příspěvek#309 » čtv 17. črc 2014, 08:14

tak jsem včera strávil pěkné odpoledne při přeměřování víc jak tisícovky nábojů :x ... zjistil jsem, že ani nákup střel od jednoho výrobce a braní z jednoho balení, není záruka toho, že ty střely budou všechny stejný... začaly mi občas vypadávat delší náboje až o 0,6mm, což už je hodně, tak jsem málem rozebral lis a pak jsem zjistil, že střely nemají stejnou ovalitu, jedna je špičatější než druhá a to dělá pak rozdíl v délkách... asi to není novej objev, ale toto už bylo moc :thumbdown: ... na obrázku je vidět rozdíl...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Bohuliby

Příspěvek#310 » čtv 17. črc 2014, 09:08

Je možné vyrobit náboj 9 luger opravdu destrukční, a nebezpečný ?
Při prachu BA9, jiný zatím nepoužívám, je navážka přes 5 grs již nábojnice téměř zcela plná.
Nelze tedy omylem např. nasypat dvojnásobnou dávku, prostě se tam nevejde a hlavně je to ihned patrné. Střela 124 grs.
Díky za radu, stále se učím a laboruji,

Chip

Příspěvek#311 » čtv 17. črc 2014, 13:22

U 9 mm luger je vyhoda,ze nabojnice je malicka, pokud nasypes dvojnasobnou davku prachu, tak to hned zjistis. Problem to muze byt u hodne rychleho prachu,nebo u revolver.naboju. Jinak sypes docela dost. Ja davam 4.4. grs a delce naboje 29. pri 124. grs. strele...

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#312 » čtv 17. črc 2014, 17:17

Přesně tak dáváš zbytečně moc. Já dávám 4,3 gr BA9 délce 28 mm a střela 122 gr.

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#313 » čtv 17. črc 2014, 18:47

Z náboje AlsaPro jsem vysypal 5,2gr Ba9 (a to jsem možná něco vytrousil). Sám dávám 4,9 a nejspíš ještě přidám... někdo chce čajíky a někdo standardní výkon.

K původnímu dotazu: dvojitou navážku na turretu neuděláš, přeteče prach. Destrukční by mohla být leda záměna za rychlý prach. S ba9 snad při hodně hlubokém zatlačení střely, ale viditelně zapadlý patron si nenabiješ.

Chip

Příspěvek#314 » čtv 17. črc 2014, 23:09

Nevim zda delam cajicky, mozne to je :-) Prebijim na faktor 128 kvuli Ipsc. Umoznuje to rychlejsi splite a navic, pri.nastrelu cca 25 000 ran rocne i tak dostavam zanety loktu. Na noseni prebijenky nepouzivam.

Bohuliby

Příspěvek#315 » pát 18. črc 2014, 07:04

Ty přebíjenky jsou opravdu docela dost nadrcnuté, ale asi chtějí, aby to natahovalo všechny pistole bez vyjímky. Do 5,4 grs by se nemělo asi nic dít. U Walthera mně nepřebilo občas 4,4 u 4,9 grs je pocitově výstřel slabší, než např. u Alsy.

Zpět na