Přebíjení 9mm luger

Dancek

Příspěvek#361 » pát 1. srp 2014, 10:13

Přidám ještě upozornění, které jsem našel v úvodu článku o přebíjení na jednom US fóru.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Mike88

Příspěvek#362 » pát 1. srp 2014, 17:52

Hlavně nedělat žádné hlouposti! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

maravysta

Příspěvek#363 » úte 26. srp 2014, 07:03

Kolik je podle Vás ideální navážka pro pistoli Grand Power K100 při délce hlavně 108 mm, ráže 9x19, celoplášťových střelách o hmotnosti 124 grainů a prachu D036? Máte někdo zkušenosti s přebíjením pro tuto zbraň?

maravysta

Příspěvek#364 » úte 26. srp 2014, 16:31

Ještě by mě zajímala celková délka náboje pro výše uvedenou pistoli.

mikymoto

Příspěvek#365 » úte 26. srp 2014, 17:40

No já teda nevim člověče. Řekl bych že OAL je danej nábojem samotným (střelou typem prachu a jeho navážkou) a neliší se podle pistole, do který se bude strkat.
Teda jsem alespoň na krámě neviděl regál s náboji 9mm luger rozdělenýma podle toho, do který zbraně se bodou šoupat.

Jinak doporučuji prostudovat napřed předchozí stránky - ideálně stranu 15, kde už se to řešilo (na str 20 je i příklad tabulky). Normové hodnoty (vnější rozměry) najdeš tady. Ty ale řeší pouze rozměr náboje z hlediska jeho pasování do všech zpraní pro danou ráži.

Vycházel bych z tabulek k prachu, kterým to hodláš ládovat.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#366 » úte 26. srp 2014, 17:56

Je třeba se držet tabulek podle stanovené ráže a použitého prachu. Pro danou zbraň lze náboje vyrábět přímo na míru , ale to už vyžaduje určité zkušenosti s přebíjením a dotyčný člověk musí vědět co dělá. Samozřejmě je dobré začínat s množstvím prachu tak na polovině udané hodnoty v tabulce výrobce (když tam bude např. 4,8 - 5,6 gr tak jít na 5,1) a pak zkoušet co zbraň dělá. Jestli dobře přebíjí a má pěkný soustřel. Je třeba si něco nejdřív přečíst a pak zkoušet.
To mikymoto: ale tazatel se ptal jestli nemá někdo konkrétní zkušenosti s tou zbraní tj. jestli někdo nevyrábí náboje pro K 100 a jak.

mikymoto

Příspěvek#367 » úte 26. srp 2014, 19:24

Ok ok, paže zpět. Zřejmě jsem pořádně nedočetl a blbě pochopil.
Já jen že se tu celkem pravidelně opakují otázky na věci, které jsou napsány o pár stránek dále a některým se to nechce číst ;) Za případnou újmu na dobré náladě se omlouvám.

Pokud se nikdo neozve, tak bych nejspíš zkusil "okopírovat" tovární náboje, které budou pistolce nejvíce chutnat. Koupit vícero krabiček a část prohnat hlavní. Subjektivně nejlépe vnímané pak poměřit, delaborovat a odvážit prach.

maravysta

Příspěvek#368 » úte 26. srp 2014, 19:37

No mám ji teprve krátce, zkoušel jsem 50 limitích přebíjenek a bez problému, pak jsem zkoušel pár ran přebíjenkami od dvou kamarádů a jedny mi občas nedovřely závěr a druhé vždycky. Zkusili jsme vytáhnout hlaven, vložit do náboj a ten dost vyčuhoval. Tak právě proto se ptám.
Jinak žádná újma na dobré náladě se nekoná ;)

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#369 » úte 26. srp 2014, 19:56

No ty náboje se mají vždycky zkusit na vyndané hlavni jestli tam jdou dobře a dosedají jak mají. Podle toho se dělá délka. Množství prachu právě dle toho jak vyhazuje náboje po výstřelu a jestli prebíjí.Jinak tovární a přebíjené náboje se dělají univerzálně aby fungovali ve všech zbraních.

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#370 » úte 26. srp 2014, 21:11

Mě třeba origo Limity do polygonální hlavně nejdou, ty co si přebíjím jejich střelami musím dělat OAL 28.9mm jelikož Limití střely jsou baculatější a ještě jejich náboje jsou mnohdy nad OAL 29.69 ale to jsem tu už někde postoval i s fotem. Ideální je když je střela se začátkem vývrtu v letmém "políbení se" :D Takže pokud budeš přebíjet pro svou "kačenu" tak si je udělej na míru.

nico

Příspěvek#371 » stř 27. srp 2014, 08:47

mikymoto píše:Pokud se nikdo neozve, tak bych nejspíš zkusil "okopírovat" tovární náboje, které budou pistolce nejvíce chutnat. Koupit vícero krabiček a část prohnat hlavní. Subjektivně nejlépe vnímané pak poměřit, delaborovat a odvážit prach.

Promiň, ale ty sám přebíjíš jak dlouho? Různé rady, které tu dáváš, se na stupnici pohybují mezi nezkušené až nebezpečné. Být to v jiném vlákně, tak se do toho nepletu, ale přebíjení není zase taková sranda, aby si každý dělal/radil, co ho zrovna napadne.

Rozhodně bych nikomu, natož začátečníkovi, neradil cokoliv delaborovat za účelem následné snahy o okopírování. Každý prach je jiný a ani zkušený přebíječ nemusí poznat, o jaký prach a šarži se jedná. S navážkou je třeba držet se tabulek, které jsou určeny pro daný prach. Kopírování továrních nábojů popsaným způsobem je nebezpečný nesmysl.

Tabulky, začít v dolní polovině povoleného rozmezí, pak testovat a případně s navážkou pohybovat. To vše v daném rozmezí. Základní otázky jsou: Přebíjí to spolehlivě? Lítá to stejně/přesně? Jak se mi s tím střílí? Co na to hradla?

Je dobré naopak nemuset řešit otázky jako: Zůstala pistole vcelku? Kolik mi ještě zbývá prstů?

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#372 » stř 27. srp 2014, 09:32

Lépe bych to nenapsal. Opravdu to není sranda.

ianraider

Příspěvek#373 » stř 27. srp 2014, 10:11

Považuji za správné držet se manuálu a nebo si nechat poradit od zkušeného střelce. Za dobu,co střílím jsem viděl několik zničených zbraní od lidí,co nabijeli ,,odhadem a nebo podle pocitu,, Pro správnou funkci zbraně je třeba dodržet správně postavený náboj. Jednou jsme ze srandy spočítali,kolik majitel vyduté hlavně ,ušetřil , za prach a vyšlo nám kolem 50 czk /1000 nábojů :evil: .tedy platí,kdo šetří ,má za tři ( ale problémů ) :lol:

mikymoto

Příspěvek#374 » stř 27. srp 2014, 10:41

Pokusím se o chabou, byť zřejmě zbytečnou obhajobu. Slovo „okopírovat“ bylo záměrně uvedeno v uvozovkách. Rozhodně jsem tím nemyslel slepé zkopírování, bez znalosti použitého prachu (jak sám uvádíš). Napsat tam poznámku o vážení byla chyba. I v příspěvku výše jsem psal o nutnosti držet se tabulek pro jím použitý prach.
Znovu se omlouvám a už se nebudu k tématu dále vyjadřovat. Howgh

GAU-8

Příspěvek#375 » pon 1. zář 2014, 09:35

Mám dotaz, kde se dají sehnat poteflonované střely "závažíčka" ,nebo nějaký kontakt na ně. Díky

Zpět na