Zpřísnění zákona o zbraních
- paza
- peggy
-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
Příspěvek#154 » čtv 31. bře 2016, 13:41
hlavně je třeba mít na paměti, že to psal nějakej novinářskej trouba, kterej jako obvykle neví nic o ničem. Mnohem směrodatnější je,co říkal poslanec Váňa v TV.
Zbývá ovšem nebezpečí lidové tvořivosti nějakýho magora v PS, co by se na tom chtěl zviditelnit. Ale nemyslím si, že je politicky vhodná doba chtít si udělat jméno na omezování držení zbraní.
Zbývá ovšem nebezpečí lidové tvořivosti nějakýho magora v PS, co by se na tom chtěl zviditelnit. Ale nemyslím si, že je politicky vhodná doba chtít si udělat jméno na omezování držení zbraní.
- pelanj
Příspěvek#155 » čtv 31. bře 2016, 13:45
cipis: Máš naprostou pravdu v tom, že to jde udělat i podle stávajících zákonů - ale vzhledem k odbornosti některých našich zástupců jsem se pokoušel vžít do jejich uvažování. Takže vůbec nechápu, co tím kromě uklidnění veřejnosti, že se něco udělalo, sledují.
- paza
Příspěvek#156 » čtv 31. bře 2016, 14:08
Mně se celá právě probíhající procedura úpravy zákona zdá trochu pochybná, protože s tím hlavní čóromóro udělá to, co schválí ti experti v Bruseli. Leda, že by to byl preventivní tah, aby se po změnách "vymyšlených" v Bruselu mohlo říci, že už zákon upravený máme a nechceme ho tak brzy měnit znovu. Potom by to bylo mazané.
- audis
Příspěvek#157 » čtv 31. bře 2016, 17:02
Doporučuji v tomto tématu dále diskutovat pouze o napádech brusele a napadech jednotlivých politruku a aktivistů. Jsou to jen nápady jednotlivců uvolněné do médií a netřeba prakticky o tom diskutovat, protože takových nápadů každého vocase jsou tuny a většina z nich se nedostane do schvalovaciho legislativního procesu.
V současné době je ve parlamentu novela zákona o zbraních, jedna se o sněmovní tisk č. 677. Znění novely a v jakém stavu je projednávání můžete do konce legislativního procesu sledovat http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=7&T=677
V současné době je platné znění NAVRHOVANÝCH změn onen tisk nahoře 677/0. A bude projednavan na schůzi 12.4.2016. Přečtu si později, co se navrhuje. Můžete oslovit svého poslance, nejlépe všechny ve svém kraji, ideálně všech 200 ks a sdělit jim svůj názor. Je pravda, že do konce legislativního procesu je ještě dlouhá doba, ale proč to nezarazit hned v zárodku, aby to vzali zpět.
Tato 677ka je jediný oficiální legislativní návrh změn v ČR v současné době . To by nás mělo zajímat. Dále o něm diskutujte samostatně zde viewtopic.php?f=57&t=7086
V současné době je ve parlamentu novela zákona o zbraních, jedna se o sněmovní tisk č. 677. Znění novely a v jakém stavu je projednávání můžete do konce legislativního procesu sledovat http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=7&T=677
V současné době je platné znění NAVRHOVANÝCH změn onen tisk nahoře 677/0. A bude projednavan na schůzi 12.4.2016. Přečtu si později, co se navrhuje. Můžete oslovit svého poslance, nejlépe všechny ve svém kraji, ideálně všech 200 ks a sdělit jim svůj názor. Je pravda, že do konce legislativního procesu je ještě dlouhá doba, ale proč to nezarazit hned v zárodku, aby to vzali zpět.
Tato 677ka je jediný oficiální legislativní návrh změn v ČR v současné době . To by nás mělo zajímat. Dále o něm diskutujte samostatně zde viewtopic.php?f=57&t=7086
- jarynn
Příspěvek#158 » ned 3. dub 2016, 11:18
Nevím jestli můj příspěvek se hodí do téhle diskuze. Ale držitel ZP musí nejenom být bezúhonný , spolehlivý atd. Představte si , že půjdete k lékaři s tím , že nemůžete spát, stres, nějaká depka atd. pokud trefíte na horlivého lékaře tak můžete lehce přijít o ZP nebo psychotesty atd. Takže je celkem možné, že dost držitelů ZP v obavě o odebrání ZP může zatajovat své lehké a včas řešitelné problémy ... , které bohužel můžou při neřešení gradovat.
- Luky22
Příspěvek#159 » ned 3. dub 2016, 20:58
Lékař předepisuje léky, o kterých toho moc neví, na nemoc, o které toho ví ještě méně, pacientovi, o kterém neví vůbec nic. Tenhle bonmot mám na paměti, proto lékaře navštěvuji co nejméně. S bolestí hlavy, nespavostí, nebo nedejbože depkou chodí k doktorovi jen slaboši, tak ať se pak nediví, že přijdou o zbroják.
Chlap si se sebou poradí. A když ne, neporadí si s ním nikdo.
