Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- marinakus
- Kralycek
Příspěvek#3077 » stř 24. úno 2016, 20:00
Nevím, jestli tu video už neběhá. Ale k víkendové diskusi jsou tam krásné dvě ukázky - na 4:13 a 6:10.
https://www.youtube.com/watch?v=QPJVF-w ... 3g&index=6
https://www.youtube.com/watch?v=QPJVF-w ... 3g&index=6
- marinakus
- cmk
Příspěvek#3080 » stř 24. úno 2016, 22:41
Ja bych uplne nerekl, ze je to traparna... Jen to neni k te vikendove diskuzi... V prvnim pripade byl problem v tom, ze on se na psouk uplne vyprdnul a strilel dal... V druhem fakt patrne fake... Ale I kdyby, je to nejpozdejsi vystrel, co jsem kdy videl... A bylo to 5 s...
Nic to nemeni na tom, aby lidi u zkousky radsi rikali "pockam 30s"
Nic to nemeni na tom, aby lidi u zkousky radsi rikali "pockam 30s"

- honzazd
- vgj
Příspěvek#3082 » stř 24. úno 2016, 23:26
honzad: Na zbrani můžeš hledat výrobní číslo (na hlavních součástech - u pistole rám, hlaveň, závěr)
Taky je na zbrani vyražená ráže. Většinou i výrobce a model. Krom toho jsou tam pak zkušební značky.
Z čísla zbraně nevyčteš nic víc, než že je zbraň tzv. sčíslovaná a že odpovídá průkazu zbraně. U většiny zbraní jsou známé výrobní série, tj. kde a kdy se daná zbraň vyrobila ale na to potřebuješ tabulky).
Nic víc mne nenapadá. Hledat si v čísle své šťastné?
Taky je na zbrani vyražená ráže. Většinou i výrobce a model. Krom toho jsou tam pak zkušební značky.
Z čísla zbraně nevyčteš nic víc, než že je zbraň tzv. sčíslovaná a že odpovídá průkazu zbraně. U většiny zbraní jsou známé výrobní série, tj. kde a kdy se daná zbraň vyrobila ale na to potřebuješ tabulky).
Nic víc mne nenapadá. Hledat si v čísle své šťastné?

- kolombo
Příspěvek#3083 » čtv 25. úno 2016, 07:23
Na nové zbrani ta čísla a značky zkušebny najdeš hned, na klumprech, se kterými se dělá manipulace je to horší. Ale ono by mělo stačit, že víš, že tam ta čísla a značky zkušeben být musí. Ne, že by jsi nemohl manipulovat s brokovnicí, ale u nás se manipulovalo s pistolí samonabíjecí a malorážkou opakovací. Jak to měli Ti, co dělali i skupinu C, to ale nevím. NA B+E to bylo takhle.
- Sedmej
Příspěvek#3084 » čtv 25. úno 2016, 07:37
Já dělal jen E a musel jsem manipulovat se vším. u pistole komplet všechno, malorážku připravit ke střelbě a na brokovnici ukázat kde je označení ráže. takže v podstatě bezpečná manipulace se vším.
Podle mě je ideální se naučit, kde to na dané konkrétní zbrani je, když se předem ví, jaké můžou být u zkoušek. on komisař taky pak zdálky nevidí, jestli prstem ukazuješ opravdu na značku nebo jen přibližně do místa, kde by asi měla být.
Podle mě je ideální se naučit, kde to na dané konkrétní zbrani je, když se předem ví, jaké můžou být u zkoušek. on komisař taky pak zdálky nevidí, jestli prstem ukazuješ opravdu na značku nebo jen přibližně do místa, kde by asi měla být.
- Sedmej
Příspěvek#3086 » čtv 25. úno 2016, 08:15
Xerxes: Nová Paka. Zkušební komisař byl nějaký pán z Bydžova. jméno si nepamatuju. nemůžu na něho říct křivé slovo. super komunikace během zkoušky i před ní. při zkoušce když viděl, že prostě neděláš chyby, ale jen si na něco nemůžeš vzpomenou, nijak tě nestresoval, ale třeba i napověděl. jediné co bych mu možná vytkl, trochu nepřesné pokyny při střelbě, ale to byl už asi jen detail. přeci jen dostal pokyn vypálit 5 ran na terč v době, kdy ještě nemám ani namířeno a neohlásil jsem "ke střelbě připraven" mě trochu zmátlo. 

- Sedmej
Příspěvek#3088 » čtv 25. úno 2016, 09:54
honzazd: měl bys jí určitě zkontrolovat při každém zvednutí ze stolu.
mě se stalo, že jsem dělal rozborku sborku, zbraň jsem složil a odložil. v tu chvíli mě vyzval, abych mu ukázal, kde jsou sériové čísla a zkušební značky. zbraň jsem vzal do ruky a protože se během zkoušky hodně komunikovalo, řekl jsem, že nyní bych měl znovu zkontrolovat, zda zbraň není nabitá, on na to plynule navázal tím, že to nyní dělat nemusím, že zbraň jsem kontroloval před vteřinou.
mě se stalo, že jsem dělal rozborku sborku, zbraň jsem složil a odložil. v tu chvíli mě vyzval, abych mu ukázal, kde jsou sériové čísla a zkušební značky. zbraň jsem vzal do ruky a protože se během zkoušky hodně komunikovalo, řekl jsem, že nyní bych měl znovu zkontrolovat, zda zbraň není nabitá, on na to plynule navázal tím, že to nyní dělat nemusím, že zbraň jsem kontroloval před vteřinou.
- Rough boy
Příspěvek#3089 » čtv 25. úno 2016, 09:54
Pravděpodobně ti nezavelí jen "vezměte zbraň do ruky", ale může jí chtít podat, nebo provést na ní rozborku, nabít zbraň, nebo pouze zkontrolovat zbraň...a ty budeš muset na každý z těchto povelů reagovat tak, aby vše proběhlo v rámci bezpečné manipulace.
EDIT: defacto třeba případ, jako píše Sedmej. On prostě vysloví přání a bude koukat JAK jí zvedáš, CO následuje a JAK jí nakonec odložíš.
EDIT: defacto třeba případ, jako píše Sedmej. On prostě vysloví přání a bude koukat JAK jí zvedáš, CO následuje a JAK jí nakonec odložíš.
- Jesus
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX