Glock19

Glock a spol.
Kencui

Příspěvek#121 » čtv 7. dub 2016, 10:54

marinakus mohl bys to prosim trochu rozvest ? Mel jsem v planu jit do gen 4, ale jsem otevreny argumentum. Diky

NuNo

Příspěvek#122 » čtv 7. dub 2016, 12:03

Já taky volil gen 3 ......gen 4 má své vychytávky ale říkal jsme si dám 1200Kč navíc za pár gripu a větší vypouštěč zásobníku? ...radši jsem si za to koupil náboje :)

Sedmej

Příspěvek#123 » čtv 7. dub 2016, 13:00

A má smysl koupit 3 generaci s ohledem na ty jiné (horší) postupy ve výrobě? Nevyrábí teď stejným způsobem obě generace? Pokud se tu bavíte teda o nových?

NuNo: Ten cenový rozdíl ještě dělá ta vratná pružina. Navíc bez gripu je u čtvrté generace (alespoň si to myslím) užší úchop, někomu se to může pak držet lépe.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#124 » čtv 7. dub 2016, 13:04

rcc píše:Ale jo, jen se s G19 "tahejte", já vám to neberu. :-)

Le já se s tím "netahám", pro mě je to nejskladnějších 15+1 kulí u pasu, rozměrově se velmi blížící 12ti ranným kouskům... O nižší kapacitě jsem zatím neuvažoval a asi ani uvažovat nechci... Každopádně není jistě šťastné tvrdit, že G19 se nedá nosit...

ren

Příspěvek#125 » čtv 7. dub 2016, 17:32

Dal jsem si hodinku práce s novým Glockem 19 gen4 a hřbety a po velkém úsilí jsem tam skutečně jeden dostal. To bych se z toho opravdu po.ral. Nejdřív čekám dva týdny na vydání zbrojáku, pak dva týdny na nákupko, pak čekám x týdnů, než se dostanou do prodeje, teď čekám dva týdny na průkaz zbraně a mezitím zjistím, že jsem koupil zbraň na úrovni made in China. Zlaté obouchané čízy z kurzu. Vyplnil jsem reklamaci a poslal na MPI, jsem zvědavý, jestli mě nepošlou někam a kolik s tím strávím zase času. Mám naivní představu, že za ty prachy by tam mělo všechno sedět jako prdel na hrnec a budu prudit, dokud tomu tak nebude. A to jsem ještě zvědavý na první střelbu, nasucho jde spoušť tak, že si asi budu muset koupit posilovací kolečko.

SansLogique

Příspěvek#126 » čtv 7. dub 2016, 17:37

ren - ona namokro půjde lautr stejně :D
Glock je takovej polotovar k dodělání doma. Všechno vevnitř přelešti podle návodu a kup si nějakou jinou stojnu spouště. Pak to půjde jakž takž snesitelně...

rcc

Příspěvek#127 » čtv 7. dub 2016, 17:47

No, já také používám ten největší hřbet, ale s nasazením nebyl nejmenší problém. Vše v pohodě a bez násilí.

ren

Příspěvek#128 » čtv 7. dub 2016, 17:51

SansLogique - tak díky za útěchu. A to je na tom ještě napsáno made in EU (Austria) Assembled in Slovakia a dole na pažbě U.S. Pat. Teď ještě budu čekat, až mi to EU ve spolupráci s US zabaví a bude klid. Pak půjdu do Slovakie na borovičku, abych to zapil.

Sedmej

Příspěvek#129 » čtv 7. dub 2016, 17:51

ren: já taky měl chvíli ten menší "bobří" grip, neříkám, že to šlo nasadit úplně snadno, ale šlo to a sedí perfektně. teď jsem to teda zase sundal a zkusím jít střílet bez toho pro srovnání. a nemysli, na diskuzích o ČZ si zase přečteš, že z obchodu máš jít rovnou k puškaři, aby ti jí poladil. tak ono si asi nevybereš. :-)
ta spoušť opravdu nejde nijak lehce, ale to asi na žádném Glocku, pokud si to majitel neupraví. a hádám, že je to od výrobce záměr, snížení šance náhodného výstřelu.

ren

Příspěvek#130 » čtv 7. dub 2016, 17:54

No nevím, Glocky na předváděčce - Glock days byly libové, láska na první výstřel...

KubaDostal

Příspěvek#131 » čtv 7. dub 2016, 18:08

Ren: to bude tim, ze ty Glocky na predvadecce uz mely neco nastrileno. Z novyho Glocku dej tak 500+ ran, pak komplet rozeber, vycisti, promazni stojinu a uvidis ze to pujde lip. A nebo rovnou kup nejakou aftermarket stojinu a mas to hned.

Zulda

Příspěvek#132 » čtv 7. dub 2016, 20:46

Jistě, já hned v obchodě měnil stojinu za 2 kg, leštění mě čeká, až bude čas. Gripy jsem zkusil, moc tam nešly a stejně jsou na mojí ruku moc velký.

Ivoo

Příspěvek#133 » ned 10. dub 2016, 07:31

ren píše:Dal jsem si hodinku práce s novým Glockem 19 gen4 a hřbety a po velkém úsilí jsem tam skutečně jeden dostal. To bych se z toho opravdu po.ral. Nejdřív čekám dva týdny na vydání zbrojáku, pak dva týdny na nákupko, pak čekám x týdnů, než se dostanou do prodeje, teď čekám dva týdny na průkaz zbraně a mezitím zjistím, že jsem koupil zbraň na úrovni made in China. Zlaté obouchané čízy z kurzu. Vyplnil jsem reklamaci a poslal na MPI, jsem zvědavý, jestli mě nepošlou někam a kolik s tím strávím zase času. Mám naivní představu, že za ty prachy by tam mělo všechno sedět jako prdel na hrnec a budu prudit, dokud tomu tak nebude. A to jsem ještě zvědavý na první střelbu, nasucho jde spoušť tak, že si asi budu muset koupit posilovací kolečko.

ProsimTě kde bydlíš(máš pověřený útvar PČR?) Mě zbroják vydali za 4dny (v pondělí podáno,v pá ráno sms že hotový), nákupní povolení na počkání při vyzvednutí ZP,registrace zbraně na počkání. To všechno PČR Brno-Bratislavská ul.A co máš špatného na G 19 že reklamuješ ? já mám G19 G3 a v pohodě -akorát jsem si dokoupil doplňky (botky na zás ,větší záchyty zás. závěru) ale nebylo to z nutnosti spíš pro pohodlí jinak funkčně ok.

tifik

Příspěvek#134 » ned 10. dub 2016, 09:09

Ty gripy tam jdou opravdu blbě, ale jdou, určitě to není důvod k reklamaci. Mám taky ten s tím menším ocáskem a sedí dobře. Nový glock je třeba zaběhnout, nevím, cos čekal, ale jak ti tady radí, dej mu čas. Moje G43 si teď po 300 výstřelech krásně sedla a sedat ještě bude. Má nová G19 je taky zatuhlá.

ren

Příspěvek#135 » pon 11. dub 2016, 17:58

to Ivoo - patřím PČR Praha 4 Soukalova, tam je na dlouhý loket všechno. Ani nákupka mi nevzali zároveň s žádostí o vystavení ZP.
to tifik - na reklamaci se mi nikdo neozval, hřbety jsem tam nakonec pomocí nářadí a hrubé síly dostal, každý jsem tam nechal den uležet a zvykly si.
Chtěl bych si koupit pouzdro a nemám zkušenosti, na pohled se mi líbí Dasta 202-5, nosí v tom někdo G-19?

Zpět na