- Xerxes
Příspěvek#162 » pon 11. dub 2016, 10:41
Trošku oživím toto téma.
Zítra jde do 2. čtení v poslanecké sněmovně návrh změny zákona o zbraních. Aktuální znění s vyznačenými návrhy na změnu najdete zde. Doporučuji si to přečíst.
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=7&CT=677&CT1=0
K tomuto návrhu jsou další tři pozměňovací návrhy, které se snaží o další utažení šroubů. Jednotlivé pozměňovací návrhy jsou k nahlédnutí zde:
http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=7&T=677
Rychle jsem projel původní návrh (ten z prvního odkazu), jaké tam jsou změny a ve zkratce jsou takovéto (prosím nekamenujte mě, pokud jsem něco přehlédl apod. dělal jsem to v rychlosti v práci, pokud si s tím dá někdo větší práci, ať to sem do vlákna hodí):
- zkrácení platnosti ZP na 5 let (§ 16)
- zvýšení počtu přechovávanách zápalek z 1000 na 10000 (§ 69)
- posudek od zdravotního lékaře se podává už s přihláškou k ZOZ (§ 21a)
- doktor při podezření na změnu zdravotního stavu MůŽE nahlednout do CRZ a uvedomit policii (§ 20a )
- pokud vás policie vyzve k odevzádní ZP a zbraní a vy toho neuposlechnete nebo přestanete s PČR spolupracovat, PČR MůŽE vstoupit do vašeho obydlí a zbraně zabavit
Ostatní pozměňovací návrhy jsem podrobně nečetl, protože ty jsou opravdu masakr non plus ultra...
Zítra jde do 2. čtení v poslanecké sněmovně návrh změny zákona o zbraních. Aktuální znění s vyznačenými návrhy na změnu najdete zde. Doporučuji si to přečíst.
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=7&CT=677&CT1=0
K tomuto návrhu jsou další tři pozměňovací návrhy, které se snaží o další utažení šroubů. Jednotlivé pozměňovací návrhy jsou k nahlédnutí zde:
http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=7&T=677
Rychle jsem projel původní návrh (ten z prvního odkazu), jaké tam jsou změny a ve zkratce jsou takovéto (prosím nekamenujte mě, pokud jsem něco přehlédl apod. dělal jsem to v rychlosti v práci, pokud si s tím dá někdo větší práci, ať to sem do vlákna hodí):
- zkrácení platnosti ZP na 5 let (§ 16)
- zvýšení počtu přechovávanách zápalek z 1000 na 10000 (§ 69)
- posudek od zdravotního lékaře se podává už s přihláškou k ZOZ (§ 21a)
- doktor při podezření na změnu zdravotního stavu MůŽE nahlednout do CRZ a uvedomit policii (§ 20a )
- pokud vás policie vyzve k odevzádní ZP a zbraní a vy toho neuposlechnete nebo přestanete s PČR spolupracovat, PČR MůŽE vstoupit do vašeho obydlí a zbraně zabavit
Ostatní pozměňovací návrhy jsem podrobně nečetl, protože ty jsou opravdu masakr non plus ultra...
- Xerxes
Příspěvek#163 » pon 11. dub 2016, 10:47
Jo ještě dovětek k legislativnímu procesu. Je pěkně popsán zde:
https://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=331
V praxi, pokud zákon projde 2. čtením (ať už s pozměňovacími návrhy nebo bez nich), tak se v PS upravuje do 3. čtení pouze formálně, obsahově už moc ne.
https://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=331
V praxi, pokud zákon projde 2. čtením (ať už s pozměňovacími návrhy nebo bez nich), tak se v PS upravuje do 3. čtení pouze formálně, obsahově už moc ne.
- rcc
Příspěvek#164 » pon 11. dub 2016, 12:49
Pěkný odkaz. Návrh pana Jurečky a Gabala je trochu bizarní, ale právo na něj samozřejmě mají. O jejich úspěchu však silně pochybuji. Takže, kdybychom se mohli vrátit zpět, UB byl se nekonal. "Blázen" by vůbec žádný ZP neměl, natož palné zbraně, které bez ZP míti přeci nelze.
A kdyby přeci jen ZP měl, byl by mu odebrán na základě psychologických testů. Policie by ihned zabavila zbraně a blázen by "utřel nos". Ha ha ha! No tak by blázen sedl do auta a rozstřelil např. dav lidí na zastávce. Výsledek by byl možná ještě tragičtější. A co na to "mlíčňák" Jurečka s Gabalem (toto jmého ani z PS neznám)? Povinné psychologické vyštetření pro všechny s řidičským průkazem! No a to už máme nějakých cca sedm miliónů lidí. To aby byl každý druhý psycholog, abychom se vzájemně vyšetřili.
No uvidíme, myslím že nakononec projde nějaký rozumný návrh, který nebude nijak dramaticky měnit současný velice dobrý stav právních norem v oblasti zbraní a střeliva.
No uvidíme, myslím že nakononec projde nějaký rozumný návrh, který nebude nijak dramaticky měnit současný velice dobrý stav právních norem v oblasti zbraní a střeliva.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí